Hoe ramen wassen zonder strepen

Streeploos ramen wassen

Iedereen heeft vaak het probleem dat je net je ramen heb gewassen, de zon begint te schijnen, en je ziet alleen maar strepen.
Ramen wassen is niet zomaar even een sopje pakken en met een spons wassen en de trekker erover.

Glasreiniger

Als eerste het allerbelangrijkste wat voor schoonmaakmiddelen gebruik je?

1. gebruik je een spray met ruitenreiniger?

Dit is leuk om een keer een vlekje weg te halen, maar je krijgt er je ramen echt niet mee schoon, het laat een blauwachtige waas achter op je ramen, wat er vettig uitziet.
Dus NIET doen.

2. Een flinke scheut Ajax, Andy, of wat voor schoonmaakmiddel in je water doen?

Schoonmaakmiddelen zoals deze zijn net als de ruitenreiniger, ze laten ook een vettige waas op je ramen achter. dus NIET doen.

Hoe wel je ramen zemen!

Neem een emmer met warm water en een paar druppeltjes Dreft.
Pak de spons en met veel water je ramen goed wassen, raak elk hoekje, was zowel in de lengte als breedte. De trekker eroverheen, en met een microvezeldoek, zeem of oude theedoek de randjes drogen. Let wel, je doekjes om na te drogen mogen niet in de wasmachine met wasverzachter, dit laat ook weer een vettige waas achter. Mijn voorkeur is een oude theedoek, deze neemt goed water op en laat geen sporen na. Gegarandeerd geen strepen, wat je wijnglazen goed schoon maakt, is ook goed voor de ramen, en iedereen heeft t in huis. Koop geen dure producten.

Ga nooit je ramen wassen in de volle zon, dat is vragen om strepen.

Heb je een tuinslang bij de hand om je ramen te zemen, dit scheelt veel werk. Na het wassen naspoelen met de tuinslang geeft geen strepen, ook niet in de zon. De randjes wel weer nadrogen met een theedoek.

Ramen wassen met een stoomapparaat.

Een stoomapparaat is ook ideaal om je ramen mee te doen. Omdat er geen zeep aan te pas komt heb je ook geen strepen. Pas wel op als er veel zand op je ramen zit, moet je eerst het zand wegvegen, of toch eerst met ruim water wegspoelen anders krijg je krassen op de ramen.

Met de karcher is ramen lappen een fluitje van een cent. Je gaat met de speciale trekker van Karcher over de raam, en de hete stoom maakt ze streeploos schoon. Het scheelt zo ontzettend veel werk, geen geschouw met emmers, geen schoonmaak middel, maar vooral GEEN strepen meer.

Heb je verluchtingsroosters in je ramen, dan heb je gemerkt dat de gaasjes behoorlijk vuil kunnen zijn. Ook voor het schoonmaken van je verluchtingsroosters is een Karcher stoomreiniger zeer geschikt. Je zult verbaasd zijn hoeveel drek en vuil eruit komt. Doordat hij met veel kracht stoomt en spuit, vliegt al het vuil eruit. Dus echt een aanrader die je al aanschaft voor 109€. Hier kun je hem makkelijk bestellen zonder verzendkosten.Karcher stoomreiniger

Snel je kleine ramen wassen

Koop bij de Action een autozeem set van 2€ de blauwe gebruik je voor de ramen. koop ook bij Action een auto-microvezeldoek voor 2€. Maak een sopje net een paar druppeltjes Dreft, doe je zeem erin, wring goed uit, en maak je ramen schoon, droog eventueel als het nog te nat is na met de auto-microvezeldoek. Je ramen glanzen en zijn super schoon. Het werkt op kleinere ramen goed, niet voor grote oppervlakken. Spoel de zeem uit met water, nooit in de wasmachine wassen. Doe hem vochtige terug in het zakje.

 

Word ook facebook lid van Ultieme Schoonmaaktips

Plaats een reactie

Geef een antwoord