Wat te doen bij ongemakken van incontinentie?

ongemakken van incontinentie

Het hoort helaas in veel gevallen bij het ouder worden: incontinentie. Ontzettend vervelend natuurlijk, en het zorgt er bij veel ouderen voor dat ze zich erg onzeker kunnen voelen. Soms durven ouderen het huis niet meer te verlaten uit angst niet op tijd een toilet te kunnen bereiken. Gelukkig zijn er tegenwoordig incontinentiematerialen in allerlei soorten en maten, om het toch iets comfortabeler te maken en ervoor te zorgen dat je schoon en droog blijft. Het is en blijft een vervelende bijkomstigheid van het ouder worden, maar er zijn genoeg hulpmiddelen op de markt tegen de ongemakken van incontinentie. En ook dat is wat ons betreft vitaal oud worden!

Kies voor geschikt incontinentiemateriaal

Bij incontinentie kun je je urine of ontlasting helaas niet meer goed ophouden. Dit hoort bij het proces van ouder worden. Tena incontinentiemateriaal is er om ervoor te zorgen dat je toch weer onbezorgd de dag door komt, en dat er geen reden is om onzeker te zijn. Voor welk materiaal je uiteindelijk kiest, hangt ook af van de ernst van de incontinentie. Verlies je een paar druppels urine of ontlasting, of kun je het helemaal niet meer ophouden en heb je er eigenlijk geen controle meer over? Doet het probleem zich overdag voor, of heb je vooral ’s nachts last van incontinentie? Er zijn gelukkig vele soorten incontinentiemateriaal om uit te kiezen. Zo zijn er bijvoorbeeld inleggers, slips en broekjes verkrijgbaar. Tena incontinentiemateriaal is zowel voor mannen als vrouwen geschikt.

Incontinentiemateriaal voor vrouwen

Als oudere vrouw bent je (waarschijnlijk) op dit gebied al iets meer gewend dan als oudere man. Je bent het grootste deel van je leven ongesteld geweest, en bent dus geen onbekende op het gebied van maandverband, inlegkruisjes en andere materialen. Tena lady is speciaal geschikt voor vrouwen die last hebben van urineverlies. De incontinentiematerialen zijn er in alle soorten en maten: van dunne ultra mini inlegkruisjes voor een klein beetje urineverlies tot grotere varianten om ’s nachts te kunnen gebruiken. Ook heeft Tena verschillende broekjes: in het wit, zwart of beige.

Jij moet je er prettig in voelen

Het is dan ook verstandig om een proefpakket te bestellen om de diverse varianten eens uit te proberen voordat je beslist welk inlegkruisje of broekje het meest geschikt is. Het belangrijkst is dat je je er prettig in voelt. Het is een vervelend ouderdomskwaaltje, maar we maken het toch graag zo gemakkelijk mogelijk.

Plaats een reactie

Geef een reactie