Hoe kom ik van puistjes af

Zo kom je van je puistjes af

Srub met baking soda.

Door dit te doen, wordt de doffe huid weggepoetst door de kleine deeltjes bakpoeder, en het wegwerken van verstopte poriën die kunnen leiden tot mee-eters. Meng zuiveringszout gewoon met water totdat er een pasta textuur ontstaat. Wanneer dit regelmatig wordt gedaan, helpt dit bij het verwijderen van de huid van mee-eters.Kleimaskers.

Maskers die op klei zijn gebaseerd, halen de onzuiverheden in onze huid eruit als een zuignap. Denk aan klei als een magneet die de mee-eters in je huid uittrekt. Door regelmatig een diep reinigend kleimasker te gebruiken, zul je verbazingwekkende resultaten gaan zien.

Salicylzuur en glycolzuur

Zoek naar reinigingsmiddelen met deze zuren op de ingrediëntenlabels. Salicylzuur is een lipofiel (aangetrokken tot vetten / oliën) en concentreert zich aan het oppervlak van de porie te openen. Regelmatig gebruik zal de mee-eters voorkomen voordat ze zich vormen en helpen bestaande poriën te verwijderen. Glycolzuur, een alfahydroxyzuur afgeleid van suikerriet, helpt de dode huid en vuil op het huidoppervlak te verwijderen. Samen kan dit zure team je mee-eter probleem aanpakken.

Acne/ puistjes problemen

Retinoïden

Deze schatjes zitten boordevol vitamine A, wat wonderen voor je huid zal doen. De retinoïden hechten zich vast aan receptoren in de huid, zodat het minder snel acne vormt. De buitenste huidlaag egaliseert vervolgens, terwijl de dode laag keratinemateriaal makkelijker vrijkomt. Na regelmatig gebruik 3-7 keer per week gedurende 4-6 weken, verminderen de bijwerkingen en wordt de huid stralender en helderder. Je kunt het beste een recept vragen aan de huisarts of dermatoloog. Knijp niet. Het ergste wat je kunt doen is mee-eters of puistjes uitknijpen. Laat je huidverzorgingsroutine zijn werk doen! Hoewel het verleidelijk is om snel van ze af te komen, zal het uitknijpen van mee-eters de situatie op de lange termijn alleen maar erger maken.Hydratatie is de sleutel tot een heldere huid.Uitdroging veroorzaakt puistjes, omdat de huid overcompenseert en meer olie aanmaakt dan nodig is als het droog is. Drink meer water, en gebruik een goede creme.

Als je een tube creme kunt vinden in plaats van een pot, gebruik dat dan. De bacteriën van je vingers die de lotion raken elke keer dat je hem gaat aanbrengen, blijven in de pot en komen op je gezicht.Als je een pot moet gebruiken, gebruik een wattenstaafje om het product aan te brengen. Maar zozieso tubes zijn altijd beter!

Raak ze niet aan met je vuile handen

Raak je gezicht de hele dag niet aan! Je pakt bacteriën op van elk oppervlak dat je aanraakt, van je toetsenbord tot je mobiele telefoon, tot liftknoppen, naar menu’s in een restaurant, en al die bacteriën doen je gezicht overstromen zodra je je huid aanraakt. Handen af en je zult minder puistjes zien.

Producten met geitenmelk

Als je een prikkelbare huid hebt, probeer dan huidverzorgingsproducten te vinden die geitenmelk bevatten. Vanwege de gestabiliseerde pH in geitenmelk is het niet zuur en zal het de huid niet irriteren, waardoor je een gelijkmatige teint krijgt. daartegenover als je puistjes en meeeters hebt, gebruik dan geitenmelk zeep, deze bevat grote hoeveelheden vitamine A, fosfor magnesium, selenium en tevens kleine vet moleculen. Het heeft een natuurlijk peeling effect. Als gevolg hiervan worden mee-eters en dode huidcellen gemakkelijk verwijderd.

Plaats een reactie

Geef een reactie