schoonmaken met Pella doeken? Wij deden de test

Pella doeken

Op facebook groepen zag ik met regelmaat leden voorbij komen die Pella doeken fantastisch vonden. En zo nieuwsgierig als ik ben, wilde ik deze doeken wel eens onder de loep nemen.
Ik ben professioneel poeshulp, dus het zou aanzienlijk schelen in de poetstijd.
Op naar de test!!

De doeken kwamen binnen, en ik kon niet wachten met testen, maar aangezien mijn ramen altijd schoon zijn dacht ik dan smeer ik ze maar in met roomboter. Tot mijn grote verbazing was het in een handomdraai schoon. Ik verdien zelf niets aan Pella doeken, heb er ook geen belang bij, maar test regelmatig producten uit voor de facebook leden.

Raam 1 ingesmeerd met roomboter      Raam 2 schoongemaakt met Pelladoek

Ramen schoonmaken met Pella doeken

Waar kun je de Pella doeken voor gebruiken

Ik teste ze voor alle gladde oppervlakken, ramen, keukenkastjes, deuren, spiegels, kranen, douchedeuren, spoelbak etc….. In één woord, ze maken echt goed schoon, zonder enig schoonmaakmiddel te gebruiken. Makkelijk voor de douchetegels, bad zelf alles in ’n handomdraai schoon. Ik had op dat moment ook nog test spullen aangekregen van Prowin, waar de wonderdoek bij zat. Dit is een soort polijstdoek die ontzettend fijn werkt. Alles gaat er extra door glanzen. Na schoongemaakt te hebben met de Pelladoek, ging ik er nog extra over met de wonderdoek, het hoeft niet, maar je hebt nog meer glans.

De ramen

Zijn je ramen echt vies, dan zul je toch ondervinden dat je strepen krijgt, zonder zon lijkt het dat je ramen schoon zijn, maar zodra de zon erop komt zie je strepen. Mijn ervaring is vieze ramen toch te wassen met een sopje van Dreft, gewoon met spons en trekker, en de randjes nadrogen met een droge doek die niet in de wasverzachter is geweest. De Pelladoek is leuk om tussendoor even mee schoon te maken, maar is niet het product om echt je vieze ramen mee te wassen. Op filmpjes laten ze ook zien dat ze er creme en vet opsmeren, inderdaad, als je er met de Pelladoek over gaat, lijkt het weg te zijn, maar je smeert het vet uit over de raam. Dit zie je niet zonder zon, maar pas als de zon gaat schijnen. Zie foto boven, heb het zelf geprobeerd!


Andere gladde oppervlakken

Voor spiegels, kranen, tegels, sanitair, doen ze goed hun werk, beter als op ramen. Een spiegel hangt dan ook niet buiten, en word minder vuil. Ook kranen en tegels kun je er streeploos mee schoonmaken. Ook een glazen douchewand word er goed schoon mee, als hij niet te vet is van de zeepresten, anders zul je toch een schoonmaakmiddel moeten gebruiken, je kunt hem wel weer streeploos nadrogen met de Pelladoek.


Mijn conclusie

De Pella doeken doen hun werk, je hebt geen schoonmaakproduct nodig, maar voor vieze ramen buiten geen ideale keuze. Bijna alle soort microvezel, zeem of nano doeken doen hetzelfde , als je nawrijft met een droge harde handdoek. De Pella doeken blijven iets te nat, dus je blijft wat water zien zonder nadrogen, en voor ramen zul je toch moeten nadrogen voor een mooi resultaat.
Wil je ze toch uitproberen? Je kunt ze makkelijk bestellen, maar pas ook voor namaak. Hier kun je de Pella doeken makkelijk bestellen 3 stuks voor 16.75 inclusief verzendkosten. Dus wat let je één doek gaat minimaal 6 maanden mee.

Word ook lid van ultieme schoonmaaktip

Plaats een reactie

Geef een antwoord