Zwarte wasbak spoelbak schoonmaken

zwarte spoelbakken schoon maken

Een zwarte wasbak zie je steeds meer in het interieur terug komen. Ze zijn er in verschillende materialen kunststof, metaal, en porselein over deze 3 materialen spoelbakken gaan we tips geven om schoon te maken en te onderhouden.

Kunststof wasbakken

In de keuken zie je vaak kunststof wasbakken. Je hebt ze van diverse merken zoals Kunststof spoelbakken van Franke Tectonite en Ausmann Fibre, dit zijn door en door zwarte spoelbakken. Het kunststof is slagvast, hitte bestendig en verkleurd niet door zonlicht. Om deze schoon te maken kan je het beste de gootsteen, wasbak direct na gebruik schoonmaken en nadrogen. Je kan t schoonmaken met een zacht microvezel schuursponsje met wat Dreft of groene zeep. Gebruik geen schurende middelen, en geen bleek. Goed naspoelen en nadrogen. Heb je toch kalkaanslag in je kunststof wasbak gebruik dan warme natuurazijn 60 graden om te ontkalken.
Heb je wat lichte verkleuring in de spoelbak? Doe er af en toe een scheutje glansspoelmiddel in en wrijf dit uit in de spoelbak.

Zwart RVS Poeder coaten spoelbakken en PVD zwarte spoelbak

Bij zwarte spoelbakken gecoate en met PVD afwerking is de ondergrond RVS. Op de RVS spoelbak is een laag aangebracht een coatingmet een diepe kleur. Door de sterke hechting van de coating kan de spoelbak prima gebruikt worden in de keuken. Doordat het een dunne coatinglaag is moet je er wel voorzichtigmee omgaan. Regelmatig schoonmaken en altijd goed nadrogen na gebruik, je kan de spoelbak schoonmaken met een beetje Dreft of een milde reiniger, gebruik nooit bleek of schuurmiddelen, en droog na met een zachte doek.
Je moet echt oppassen met Frituurvet, Tandpasta
Vaatwastabletten, gootsteenontstopper, geen roestige voorwerpen in je wasbak doen. en nooit zuren of ontkalkers gebruiken.

Zwarte porseleinen spoelbak

Deze zie je vaak in badkamers en porseleinen spoelbakken kan je schoonmaken met een milde sanitair reiniger, groene zeep, of een andere milde zeep met een sanitair sponsje. Heb je kalk in je wasbak dan kan je deze met natuurazijn ontkalken, of met een milde kalkreiniger, gebruik geen Antikal, en zeker geen wc eend, dat kan uitbijten en vlekken achterlaten in zwart Porselein.
Ook bij een zwart porseleinen wasbak geld nadrogen na gebruik en regelmatig reinigen.

Kalk verwijderen zwarte gecoate spoelbakken en kranen

HG kalkweg gekleurd sanitair verwijdert kalk veilig van al het gekleurd sanitair. De speciale formule verwijdert kalk grondig, maar tast de gekleurde coating van kranen, douches en wasbakken niet aan. Gewone schoonmaakmiddelen verwijderen geen kalk en normale kalkverwijderaars kunnen de coating van gekleurd sanitair aantasten.

Zwarte natuursteen wasbakken

Zwarte natuursteen of composiet maak je t beste schoon met groene zeep en zacht schuursponsje, bij sterke vervuiling neem je Cif creme onder citroen Composiet kan eventueel ook met Dreft en zeker ook met Cif creme original. Heb je kalk in je natuurstenen wasbak gebruik dan de HG natuursteen kalk en cementsluierverwijderaar. Gebruik NOOIT andere zuren zoals azijn, of ontkalkers, je natuursteen bijt onmiddelijk uit.

Wil je meer schoonmaaktips word lid van de leukste schoonmaakgroep

Plaats een reactie

Geef een reactie