Schoonmaken met Natrium Percarbonaat

schoonmaken-natrium-percarbonaat

Natrium-percarbonaat een echte alleskunner

Natrium Percarbonaat wordt ook wel ‘vaste waterstofperoxide’ genoemd, het is een natuurlijk vlekkenzout en bleekmiddel in één en kan gebruikt worden om te reinigen, bleken, verzachten, ontvlekken en ontkalken. Het is een ideaal bleekmiddel, vlekverwijderaar en geurverwijderaar voor je was. Het schoonmaakmiddel kan tevens gebruikt worden bij het schoonmaken van de badkamer of keuken of bij het reinigen van een tapijt tot het dweilen van de vloer.

Natrium Percarbonaat wassen en vlekverwijderaar

In Natrium percarbonaat zit waterstofperoxide wat een natuurlijke bleking geeft zonder bleekmiddelen. Het verwijdert hardnekkige vlekken door gewoon een papje te maken en je kleding vooraf te behandelen, maar ook als waskrachtversterker voor de witte was. Heb je bijvoorbeeld gekleurde was, of tuinkussen waar schimmel inzit? Ook dan kun je natrium Percarbonaat gebruiken, het geeft geen bleekvlekken op gekleurde textiel. Ook perfect te gebruiken voor het ontgeuren, en schoonmaken van tapijten. Tip: soms kan een vlek vóór het wassen behandeld worden. Het voldoet om het percarbonaat met een beetje met water te verdunnen en het rechtstreeks op de vlek aan te brengen. Let op: Niet te lang in laten trekken. Bij twijfel eerst uitproberen op vergelijkbaar materiaal of een niet zichtbare plaats.

In de afwasmachine of om servies schoon te maken

Natrium-percarbonaat kan daarnaast ook gebruikt worden in de vaatwasser om koffie, thee en andere vlekken te verwijderen van het servies. De bestanddelen van percarbonaat zijn afgeleid van natuurlijke grondstoffen (zout, water en krijt) en het schoonmaakproduct bevat geen chloor of fosfaten. Het is een milder en minder agressief schoonmaakmiddel dan chloor. De minder bekende eigenschappen van percarbonaat maken het mogelijk om het ook als huishoudelijk product te gebruiken. Reinigende eigenschappen van het product: oxiderend, reuk verdrijvend en ontvettend. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van aangebrande melk in een rvs pan (niet gebruiken op aluminium!), het wassen van vaatwerk met koffie- of theevlekken, het ontkalken van toiletten en kranen, etc. Helpt bij het verwijderen van mossen, korstmossen en schimmels op hout. Verwijdert vet. Wordt gebruikt om de kleur van het grijs geworden hout op te halen; terrassen, gevelbekleding, schuttingen, tuinmeubilair, meubilair, etc. In een emmer mengen en roeren totdat 10 delen warm water (ongeveer 40 graden Celsius) en 2 delen percarbonaat soda zijn opgelost. Breng vervolgens de oplossing aan met een brede kwast of borstel en borstel lichtjes. Ongeveer 15-20 minuten laten inwerken en daarna met een stijve borstel (bijv. een kokosvezel borstel) borstelen en overvloedig afspoelen met water.

Tegels schoonmaken en voegen

Onderhoud van tegelvoegen Schoonmaken van voegen met sporen van schimmel en vet. 1/10 deel warm water. Laten inwerken. Borstelen met een oude tandenborstel. Goed afspoelen (vooral wanneer er kalksteen is (bijv. marmeren tegels, etc. Bij twijfel eerst op een klein, niet zichtbaar, oppervlak gebruiken.  

Wil je meer leuke schoonmaaktips? Word lid van de grootste schoonmaakgroep Ultieme schoonmaaktips

Of volg me op Instagram

Plaats een reactie

Geef een reactie