Wat is het beste schoonmaakmiddel?

Beste schoonmaak middelen

Schoonmaakmiddelen, we hebben tegenwoordig zoveel keus, in de supermarkt heb je al een hele gang met producten, dan nog niet te spreken over de webshops.
Het zijn er dan ook tien duizenden, misschien wel meer. Het ene product verteld al beter schoon te maken als het andere.
Maar wat heb je nu echt nodig om goed schoon te maken?

In mijn tas, die dagelijks mee gaat naar mijn klanten wat zit daar in, en wat maak ik daar mee schoon

 • Autozeem
 • Wonderdoeken zoals Pella
 • Nanodoeken
 • Glasdroogdoeken
 • Groene zeep
 • Professionele ontkalker
 • Gedemineraliseerd water
 • HG geconcentreerde ruitenreiniger
 • Professionele Ontvetter
 • Urinesteenverwijderaar
 • Bijenwas en meubelolie

Welke doeken gebruiken en waarvoor.

De meeste verkiezen een microvezeldoekje om schoon te maken, ik niet! Microvezeldoekjes laten meestal spoor achter, en vooral de goedkopere. Dit heb je niet met een autozeem. Vooral op houten meubels en ruwere oppervlakken verkies ik een lichtvochtige autozeem. Ook voor de TV gebruik ik een goed uitgewrongen autozeem, hiermee is je tv streeploos schoon zonder reinigingsmiddelen

De meeste gladde oppervlakken zoals deuren, keukenkastjes etc maak ik schoon met een wonderdoek, of nanodoek, en gebruik hiervoor nauwelijks schoonmaakmiddelen. Zijn de deuren echt vet, dan gebruik ik een sopje met een paar druppels Dreft

Wel gebruik ik regelmatig een microvezelspons, met deze spons maak je makkelijk matte keukens schoon, die veel vetplekken hebben, van vingers en vuil. Ik spray de keuken in met een sprayflacon met gedemineraliseerd water en 1 druppeltje HG geconcentreerde reiniger, bij sterke vervuiling gebruik ik een industriele ontvetter.

Wil je snel even ramen schoonmaken, neem ik een microspons, ik spray de raam in met mijn spray demi water met HG, even lekker overheen soppen en met een glasdoek nadrogen , streeploos schoon, snel en makkelijk.

microvezel sponsGroene zeep uit een pot

Veel mensen denken dat groene zeep vet is, het tegendeel is waar, Groene Zeep is juist een sterke ontvetter, en heeft ook nog een antibacteriële werking. Groene zeep is uitermate geschikt om de hele badkamer mee te reinigen, veilig voor natuursteen, zwarte kranen, zwart sanitair, samen met een sanitairspons maak je er je bad, wastafels, tegels en douchecabine heerlijk glanzend mee schoon

Zilversoda

Soda is een van de oudste schoonmaakmiddelen, een goede ontvetter, en een echte alleskunner, de meeste klanten hebben deze in huis, dus zit niet in mijn tas.

 • Afvoerputjes kun je regelmatig schoonmaken door er soda in te gooien, en kokend water erop gieten.
 • Een stinkende wasmachine, of vetluis, doe bij iedere witte was 60 of 90 graden, een handjevol soda bij de was. Je was word witter, schoner, zachter en je wasmachine en leidingen blijven schoon. TIP was met waspoeder in plaats van pods. Plus doe 1 maal per week een half kopje keukenazijn in het wasverzachterbakje.
 • Aangekoekte pannen, doe er wat water met soda in, laat het koken, paar uur laten staan, daarna is alles opgelost. Soda kan gebruikt worden voor vuil en vet op te lossen.

Le op gebruik soda niet op aluminium

Etherische lavendelolie

Dit kleine flesje heb ik altijd bij, als ik de inox afzuigkap schoongemaakt heb, doe ik een paar druppels lavendelolie op een zacht doekje, en wrijf de afzuigkap ermee in. Alle vlekken verdwijnen, en glanst mooi.

Ook voor zwarte natuursteen of kunststof spoelbakken, en kranen, na schoongemaakt te hebben met groene zeep, wrijf ik met een doekje wat lavendelolie. De kalk hecht minder, en hij krijgt een mooie diep zwarte kleur.

Azijn

Huishoudazijn neem ik niet mee in mijn tasje, omdat iedereen dit wel in zijn keukenkast heeft staan.
kalk op tegels, glazen douchewanden, kranen, maak ik schoon met azijn. Bij kranen leg ik een stukje keukenrol doordrenkt met azijn erop, en laat maar een paar uur intrekken.
Douchewanden, azijn in een spuitbus doen, spuit er de douchewanden mee in, even laten inwerken. Soms is de kalkaanslag zeer heftig, dan neem ik mijn Roveq super ontkalker gel, deze verwijdert snel en moeiteloos hardnekkige kalkaanslag.
PAS OP gebruik nooit azijn en ontkalkers op natuursteen.

Dreft

Last but not least is het flesje Dreft, wat iedereen wel op de aanrecht heeft staan, je kunt het gebruiken als een allesreiniger omdat t gewoon een goede ontvetter is.

Word lid van facebookgroup Ultieme schoonmaaktips

Of volg mij op instagram

Plaats een reactie

Geef een reactie