Hoe wallen en kringen onder ogen verminderen?

De beste huidverzorgings tips
Of het nu is omdat je veel te laat naar bed ging, of je hebt behoorlijk wat alcohol gedronken, als je wakker wordt met aanzienlijke wallen onder je ogen, begint je dag al slecht. Terwijl donkere kringen gemakkelijk kunnen worden bedekt met de juiste cosmetica, kunnen wallen onder je ogen moeilijker te verbergen zijn. Er zijn een aantal dingen die deze wallen veroorzaken, maar gelukkig zijn er ook veel oplossingen om wallen onder je ogen te verminderen.

Levensstijl

Laten we beginnen met de basis. Het zal je niet verbazen dat een goede nachtrust waarschijnlijk het beste is wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je er fris en uitgerust uitziet. Het is dus belangrijk om de kwaliteit van je slaap te verbeteren. Als je op je zij of op je buik slaapt, kun je eraan gewend zijn dat je er een beetje opgezwollen uitziet. Op je rug slapen kan helpen door de druk op je gezicht te verminderen en de bloedsomloop te verbeteren. Een dieet met veel natrium kan bijdragen aan wallen, dus het verminderen van je zoutinname is een manier om wallen te bestrijden. Allergieën spelen ook een rol bij wallen, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je eventuele omgevingssituaties behandelt voordat je je verdiept in het kopen van producten om het probleem op te lossen. Cafeïne maakt je huid net zo wakker als het de rest van je lichaam, dus de oude truc om koude theezakjes op je ogen te doen kan ook echt helpen!

1. Breng theezakjes aan

Thee is niet alleen om van te nippen. U kunt cafeïnehoudende theezakjes onder uw ogen gebruiken om donkere kringen en wallen te verminderen. De cafeïne in de thee bevat krachtige antioxidanten en kan de bloedtoevoer naar je huid verhogen. Er wordt ook gezegd dat het beschermt tegen UV-stralen en mogelijk het verouderingsproces vertraagt. Vooral groene thee is door onderzoekers aangeprezen vanwege de mogelijke ontstekingsremmende effecten, zoas ook kamillethee.

We hebben 15 tips die kunnen helpen je wallen en kringen te verminderen.

Hoe doe je dit?

1.Laat twee theezakjes 3 tot 5 minuten trekken. Laat de theezakjes 20 minuten afkoelen in de koelkast. Knijp vervolgens de extra vloeistof eruit en breng aan op uw onderooggebied. Laat de theezakjes 15 tot 30 minuten intrekken. Koop een selectie zakjes groene thee.

2. Gebruik een koud kompres

Gooi die dure crèmes weg. Verlichting van donkere kringen kan net zo eenvoudig zijn als het gebruik van een koud kompres dat u maakt van materialen die u al bezit. Door kou op het gebied aan te brengen, kunnen de bloedvaten snel samentrekken voor enige tijdelijke verlichting.Hoewel u in de winkel een koud kompres kunt kopen, kunnen doe-het-zelf-methoden net zo goed werken.

Enkele doe-het-zelf-opties zijn:

gekoelde theelepel koele komkommer nat washandje zak met bevroren groenten Wikkel het kompres voor het aanbrengen in een zachte doek om te voorkomen dat uw huid te koud wordt . U hoeft het kompres maar een paar minuten aan te brengen om resultaten te zien.

3. Ruim je sinussen op met een netipot

Sommige mensen zweren dat het gebruik van een neti-pot kan helpen bij het verwijderen van wallen en donkere kringen onder de ogen. Een neti-pot is een apparaat dat u vult met een zoutwateroplossing (normale zoutoplossing). U plaatst de tuit in uw neus en irrigeert uw sinussen , waarbij u slijm en ander vuil verwijdert.

Om dit te doen:

Vul je neti-pot met een zoutwateroplossing – 1/2 theelepel zout in 1 kopje water. Verwarm het water om op te lossen en laat het voor gebruik afkoelen tot lichaamstemperatuur. Warm of lauw is het beste voor comfort. Kantel uw hoofd zijwaarts over de gootsteen. Plaats de tuit van de pot in het bovenste neusgat, die nu dichter bij het plafond. Adem door uw mond terwijl u de oplossing voorzichtig in het neusgat giet. De oplossing moet door het andere neusgat wegvloeien. Herhaal dit proces met uw hoofd de andere kant op gekanteld. Spoel je pot na gebruik af met gefilterd, gedestilleerd of steriel water. Laat de pot in de lucht drogen voordat je hem opbergt. Je kunt online goedkope neti-potten vinden. Als u ervoor kiest om deze methode thuis te proberen, zorg er dan voor dat je gedestilleerd of gesteriliseerd water gebruikt om je zoutwateroplossing te maken. Je kunt ook gekookt kraanwater gebruiken dat is afgekoeld tot een veilige temperatuur.

4. Blijf gehydrateerd

Water vormt ongeveer 60 procent van je lichaamsgewicht. Gezien dit is het misschien niet verrassend dat uitdroging kan bijdragen aan wallen onder de ogen. Het zou moeten helpen om meer water te drinken. Hoeveel is genoeg? Experts raden aan om dagelijks ongeveer 13 kopjes vloeistof voor mannen en ongeveer 9 kopjes vloeistof voor vrouwen per dag te drinken. Hou je niet van water? Het goede nieuws is dat alle vloeistoffen meetellen voor je dagelijkse totaal. Toch is water een caloriearme optie. Probeer bruisend water, gearomatiseerd water of zelfs water doordrenkt met fruit . Warme of koude cafeïnevrije kruidenthee is een andere goede keuze.

5. Neem een ​​antihistaminicum

Allergieën kunnen gezwollen, donkere kringen onder uw ogen veroorzaken. Je kunt ook last krijgen van roodheid of tranende, jeukende ogen. Deze reactie wordt veroorzaakt door de reactie van je immuunsysteem op iets dat het irriteert, of op allergenen. Als je denkt dat je wallen onder de ogen een allergie kunnen zijn, vraag dan uw arts om vrij verkrijgbare allergiemedicijnen. Het is ook een goed idee om mogelijke allergenen zoveel mogelijk te vermijden. Bepaalde producten voor persoonlijke verzorging, zoals zeep, make-up of haarkleurmiddelen, kunnen allergenen zijn. Als je de oorzaak niet kunt achterhalen, overweeg dan om een ​​dagboek bij te houden om te zien welke stoffen of andere dingen de meeste reacties veroorzaken. Als dit een chronisch probleem is, overleg dan met uw arts over allergietesten .

6. Retinolcrème

Misschien heb je in het verleden crèmes gebruikt, maar je concentreren op specifieke ingrediënten is essentieel. Retinol-crèmes worden gebruikt voor verschillende huidproblemen, waaronder: acne psoriasis veroudering bepaalde kankers Dit ingrediënt is verwant aan vitamine A en wordt geleverd in crème, gel of vloeibare vorm. Hoe helpt Retinol bij oogwallen? Wanneer dit ingrediënt op de huid wordt aangebracht, kan het collageentekort verbeteren . Mogelijk vindt je lagere concentraties Retinol in verschillende producten, maar voor sterkere crèmes is een recept van uw dermatoloog vereist. Retinol wordt over het algemeen eenmaal per dag op de huid aangebracht , ongeveer een half uur na het wassen van je gezicht. Gebruik geen Retinolcrèmes en neem geen extra vitamine A als je zwanger bent.

7. hydrochinon

Crèmes voor het verlichten van de huid bevatten een ingrediënt dat hydrochinon wordt genoemd. Dit ingrediënt verstoort de aanmaak van melanine in de huid. Dit kan helpen om donkere wallen of kringen onder de ogen te verminderen. Veel crèmes, gels en lotions die je zonder recept kunt vinden, bevatten 2 procent hydrochinon. Je kunt hogere concentraties krijgen op voorschrift van uw dermatoloog. Je moet deze producten regelmatig gebruiken om blijvende resultaten te zien. Het is belangrijk op te merken dat de positieve effecten van hydrochinon worden omgekeerd wanneer de huid wordt blootgesteld aan zonlicht, dus je moet het alleen ’s nachts aanbrengen. Sommige mensen ervaren ook droogheid, irritatie en andere milde huidproblemen tijdens het gebruik van huidverlichtingsproducten. Stop het gebruik als je een reactie krijgt.

8. Gebruik elke dag zonnebrandcrème

Je huid beschermen tegen zonnestralen kan helpen bij een aantal dermatologische problemen, zoals: vroegtijdige veroudering huidkanker verkleuring Als gevolg hiervan kan het dragen van zonnebrandcrème ook helpen bij wallen en donkere kringen onder de ogen. Iedereen zou gewoon een zonnecreme moeten gebruiken. Breedspectrumbescherming tegen UVA- en UVB-stralen is belangrijk. Dat geldt ook voor een formule die SPF 30 of hoger en waterbestendig is. Opnieuw aanbrengen indien nodig of aangegeven op de instructies op de verpakking. Kies een dagelijkse gezichtscrème die ook SPF 30 of hoger is.

9. Micronaaldbehandeling

Microneedling is ook bekend als collageeninductietherapie. Voorstanders zeggen dat het rimpels, littekens en zelfs pigmentproblemen, zoals donkere kringen en wallen onder de ogen, vermindert. De procedure omvat fijne naalden die worden gebruikt om de huid te doorboren. Dit creëert een soort gecontroleerd letsel dat op zijn beurt de behandelde huid verjongt. Deze procedure is niet voor degenen die onmiddellijke bevrediging willen. Het wordt meestal uitgevoerd in de loop van zes sessies met een tussenpoos van een maand of zo. Microneedling kost minder dan meer traditionele laserprocedures Dermatologen raden de thuiskits niet aan, omdat ze minder effectief zijn en er enig risico bestaat op overdracht van infecties. Deel geen naalden met andere mensen om overdracht van ziekten te voorkomen. Deze aanpak is geen goede keuze voor mensen met een voorgeschiedenis van keloïden of die gemakkelijk littekens hebben.

10. Verwijder je make-up voordat je naar bed gaat

Het verbeteren van uw nachtelijke routine kan je ook helpen wallen onder je ogen te vermijden. In het bijzonder is het belangrijk om je gezicht elke avond voor het slapengaan te wassen. Er zijn verschillende redenen waarom je niet met make-up zou moeten slapen. Ten eerste, als je slaapt met mascara of andere oogmake-up op uw ogen, kun je ze irriteren een allergische reactie ervaren een infectie ontwikkelen die roodheid, wallen of andere symptomen veroorzaakt Sommigen zeggen dat het gezichts rimpels kan veroorzaken of de huid op andere manieren kan beschadigen. Hoe precies? Als je in make-up slaapt, stel je je huid bloot aan vrije radicalen. Dit heeft het potentieel om zogenaamde oxidatieve stress te creëren, wat resulteert in vroegtijdige veroudering.

11. Slaap hoger

Probeer je hoofd op te heffen met extra kussens terwijl je slaapt. Het gebruik van twee of meer kussens zou voldoende moeten zijn.Je kunt zelfs overwegen om een ​​speciaal wigkussen te kopen. Hoe werkt dit? Door je hoofd hoger te leggen, wordt voorkomen dat zich vocht in je onderste oogleden ophoopt, wat wallen veroorzaakt terwijl je slaapt. Als het rechtop houden van je hoofd pijn doet aan je nek of als je niet in slaap kunt vallen, kun je ook overwegen om het hele boveneinde van je bed enkele centimeters hoger te zetten. Je kunt stenen gebruiken onder de bedposten of koop speciale bedverhogers die speciaal voor dit doel zijn gemaakt.

12. Slaap tenminste 8 uur

Naast hoe je slaapt, is ook hoeveel je slaapt een factor. Hoewel een beperkte slaap misschien niet echt kringen onder de ogen veroorzaakt, kan het krijgen van weinig slaap je teint bleker maken. Eventuele schaduwen of donkere kringen die je hebt, kunnen hierdoor duidelijker worden. De meeste volwassenen zouden ernaar moeten streven om elke nacht tussen de zeven en acht uur slaap te krijgen .

Probeer deze trucs als je moeite hebt om tot rust te komen:

13. Eet meer collageenrijk voedsel

Naarmate je ouder wordt, verzwakken de spieren en weefsels die je oogleden ondersteunen. Dit betekent dat he huid kan gaan verslappen, inclusief het vet dat zich gewoonlijk rond je ogen bevindt. Door je inname van vitamine C te verhogen, kan je lichaam meer hyaluronzuur opnemen . Dit essentiële zuur wordt van nature in het lichaam aangetroffen, maar de opgeslagen hoeveelheid neemt af met de leeftijd. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C en aminozuren kunnen ook helpen bij de productie van collageen door het hyaluronzuurgehalte te verhogen, waardoor een gezondere huid ontstaat.

Goede bronnen van vitamine C zijn onder meer:

sinaasappels rode pepers boerenkool spruitjes broccoli aardbeien

14. Eet ook meer ijzerrijk voedsel

Bloedarmoede door ijzertekort is een aandoening waarbij het bloed geen rode bloedcellen heeft. Deze cellen zijn verantwoordelijk voor het transport van zuurstof naar weefsels in het lichaam. IJzergebrek kan donkere kringen onder de ogen en zelfs een bleke huid veroorzaken. Andere symptomen zijn zaken als: extreem vermoeid koude handen en voeten broze nagels Als u vermoedt dat u bloedarmoede heeft, is het een goed idee om naar uw arts te gaan. Uw arts zal dit controleren met een eenvoudig bloedonderzoek. Mogelijk hebt u speciale ijzersupplementen nodig om weer op het goede spoor te komen. Voor milde gevallen kan het helpen om uw ijzerinname via de voeding te verhogen.

IJzerrijk voedsel omvat:

rood vlees, varkensvlees en gevogelte zeevruchten bonen bladgroene groenten, zoals boerenkool en spinazie rozijnen, abrikozen en ander gedroogd fruit met ijzer verrijkte voedingsmiddelen, zoals ontbijtgranen, brood en pasta’s erwten

15. Verminder zout voedsel

Het eten van te veel zoute voedingsmiddelen kan de oorzaak zijn van je wallen onder de ogen. Zout draagt ​​bij aan het vasthouden van vocht in je lichaam. Het kan ook leiden tot andere gezondheidsproblemen, zoals hartaandoeningen en beroertes . We raden aan elke dag 2300 milligram (mg) zout of minder te consumeren . Idealiter zouden volwassenen niet meer dan 1.500 mg zout per dag moeten consumeren. Als richtlijn, hier is hoeveel milligram er in verschillende theelepels (theelepels) zoutafmetingen zitten: 1/4 theelepel = 575 mg natrium 1/2 theelepel = 1150 mg natrium 3/4 theelepel = 1.725 mg natrium 1 theelepel = 2300 mg natrium Lees de pakketten aandachtig om te zien hoeveel zout er in uw favoriete snacks zit. Een manier om het zout in uw dieet onmiddellijk te verlagen, is door geen verpakt, verwerkt voedsel te eten. Probeer in plaats daarvan vers fruit en groenten te eten waarbij je het zoutgehalte zelf kunt regelen.

16. Minder alcohol gebruiken

Je kunt ook overwegen om minder alcohol te gebruiken om verlichting te zien. Waarom werkt dit? Het is een soortgelijk idee om meer water te drinken. Het drinken van alcohol draagt ​​bij aan uitdroging en uitdroging kan leiden tot wallen en donkere kringen onder uw ogen.

17. Stoppen met roken

Door te roken worden de voorraden vitamine C in uw lichaam uitgeput, de vitamine die verantwoordelijk is voor het aanmaken van gezond collageen in je huid. Als je rookt, kun je te maken krijgen met problemen zoals rimpels, verkleuring en zelfs wallen en donkere kringen onder de ogen.

Er zijn nog tal van andere hulpmiddeltjes die kunnen helpen, zoals:

Een aardappelschijf onder je ogen leggen. Meloen Advocado

Heb jij nog een wondermiddeltje tegen wallen onder je ogen?

Plaats een reactie

Geef een reactie