Hoe ramen wassen zonder strepen

Iedereen heeft vaak het probleem dat je net je ramen heb gewassen, de zon begint te schijnen, en je ziet alleen maar strepen.Ramen wassen is niet zomaar even een sopje pakken en met een spons wassen en de trekker erover.

Glasreiniger

Als eerste het allerbelangrijkste wat voor schoonmaakmiddelen gebruik je?

1. gebruik je een spray met ruitenreiniger?

Dit is leuk om een keer een vlekje weg te halen, maar je krijgt er je ramen echt niet mee schoon, het laat vaak een blauwachtige waas achter op je ramen.Dus NIET doen.

2. Een flinke scheut Ajax, Andy, of wat voor schoonmaakmiddel in je water doen?

Schoonmaakmiddelen zoals deze zijn net als de ruitenreiniger, ze laten ook een vettige waas op je ramen achter. dus NIET doen.

Hoe wel je ramen zemen!

Neem 2 emmers water, één met warm water een druppeltje Dreft, en een scheut ammoniak. Ben je geen fan van ammoniak, dan kun je ook een scheutje schoonmaakazijn nemen.Pak de spons en met veel water je ramen goed wassen, raak elk hoekje, was zowel in de lengte als breedte.

Daarna neem je de emmer met schoon water, zonder schoonmaakmiddelen, en was je de ramen na met schoon water.De trekker eroverheen, en met een microvezeldoek, of zeem de overtollige waterdruppels wegnemen.

Ga nooit je ramen wassen in de volle zon, dat is vragen om strepen.

Heb je een tuinslang bij de hand om je ramen te zemen, dit scheelt veel werk, in plaatst van de emmer schoon water, spoel je de ramen met de tuinslang schoon. Natuurlijk wel eerst wassen met water en zeep, dit is enkel voor het spoelen.

Ramen wassen met een stoomapparaat.

Een stoomapparaat is ook ideaal om je ramen mee te doen. Omdat er geen zeep aan te pas komt, heb je ook geen strepen. Pas wel op als er veel zand op je ramen zit, moet je eerst het zand wegvegen, of toch eerst met ruim water wegspoelen, anders krijg je krassen op de ramen.

Heb je verluchtingsroosters in je ramen, dan heb je gemerkt dat de gaasjes behoorlijk vuil kunnen zijn. Ook voor het schoonmaken van je verluchtingsroosters is een Karcher stoomreiniger zeer geschikt. Je zult verbaasd zijn hoeveel drek en vuil eruit komt. Doordat hij met veel kracht stoomt en spuit, vliegt al het vuil eruit.

Geef een reactie