Kalkaanslag matte tegels badkamer

kalkaanslag-matte-tegels
Kalkaanslag of witte strepen op je matte keramische tegels in de douche is erg vervelend. We zien tegenwoordig heel veel matte tegels en deze zijn moeilijker schoon te maken als een hoogglans tegel, zeker de donker grijze en zwarte. Ze nemen ook meer water, zouten, mineralen en kalk op waardoor je vaak druppels, strepen, en zelfs hardnekkige kalkaanslag ziet. Gelukkig is ook hier iets aan te doen.

Hoe onderhoud je deze matte keramische tegels

Eigenlijk heel eenvoudig, steeds na gebruik van de douche nadrogen. Maar soms als je erg hard water hebt is dat nog niet genoeg. Heb je nog geen kalk in de badkamer en wil je het graag kalkvrij houden? Neem dan een spuitflacon en vul deze voor de helft met gedemineraliseerd water, de andere helft glansspoelmiddel van de vaatwasser. Na het douchen de tegels met koud water naspoelen en spuit het in met dit mengsel, een microdoekje erover en de volgende keer zul je zien dat het water minder hecht aan de tegels. Nog een andere oplossing is weer gedemineraliseerd water in een spuitflacon en doe hier 2 dopjes wasverzachter bij. Doe hetzelfde als met de glansspoelmiddel, de wasverzachter zorgt ervoor dat kalk minder hecht. Voor een normale reiniging van een badkamer is een sanitair reiniger de beste optie.

Lichte kalkaanslag

Alvorens de kalk te verwijderen ga je eerst ontvetten, er zitten altijd zeepresten. Dit kan heel goed met groene zeep dit is een geweldige ontvetter. Daarna ga je ontkalken. Hiervoor mag je azijn gebruiken, maar test eerst op een klein stukje van je tegel, als de azijn lichtjes gaat bruisen op de tegel, mag je GEEN azijn gebruiken. Doe daarna nog even een test op een tegel en kijk of de azijn als hij gaat inwerken geen witte strepen achterlaat op de tegels want ook natuurazijn kan druipers en strepen geven op matte tegels. Iedereen denkt dat azijn veilig is, maar voor matte tegels is en blijft het een zuur wat vlekken kan geven. Neem dan een ontkalker zoals HG voor natuursteen. Ook een veilige manier en makkelijker neem HG kalkweg schuimspray, dit is in een mousse vorm, en hecht beter op de muur.

Extreme kalkaanslag

Als je extreme kalk hebt, zal je naar effectieve oplossingen moeten zoeken. Alvorens je gaat ontkalken eerst weer ontvetten, neem daarna . Wees voorzichtig met Antikal of Viakal en gebruik zeker geen WC eend of andere producten die bedoelt zijn voor de toilet. Als je Antikal of Vialkal gebruikt wees voorzichtig met eventuele aluminium randen. Maak altijd de tegels goed nat voor je het gebruikt, en laat het niet te lang inwerken. De hoge concentratie loogzuren kunnen blijvende schade aan je tegels geven. Heb je extreme kalk op je Keramische vloer of wandtegels gebruik dan Deze krachtige ontkalker. De Super Sanitair Ontkalker is een unieke periodieke reiniger/ontkalker voor het gehele sanitair. Hiernaast is de krachtige ontkalker uitermate geschikt voor het herstellen van doffe kranen, verkleurde voegen, en voor het reinigen van wastafels, vloeren, douchewanden, baden, urinoirs en toiletten. Verwijdert onmiddellijk kalkaanslag, urinesteen en zelfs zeer lichte roest op de meest doelmatige wijze. Voor wekelijks onderhoud wekelijks een beetje in het sopwater gebruiken en je hebt nooit last meer van kalkaanslag of vuil in de badkamer. GEBRUIKSAANWIJZING De Super Sanitair Ontkalker aanbrengen door middel van spuitdopje, sponsje of zachte borstel. Enkele seconden in laten werken, waar nodig behandelen met een spons of doek en vervolgens afspoelen met water. Let op: Nooit gebruiken op een kalk houdende ondergronden, zoals natuursteen!

Ook de Roveq superontkalker gel, helpt zeer goed bij extreme kalkaanslag.

Is de kalk verdwenen, lees dan nog eens aandachtig het stukje onderhoud nog eens door. Uiteraard kunnen al deze toepassingen ook gebruikt worden op normale tegels en glanzende tegels, maar niet op natuursteen. Voor natuursteen lees hier de tips.

Of volg mij op instagram

Plaats een reactie

Geef een antwoord