Wat is het beste schoonmaakmiddel?

Beste schoonmaak middelen

Schoonmaakmiddelen, we hebben tegenwoordig zoveel keus, in de supermarkt heb je al een hele gang met producten, dan nog niet te spreken over de webshops.
Het zijn er dan ook tien duizenden, misschien wel meer. Het ene product verteld al beter schoon te maken als het andere.
Maar wat heb je nu echt nodig om goed schoon te maken?

In mijn tas, die dagelijks mee gaat naar mijn klanten wat zit daar in, en wat maak ik daar mee schoon

1. Autozeem, wonderzeem
2. Dreft
3. Groene zeep
4. Soda
6. Oude katoenen handdoeken, waarvan kleine lapjes zijn gemaakt.
7 .flesje etherische lavendelolie
8 microvezelspons
9. azijnDe autozeem, wonderzeem waarom?

De meeste verkiezen een microvezeldoekje om schoon te maken, ik niet! Microvezeldoekjes laten meestal spoor achter. Dit heb je niet met een autozeem.
De meeste gladde oppervlakken maak ik schoon met een autozeem, en een sopje van lauw water met Dreft. Wel gebruik ik regelmatig een microvezelspons, met deze spons maak je makkelijk matte keukens schoon, die veel vetplekken hebben, van vingers en vuil.
Ook voor de TV gebruik ik een goed uitgewrongen autozeem, hiermee is je tv streeploos schoon.
Wil je snel even kleine raampjes schoonmaken, neem de autozeem, met een sopje van Dreft, nadrogen met een droge handdoek, streeploos schoon, snel en makkelijk.
Kortom een autozeem is makkelijk in gebruik, en laat geen vuilsporen achter.

beste schoonmaakmiddel-autozeem

Dreft

Dreft is voor mij onmisbaar, maakt alles streeploos schoon, is goedkoper als een allesreiniger, beschadigd niets, is veilig om te gebruiken.
Ramen was ik altijd met lauw water met een paar druppeltjes Dreft. Gewoon op de ouderwetse manier, spons, trekker, zeem, en droge handdoeken.
Ook keukenkastjes, deuren, en andere gladde oppervlakken, kun je veilig schoonmaken met Dreft.Dreft goed schoonmaakmiddel

Groene zeep uit een pot

Mijn favoriet, je kunt beter vragen wat kun je er niet mee schoonmaken.
Veel mensen denken dat groene zeep vet is, het tegendeel is waar, Goene Zeep is juist een sterke ontvetter, en heeft ook nog een antibacteriële werking.
Ook in samenwerking met Soda, heb je een super krachtig schoonmaakmiddel.

 1. Bij sterk vervuilde deuren, keukens, wandtegels, en ja zelfs ramen kun je schoonmaken met groene zeep, gemengd met soda.
 2. Voor deuren en keukens is het handig om hier de microspons voor te gebruiken, leg hem in het sop, wring hem uit, je deuren en keuken worden er streeploos schoon mee.
 3. Ook voor alle soorten tegels, keramisch of natuursteen, maak je veilig streeploos schoon met groene zeep.
 4. De oven smeer hem in met een groene zeep, giet er wat heet water op met soda, paar uur in laten werking, en je veegt het vuil zo weg.
 5. Keramische kookplaat, groene zeep met soda, wrijf het goed in met een sponsje, nadrogen met een droge handdoek.
 6. Inox spoelbak of afzuigkap, neem een lik groene zeep uit de pot met een schuursponsje, en schuur hier je wasbak mee, hij blinkt als nieuw. Ook een inox afzuigkap, met een zacht doekje met groene zeep schoonmaken, en weer nadrogen.
 7. Badkamer, bad, douche, wastafels, kranen, en ja zelfs de toilet, maak je grondig streeploos schoon met groene zeep.
 8. Terras groene aanslag: Maak een sopje van groene zeep met soda, schrobben, nachtje laten inwerken, de dag erna afspoelen, en je terras is weer schoon, mag ook op hout gebruikt worden

En wat je niet zult verwachten, ramen blijven langer schoon als je ze wast met groene zeep.

Groene-zeep

Soda

Soda is een van de oudste schoonmaakmiddelen, een goede ontvetter, en een echte alleskunner.

 • Afvoerputjes kun je regelmatig schoonmaken door er soda in te gooieen, en kokend water erop gieten.
 • Een stinkende wasmachine, of vetluis, doe bij iedere witte was 60 of 90 graden, een handjevol soda bij de was. Je was word witter, schoner, zachter en je wasmachine en leidingen blijven schoon. TIP was met waspoeder in plaats van pods. Plus doe 1 maal per week een half kopje keukenazijn in het wasverzachterbakje.
 • Aangekoekte pannen, doe er wat water met soda in, laat het koken, paar uur laten staan, daarna is alles opgelost. Soda kan gebruikt worden voor vuil en vet op te lossen.

Le op gebruik soda niet op aluminium

Soda

Etherische lavendelolie

Dit kleine flesje heb ik altijd bij, als ik de inox afzuigkap schoongemaakt heb, doe ik een paar druppels lavendelolie op een zacht doekje, en wrijf de afzuigkap ermee in. Alle vlekken verdwijnen, en glanst mooi.

Ook voor zwarte natuursteen of kunststof spoelbakken, en kranen, na schoongemaakt te hebben met groene zeep, wrijf ik met een doekje wat lavendelolie. De kalk hecht minder, en hij krijgt een mooie diep zwarte kleur.

De Microvezelspons

Een makkelijk hulpje voor deuren, en mat zwarte of witte keukens die moeilijk schoon te maken zijn. Ik maak ze streeploos schoon met deze spons, met een sopje van groene zeep en soda.

microvezel spons

Azijn

Huishoudazijn neem ik niet mee in mijn tasje, omdat iedereen dit wel in zijn keukenkast heeft staan.
kalk op tegels, glazen douchewanden, kranen, maak ik schoon met azijn. Bij kranen leg ik een stukje keukenrol doordrenkt met azijn erop, en laat maar een paar uur intrekken.
Douchewanden, azijn in een spuitbus doen, spuit er de douchewanden mee in, even laten inwerken.
PAS OP gebruik nooit azijn op natuursteen.

Dus wat zijn de beste schoonmaakproducten.

Zoals je kunt lezen, gebruik ik maar 4 producten Groene zeep, Soda, Dreft, Azijn. Met deze basis schoonmaakproducten die samen nog geen 5 € kosten, maak je je hele huis grondig en veilig schoon.

Word lid van facebookgroup Ultieme schoonmaaktips

Heb jij nog een leuke tip me een van deze producten, laat een rectie achter!

Plaats een reactie

Geef een antwoord