Schoonmaken met waterstof peroxide

schoonmaken met waterstofperoxide

Iedereen heeft wel gehoord van waterstofperoxide, maar waarvoor kan je t gebruiken, en wat doet waterstofperoxide?
Waterstof peroxide is inzetbaar voor veel vlekken en schoonmaak klusjes, we geven je hier de tips wat je allemaal kan doen met waterstofperoxide.

Wat is waterstofperoxide.

waterstofperoxide is zuurstofwater, de vloeibare waterstofperoxide, maar ook in droge vormen zoals natrium Percarbonaat, en deze droge vorm word veel gebruikt in vlekverwijderaars. Maar waterstof peroxide word ook gebruikt om wondjes te ontsmetten. je hebt waterstofperoxide van 3 tot 35%, maar is altijd te verdunnen met water. Ook word waterstofperoxide gebruikt om je haar te bleken.

Waar kan je waterstofperoxide voor gebruiken?

Waterstof peroxide is een goede vlekverwijderaar, Waterstofperoxide kan vrijwel alle soorten vlekken verwijderen uit witte kleding, of het nu vlekken zijn van frisdrank, rode wijn, bloed etc.
maar dood ook schimmels het is een veelzijdig schoonmaakmiddel.

Je vergeelde was witter maken met waterstofperoxide.

Naast het verwijderen van vlekken uit witte kleding kun je ook je vergeeld wasgoed of hoofdkussens weer wit krijgen met waterstofperoxide. Voeg bij het wassen van witte textiel een halve kop waterstofperoxide aan je wasmiddel toe en was het volgens de wasvoorschriften. Hier meer tips om was witter te houden

Vergeeld plastic witter maken.

Meng gelijke hoeveelheden waterstofperoxide en water met elkaar in een emmer. Dompel het vergeelde plastic onder en laat het weken totdat je ziet dat de vergeling weg trekt. Spoel het af onder de kraan met een sopje van dreft.

Voegen witter maken en schimmel in voegen verwijderen.

Waterstofperoxide (3%) is een perfect middel om voegen schoon te maken. Om dit te doen meng je een deel waterstofperoxide met twee theelepels Dreft en twee delen baking soda. Dit mengsel smeer je vervolgens over de voeg en laat je goed intrekken. Na ongeveer twintig minuten kun je de voegen goed borstelen om vervolgens het mengsel af te spoelen. ook schimmel word verwijdert en waterstofperoxide dood de schimmel.

Vlekken uit witte kleding halen

Waterstofperoxide 3% is ook ideaal om vlekken uit witte kleding te krijgen. Meng twee delen waterstofperoxide met een paar druppels dreft of afwasmiddel en breng het mengsel aan op de vlek. Borstel de vlek dan voorzichtig weg met een zachte borstel en spoel het uit met water. Test dit mengsel van tevoren even op een oud shirt of een onopvallende plek om er zeker van te zijn dat je kleding niet verkleurt. Vergeet niet om daarna altijd de stof te neutraliseren met veel water.

Vergeelde sneaker wit maken.

Meng een eetlepel zuiveringszout, een halve eetlepel water en een halve eetlepel waterstofperoxide in een klein kommetje. Meng de ingrediënten tot een pasta.
Wrijf de pasta zachtjes met een tandenborstel in verdeel zo de pasta over de volledige schoen. Wrijf de schoenen daarna een tweede keer in. laat t een paar uurtjes inwerken, t beste in de zon zetten. Als t af begint te brokkelen is t uitgewerkt, klop de restanten van je schoenen af, en eventueel met een doekje met wat water erover gaan.

Zweetvlekken-deo vlekken verwijderen.

Week de vlek in een half en half mengsel van water en waterstofperoxide voor een half uur. Daarna was je het uit met koud water en laat je hemd of t-shirt drogen. Als de zweetvlek nog zichtbaar is, herhaal dan de behandeling met hogere concentraties van waterstofperoxide.

Hier bestel je voordelig een grotere fles 5 liter waterstofperoxide.

Plaats een reactie

Geef een reactie