Ongewenst gezichtshaar op oudere leeftijd

Ongewenst gezichtshaar

Een van de dingen die veroudering en de hormonale veranderingen die daarmee gepaard gaan, kunnen veroorzaken, is meer gezichtshaar dan velen van ons zouden willen. Plots zien we haren op onze kin en boven onze lip, of de onwelkome verschijning van fijn, donzig haar over het grootste deel van ons gezicht. Het is geen onderwerp dat vaak wordt besproken, maar het raakt zo velen van ons.

Je hoeft het echter niet te accepteren. Gelukkig zijn er een aantal manieren om ongewenst gezichtshaar te verwijderen. We hebben enkele manieren en methoden om van je gezichtshaar af te komen.
Wat je ook doet, scheer je niet !!!

Het eerste over het verwijderen van gezichtshaar, is wat je NIET moet doen. Wat er ook gebeurt, scheer nooit je gezichtshaar. Het kan je met toenemende hoeveelheden stoppels achterlaten die buitengewoon moeilijk te verwijderen zijn. Als je al bent begonnen met scheren en je hebt dit probleem, dan zijn er manieren om ermee om te gaan, maar je kunt het beste niet beginnen.

Katoenen of zijden draad om donzig gezichtshaar te verwijderen

Inrijgen is een geweldige optie voor het verwijderen van de donzige, pluizige haren die vaak voorkomen op onze wangen, slapen en kin. Make-up accentueert dit type gezichtshaar, dus als je ze verwijdert, kan dit een groot verschil maken in je uiterlijk.

De schoonheidsspecialiste houdt een katoenen of zijden touwtje in haar mond en vingers en gebruikt het snel werkend om groepen haar vast te pakken om eruit te trekken. Het prikt een beetje, maar geeft je een mooie, egale teint. Draadsnijden heeft als bijkomend voordeel dat de daaropvolgende haargroei na verloop van tijd fijner en fijner wordt, waardoor het van nature steeds minder opvalt. Deze methode word al jaren gedaan door marokkaanse vrouwen.

Harsen: pas op voor thuis!

Harsen is een andere zeer effectieve, veelgebruikte methode om haar te verwijderen, maar het beste kun je dit als eerste keer beter door een professional laten doen. Het is de enige manier om te weten hoe je huid zal reageren, hoe deze moet aanvoelen en wat de juiste manier is om het te doen. Als je dat allemaal weet, kun je overwegen om thuis een set aan te schaffen.

Laser ontharing

Veel vrouwen zweren bij een laserapparaat voor thuis, bijvoorbeeld van Philips. De resultaten kunnen afhankelijk zijn van het huid en het type haar.. Grof beenhaar en donzig gezichtshaar kunnen bijvoorbeeld verschillende resultaten hebben, maar het kan een goede optie zijn. Enkel zeer lichte of grijze haartjes zullen niet verdwijnen.

Ontharingscreme

Ontharingscreme kan nogal heftig zijn voor je gezicht, dus wees er zeker van dat je een natuurlijke milde ontharingscreme koopt, speciaal voor het gezicht. Het nadeel van ontharingscreme is dat de haartjes weer snel terug komen. Al blijven ze wel zachter ala met scheren.

Natuurlijke middelen

Masker van kurkuma
Na het harsen of epileren kun je gebruik maken van een masker van kurkuma. Kurkuma heeft namelijk geweldige eigenschappen voor de huid. Kurkuma kan ook helpen de haarzakjes geleidelijk te verzwakken en is daarom de perfecte toevoeging aan je ontharingsbehandeling.
Meng wat gemalen kurkuma met water tot er een romige pasta ontstaat.. Breng deze pasta aan op het gezicht en laat dit 20 minuten zitten.

Suikerhars

In Noord-Afrika en het Midden-Oosten maakt men vaak alleen gebruik van oriëntaalse hars, ook gekend als suikerhars, een pasta gemaakt van suiker en citroen.
Suikerhars is een supergoedkoop ontharingsmiddelt en bovendien gemakkelijk zelf te maken. Ontharen met suikerhars is ook milder dan ontharen met bijenwas. Daarnaast verwijdert het haarwortels en dode huidcellen, zorgt het voor een goede doorbloeding van de huid en laat het de haargroei afnemen. Het duurt langer voordat de haren terugkomen en de haren die terugkomen, zijn zachter en dunner dan na het scheren.

Ei-masker

Dit masker plakt lekker aan je gezicht en neemt alle ongewenste haren mee!

eiwit van 1 ei
1 eetlepel suiker
1 eetlepel bloem
Maak een pasta met deze drie ingrediënten en breng het als een masker aan op je gezicht. Laat het 20 tot 25 minuten indrogen en pel het daarna voorzichtig van je gezicht. Vergeet daarna niet je gezicht goed te hydrateren met creme of olie.

Welke methode is het beste voor mij?

Het kiezen van de beste optie hangt af van een aantal factoren. Hoeveel haar je wilt verwijderen, de grofheid van het haar en, hoewel geen van de hier genoemde methoden extreem veel pijn veroorzaakt, is uw pijngrens een ander ding om te overwegen. Laserontharing is veel ongemakkelijker dan bijvoorbeeld een katoenen touwtje.

Het beste is om slechts één methode uit te proberen en te zien hoe het werkt, en zorg ervoor dat je het eerst op een klein gebied test om te zien hoe je huid reageert. Als je niet tevreden bent met de resultaten, probeer dan een andere. Sommige vrouwen krijgen het beste resultaat met draadsnijden ( Katoenen touw), anderen geven de voorkeur aan waxen. Voor sommigen is laser het enige dat echt voor hen werkt.

Voor veel vrouwen is gezichtshaar niet hinderlijk, en het met rust laten is voor hen de beste keuze. Het belangrijkste om te weten is dat als je na 60 jaar last heeft van ongewenst gezichtshaar, er een aantal manieren zijn om er vanaf te komen. De keuze is aan jou!

Heeft je last van ongewenst gezichtshaar? Wat is je favoriete ontharingsmethode? Deel je mening !!

Plaats een reactie

Geef een reactie