Hardnekkige Kalk Doucheraam verwijderen

Kalk-verwijderen-doucheraam

Een heel bekend probleem wat betreft kalk is het doucheraam.
Terwijl het eigenlijk vrij simpel is om het doucheraam kalkvrij te houden, komen er nogal eens vragen voorbij van extreme kalkaanslag op doucheramen.
Om je glazen douchewand kalkvrij te houden is vrij simpel, na iedere douchebeurt afspoelen met koud water, en een droge doek erover, of een trekkertje, zo houd je je douchraam mooi zonder kalkresten.

Lichte kalkaanslag

Het is normaal dat je wekelijks wat lichte kalkaanslag op je doucheraam hebt, maar door je douche wekelijks even grondig schoon te maken met een goede sanitairreiniger haal je deze lichte kalkaanslag zonder problemen weg.
Dat kan een Badkamerreiniger zijn van welk merk dan ook, sop hier je raam mee in, ook je tegels, zo blijft je badkamer kalkvrij.

Zware kalkaanslag

Sommige hebben het te ver laten komen, waardoor de kalkaanslag op blijft hopen, en met normale sainitair-producten niet weg te krijgen is.
Toch is er nog hoop en een oplossing!
Wat je vooral niet moet doen is wc reinigers gebruiken, in wc reinigers zoals WC eend zit ook zoutzuur, en kan de tegels op de ondergrond aantasten, maar ook de aluminiumstrips die aan de douchedeur zitten. Je hebt onherstelbare schade met WC Eend.
Je kunt wel proberen om natte doordrenkte doeken met azijn, desnoods een oud laken aan je douchedeur te hangen, en dit inspuiten met azijn.
Laat dit gerust enkele uren zitten, neem dan een sanitairspons en scrub zachtjes met ronde bewegingen de kalk van je raam af.

Wat als azijn niet werkt.

Als je geen aluminium aan je deur hebt zitten, en ook je keramische tegels kunnen ertegen, mag je een antikal proberen je hebt deze van heel veel merken, maar de HG kalkweg is een krachtige ontkalker.
Helpt ook een Antikalk product niet, dan is er nog een veilige oplossing, die zeer goed helpt namelijk citroenzuur.
Vul een spuitflacon met 1/2 water en 1/2 citroenzuur en een paar druppeltjes Dreft. Spray dit op de doucheraam en neem staalwol 00, en wrijf hiermee de kalk van je doucheraam. Deze manier werkt zelfs bij extreme kalkaanslag, en kalk die er al jaren opzit. Het is een veilig natuurlijk middel, maar op deze manier samen met de staalwol00 een krachtige ontkalker. Bij extreme kalkaanslag mag je meer citroenzuur gebruiken.

Kalkvrij houden

Nu je doucheraam weer vrij van kalk is wil je hem natuurlijk kalkvrij houden. Ook hiervoor zijn een paar goede middeltjes voor.
Allereerst zorg dat je altijd na droogt na het douchen. Maar je kunt ook een autowax aanbrengen op je raam, hierdoor loopt het water mooi van het raam, en heb je minder snel kalksporen.
Ook een goed middel is HG Douchecabine beschermer, dit beschermd het raam tegen kalk en zeepresten waaroor je raam langer schoon blijft.

Wil je meer ultieme schoonmaaktips? word lid van deze facebookgroep

Plaats een reactie

Geef een antwoord