Een mooie huid voor vrouwen van 60 jaar

Mooie huid boven 60 jaar

Wilt u een mooie stralende huid vanaf 60 jaar? beheers deze 3 cruciale hormonen
De huid veroudert, samen met de rest van ons lichaam, na de menopauze. Vrouwen ouder dan 60 die vitaal ouder willen worden, moeten weten dat er dingen zijn die we kunnen doen om een gezonde, stralende huid te hebben en te behouden. De sleutel ligt in drie cruciale hormonen die invloed hebben op de manier waarop de huid veroudert.

Hormonale verschuivingen, die optreden tijdens en na de menopauze, beïnvloeden hoe het hele lichaam door het verouderingsproces navigeert. Deze veranderingen hebben invloed op het uiterlijk van onze huid, wat resulteert in ouderdomsvlekken, fijne lijntjes, diepe plooien, droogheid, slapheid en een doffe, matte uitstraling. Ja sorry klinkt ontmoedigend.

Geen zorgen … Er is meer!

Is een snel verouderende huid onvermijdelijk?
Hoewel het lijkt alsof je machteloos bent om de ongewenste tijdsverloop op je huid te beheersen, is er in feite nogal wat dat je kunt doen! U hoeft geen snelle, versnelde veroudering van uw huid te accepteren, en zijn mogelijkheden.

Als u de wetenschap achter het proces begrijpt, bieden remedies en preventieve maatregelen krachtige oplossingen.

Hormonen zijn de oorzaak van huidveroudering, en er zijn er in het bijzonder drie die dit het meest beïnvloeden. Verschillende natuurlijke benaderingen ondersteunen de hormonale verschuivingen die uw lichaam doormaakt tijdens en na de menopauze.

3 cruciale hormonen die het uiterlijk van uw huid beïnvloeden
Er zijn veel hormonale schommelingen die deelnemen aan het verouderingsproces. Drie ervan spelen een belangrijke rol als het gaat om huidveroudering.

Hormonale boosdoener 1: oestrogeen

Wanneer een vrouw de 60 bereikt, nemen de oestrogeenspiegels af. Dit leidt tot een huid die droger, kwetsbaarder en minder elastisch is. Het wordt dunner en hangend, met fijne lijntjes en gebieden met diepe vouwen.

Aanvullende aanwijzingen dat u oestrogeenondersteuning nodig heeft, zijn onder meer nachtelijk zweten, opvliegers, slapeloosheid, humeurigheid, geheugenproblemen, verminderde botdichtheid, gewichtstoename of vaginale droogheid.

Remedie voor een stralende huid: vul uw dieet aan met maca-wortel en zilverkaars om het afnemend oestrogeen te verhelpen.

Macawortel (Peruaanse ginseng)

Maca, een lid van de radijsfamilie, wordt al eeuwenlang geconsumeerd door de inheemse bevolking van de Andes. Het bevat verschillende mineralen en essentiële vetzuren en is een uitstekende oplossing voor het verminderen van oestrogeen. Het is ook gebleken dat de botdichtheid merkbaar verhoogt.

Dosering: 2000 mg per dag in capsulevorm. Meng de poedervorm in smoothies, hete thee of jochert, of gewoon in een glaasje verse jus de orange.

Opmerking voor vrouwen met schildklieraandoeningen: Maca bevat jodium. Sommige zorgverleners denken dat het schildklieraandoeningen kan verergeren. Als u een verstoorde schildklier heeft raadpleeg dan uw arts voordat u Maca inneemt.

Zilverkaars (Cumicifuga racemosa)

Studies tonen aan dat dit kruid veel symptomen van de menopauze verlicht en zelfs verlies van botdichtheid voorkomt. Veel vrouwen melden dat zwarte cohosh effectief is in het verminderen van opvliegers en nachtelijk zweten. Hoewel het de symptomen niet voor elke vrouw zal verbeteren, is het zeker het proberen waard!

Dosering: varieert op basis van de leveringsvorm. Typische tabletdosering is ongeveer 80 mg een- of tweemaal daags. Vloeibare extracten, hoewel moeilijker te vinden, zijn mijn favoriete vorm. De dosis is afhankelijk van de fabrikant.

Let op: Elke stof die hormonale werking beïnvloedt, moet worden besproken met een arts. Als u een medische aandoening heeft, medicijnen gebruikt of in het verleden borstkanker heeft gehad, overleg dan met uw arts voordat u kruiden inneemt.

Hormonale boosdoener 2: schildklier

De meeste vrouwen ouder dan 60 weten niet dat ze een onevenwichtige schildklier kunnen hebben (tenzij ze al zijn gediagnosticeerd). Hypothyreoïdie, een onderactieve schildklier, komt zeer vaak voor, vooral bij vrouwen.

De kans op het ontwikkelen van hypothyreoïdie wordt nog groter met de leeftijd, wat leidt tot een grove, droge huid, waardoor fijne lijntjes verschijnen als diepere plooien. Andere aanwijzingen voor hypothyreoïdie zijn gewichtstoename, moeite met afvallen, vermoeidheid, laag libido en depressie.

Remedie tegen stralende huid : Laat een uitgebreide schildkliertest uitvoeren en volg indien nodig de behandeling

Hormonale boosdoener 3: Cortisol

In onze cultuur is stress op elke leeftijd een levensfactor. Op de leeftijd van 60 jaar en ouder komt chronische, cumulatieve stress vaak voor. Dit heeft invloed op de bijnieren, wat resulteert in een verhoogd cortisol.

Er ontstaat een ontstekingsreactie, waardoor collageen wordt afgebroken wat de veroudering van de huid versnelt. Bijnierstoornissen leiden tot het verlangen naar suiker. Het consumeren van zelfs kleine hoeveelheden suiker verhoogt de ontsteking, waardoor de huid ouder wordt.

Remedie voor stralende huid : Beheer stress om bijnierstoornissen te genezen, ouder te worden met vitaliteit en het uiterlijk van uw huid te verbeteren.

Hoewel het een goed idee is om stressvolle situaties te beperken en jezelf niet te veel te engageren, is het niet altijd direct mogelijk om je huidige levenssituatie te veranderen. U kunt echter tijd voor uzelf vrijmaken om met de stress om te gaan.

Dagelijkse oefeningen die de ontspanningsreactie uitlokken, zijn krachtige manieren om met stress om te gaan en de cortisolspiegel te verlagen. Maak ze een verplicht onderdeel van je dag, al is het maar voor 5 minuten ’s ochtends en weer 5 minuten’ s avonds. Hier zijn een paar suggesties:

Diep ademhalen
Wandelingen in de natuur
Massages
Warme baden
Meditatie
Tai Chi
Sta open om iets nieuws te proberen. Zorg ervoor dat u iets kiest dat u leuk vindt. De kans is groter dat u consistent blijft, en dat is het belangrijkste!

Gezonde, stralende huid van binnenuit!

Verreweg de beste manier om een stralende, gezonde huid te krijgen, is van binnenuit. Houd gezonde levensstijlgewoonten bij, zoals voldoende slaap, een gezond dieet en regelmatig bewegen van uw lichaam.

Combineer dit met enkele van de stralende huidremedies hier om je hormonale verschuivingen te ondersteunen, en je huid zal je jarenlang dankbaar zijn!

Plaats een reactie

Geef een reactie