schoonmaken met Pella doeken? Wij deden de test

Pella doeken

Op facebook groepen zag ik met regelmaat leden voorbij komen die Pella doeken fantastisch vonden. En zo nieuwsgierig als ik ben, wilde ik deze doeken wel eens onder de loep nemen.
Ik ben professioneel poeshulp, dus het zou aanzienlijk schelen in de poetstijd.
Op naar de test!! Ik verdien zelf niets aan Pella doeken, heb er ook geen belang bij, maar test regelmatig producten uit voor de facebook leden.

De doeken kwamen binnen en ik kon niet wachten met testen, maar aangezien mijn ramen altijd schoon zijn dacht ik dan smeer ik ze maar in met roomboter. Tot mijn grote verbazing was het in een handomdraai schoon. Maar lees verder.

Raam 1 ingesmeerd met roomboter      Raam 2 schoongemaakt met Pelladoek

Ramen schoonmaken met Pella doeken

Waar kun je de Pella doeken voor gebruiken

Ik testte ze op alle gladde oppervlakken, ramen, keukenkastjes, deuren, spiegels, kranen, douchedeuren, spoelbak etc….. In één woord, ze maken echt goed schoon, zonder enig schoonmaakmiddel te gebruiken. Makkelijk voor de douchetegels, bad zelf alles in ’n handomdraai schoon. Ik had op dat moment ook nog test spullen aangekregen van Prowin, waar de wonderdoek bij zat. Dit is een soort polijstdoek die ontzettend fijn werkt. Alles gaat er extra door glanzen. Na schoongemaakt te hebben met de Pelladoek, ging ik er nog extra over met de wonderdoek, het hoeft niet, maar je hebt nog meer glans.

De ramen

Zijn je ramen echt vies, dan zul je toch ondervinden dat je strepen krijgt, zonder zon lijkt het dat je ramen schoon zijn, maar zodra de zon erop komt zie je strepen en vlagen. Mijn ervaring is gebruik gedemineraliseerd water. Spuit je raam in met het demi water, en ga er dan met de Pelladoek over, je zult zien dat je geen strepen meer hebt. Dit komt omdat gedemineraliseerd water ontdaan is van kalk, zouten, en mineralen, zo heb je nooit strepen of een waas. En om ze lang schoon te houden, doe er 1 druppeltje HG geconcentreerde ruitenreiniger bij, je ramen glanzen langer, ook na een regenbui.

Andere gladde oppervlakken

Voor spiegels, kranen, tegels, sanitair, doen ze goed hun werk, beter als op ramen. Een spiegel hangt dan ook niet buiten, en word minder vuil. Ook kranen en tegels kun je er streeploos mee schoonmaken. Ook een glazen douchewand word er goed schoon mee, als hij niet te vet is van de zeepresten, en niet vol kalk zit, anders zul je toch een schoonmaakmiddel moeten gebruiken, je kunt hem wel weer streeploos nadrogen met de Pelladoek.

 

Mijn conclusie

De Pella doeken doen hun werk, je hebt geen schoonmaakproduct nodig, maar voor vieze ramen buiten en binnen geen ideale keuze. Net als alle andere wonderdoeken zoals Iziclean, Ilbays etc….. Kleine ruitjes is nog goed te doen, maar grotere ramen absoluut niet. Bijna alle soorten microvezel, zeem of nano doeken doen hetzelfde. Als je de ramen inspuit met gedemineraliseerd water met 1 druppeltje HG geconcentreerde  ruitenreiniger heb je geen strepen, en word je raam super schoon. De Pella doeken blijven iets te nat, dus je blijft wat water zien zonder nadrogen, en voor ramen zal je toch moeten nadrogen voor een mooi resultaat, met demi water mag het wat natter blijven, het droogt altijd streeploos op.
Wil je ze toch uitproberen? Je kunt ze makkelijk bestellen, maar pas ook voor namaak. Hier kun je de Pella doeken makkelijk bestellen 3 stuks voor 13.75 inclusief verzendkosten. Dus wat let je één doek gaat minimaal 6 maanden mee.

Word ook lid van ultieme schoonmaaktip.

Of volg mij op instagram

Plaats een reactie

Geef een reactie