kalkaanslag vloer badkamer

Kalkaanslag witte waas vloer badkamer wijderen

Een van de meest voorkomende vragen is kalkvlekken op een vloer in de badkamer.
Vaak is het een ophoping van enige tijd, kalkafzetting krijg je niet van ’n week niet poetsen, maar van langere tijd verwaarlozen.
Om een kalk vrije badkamer te blijven houden is nadrogen altijd het beste middel, kalk komt immers van hard water wat op de vloer blijft liggen.
Gelukkig is het ook weer te verhelpen, en zijn er genoeg goede middelen om er snel af te komen.
We geven je enkele tips voor verschillende soorten vloeren.

Alvorens je een vloer ontkalkt, zorg er altijd voor dat je vloer ook ontvet is en schoon!

keramische vloer geglazuurde tegels

1. Schoonmaakazijn

De normale keramische vloer, deze kunnen hoogglans zijn of mat, maar het zijn tegels gebakken in de fabriek, dus geen natuursteen.
Om veilig kalk van je keramische tegels te verwijderen adviseer ik geen azijn, azijn is en blijft een zuur en heel veel keramische tegels kunnen niet tegen zuren. Alvorens je besluit het met schoonmaakazijn te doen check eerst of je tegels zuurbestendig zijn. Dit doe je door een druppel azijn op de tegel te druppelen. Gaat ’t bruisen, dan mag je geen azijn gebruiken op jouw tegels. Bruist t niet, dan kun je azijn gebruiken. Leg dan wat doordrenkte doeken met azijn op de vloer, laat deze een aantal uren zitten, en daarna ga je er met een schuursponsje over om de kalk weg te halen. Een nog efficiëntere manier is de HG kalkweg schuimspray 3x sterker. Ook een vaatwasmachinereiniger kan op veel soorten keramische tegels de kalk verwijderen. Doe de vaatwasmachinereiniger in een spuitflacon, en spuit deze op de kalk.

Bruist het wel? Neem dan een ontkalker zonder zuren bijvoorbeeld de HG natuursteen kalk en cementsluier verwijderraar.

2. vaatwasmachinereiniger

Heb je de check gedaan dat azijn niet bruist? Dan mag je deze vaatwasmachinereiniger gebruiken. Vaatwasmachinereiniger reinigt goed kalk en vuil op een keramische tegel, en vooral op een matte tegel. Doe wat busjes vaatwasmachinereiniger in een spuitflacon, en spuit de kalkvlekken hiermee in, laat het enkele minuten zijn werk doen, en spoel af.

3. HG kalk en cementsluier verwijderaar

HG kalk en cementsluier verwijderraar  werkt perfect op hardnekkige kalkvlekken, en binnen enkele minuten is de kalk weg. Het is dan ook weer een iets duurder product, maar doet zijn werkt perfect zonder schrobben of schuren. Het product is veilig om te gebruiken op normale keramische tegels waar je de check hebt gedaan dat azijn niet bruist..

4 ProfiCleaners Kalkverwijderaar

ProfiCleaners Kalkverwijderaar verwijdert op een snelle manier vuil en kalk op vloeren, voegen, en ook glas. Je kunt het gebruiken voor alle hevige kalkaanslag in de badkamer, van kranen tot vloer en wandtegels. Een andere perfecte professionele kalkverwijderaar is de Roveq superontkalker gel, deze verwijdert moeiteloos kalk op vloeren.

Sommige gebruiken hardnekkige producten zoals, wc eend en antikalk, deze producten met mate gebruiken omdat ze vooral matte tegels kunnen aantasten.

Niets helpt witte vlekken blijven terug komen

Er zijn soorten tegels waar de witte kalkuitbloei vlekken steeds weer terug komen, vooral in huizen van de woningbouw vaak een probleem. Wat goed gaat werken is dan de tegelvloer impregneren. Het is heel makkelijk op te brengen, en vuil, kalk, en vet dringt niet meer in de tegels. HG tegelbeschermer is een product wat zeer goed werkt, makkelijk op te brengen is en een zeer goed resultaat geeft.

Is je natuursteen vloertegel uitgebeten door zuren,

Dit  kun je oplossen door een kleurverdieper van HG, Lithofin of Moeller erop te zetten. Een ander middel is een olie, maar gebruik liever geen babyolie of olijfolie, maar gebruik lijnolie met terpetijn. 50% terpetijn 50% lijnolie. natuursteen vloer

Op natuursteen gebruik je NOOIT azijn, schoonmaakazijn of andere zure middelen, dit tast het natuursteen aan, en je krijgt er uitgebeten witte vlekken in.
Heb je toch kalk op je natuurstenen vloer, zoals graniet, blauwsteen, marmer etc… gebruik dan de HG natuursteen kalk en cementsluier verwijderaar. Dit product verwijdert veilig kalkaanslag op natuursteen. Of de HMK 159 haalt kalk uit natuursteen.
Om je zwart granieten vloer in de douche mooi te houden gebruik een hardsteenolie, deze zorgt ervoor dat t water minder hecht doordat t waterafstotend word, en zo de kalk ook minder hecht aan de vloer. En natuurlijk nadrogen blijft heel belangrijk ook bij natuursteen. Ook is het verstandig om een natuursteen zoals een graniet of Belgische hardsteen in een natte ruimte te impregneren, anders zal de vloer wit uit blijven slaan.

Porceleinen tegels

Porcelano tegels Gres Porcellanato is letterlijk vertaald Porselein Steengoed, het is eigenlijk kei hard porselein. Deze eigenschappen ontstaan vooral tijdens het productieproces. Het mengsel bestaat uit witte klei, zand en smeltmiddelen. … Ten slotte hebben de Gres Porcellanato tegels een vochtopname van minder dan 0,5%..het is eigenlijk kei hard porselein.
Bij bijv. reiniging, bescherming en onderhoud zijn hiervoor alleen producten met een pH-waarde van 3 tot 10 geschikt.
Vermijd contact met producten zoals bijv. schoonmaakazijn, sanitairreiniger, wijn, citroensap, enz. (pH-waarde lager dan 3), deze zijn zuur en kunnen sommige vloeren lichter doen kleuren of beschadigen.

Om de vloer in goede conditie te houden gebruik je het beste de HMK P315 Porcelanato onderhoudsreiniger, schrob hier wekelijks de vloer mee.
Het beste is om een porcelano vloer te laten impregneren met de HMK S243 Porcelanato impregnering.

Heb je toch kalkaanslag op een porcelano vloer, deze kun je het beste verwijderen met de HMK R189 Kalk-Ex.

Al voor je met een van deze producten aan de slag gaat, zorg ervoor dat je weet wat voor soort tegel je hebt.

Wil je ook de beste schoonmaaktips, word lid van de leukste schoonmaakgroep Ultieme schoonmaaktips!

Of volg mij op instagram

Plaats een reactie

Dit bericht heeft één reactie

  1. Gerdine

    Ik heb de vaatwasmachinereiniger op mijn kalk gespoten op mijn badkamervloer echt verbluffend alle kalk is verdwenen. Dank voor de tip

Geef een reactie