Hoogglans meubels streeploos schoonmaken

Schoonmaken-autozeem

Hoogglans is prachtig als ’t streeploos blinkt, maar als t vies is en vol met strepen kun je je flink ergeren aan je hoogglans keuken, tegels, of meubels.
Maar wat is nu de beste manier om je hoogglans streeploos schoon te krijgen.
Het antwoord is simpel, neem een autozeem, meestal zitten deze in een plastic koker. je kunt ze overal kopen, van Bol tot Actionshop. Doordat het zeer flexibel en zacht is, neemt het veel vuil op. Het laat ook geen waterwaas achter, wat je wel hebt met een microvezel doekje, vaak moet je dit weer nadrogen met een katoenen of droog vezeldoekje.

Hoogglans witte keuken schoonmaken

Hoe maak je het oppervlak schoon?

Maak een sopje van lauw water, en voeg hier een paar druppeltjes Dreft aan toe. Wring de zeem goed uit, en zeem je kasten, tegels of keukenkasten. Je zult merken dat deze zeem vrij stroef over het oppervlak gaat, waardoor hij dus moeiteloos vet en vuil verwijdert. Als je wilt nadrogen met een doek, zorg ervoor dat je een katoenen of microdoek gebruikt die niet in de wasverzachter is geweest. Gebruik sowieso geen wasverzachter voor je schoonmaakdoeken, in wasverzachter zit etherische olie, wat een vetlaagje achterlaat. Daardoor nemen ze minder vocht op, en krijg je strepen.

 Welke schoonmaak producten

Gebruik beslist geen allesreiniger, dit laat vaak een vette laag achter, Dreft is gewoon een super ontvetter, het ontvet niet voor niets je vuile vaat.

Maar niet alleen voor je hoogglans is het een perfecte hulp, ook voor de rest van je meubels, hij neemt goed stof op, en laat geen sporen achter. Of je nu de ramen wil wassen, deuren, hout, het is perfect voor ieder oppervlak. Gebruik gedemineraliseerd water voor het schoonmaken, zo heb je gegarandeerd geen strepen

Hier kun je deze zeem makkelijk bestellen.
autozeem

Autozeem

Na het schoonmaken spoel je de zeem uit, en doet hem terug in het kokertje, doe hem niet in de wasmachine, is ook nergens voor nodig, spoelen is voldoende.

Ook een snelle manier als je echt veel last hebt van vet in je keuken en op je keukenkastjes is een professionele ontvetter. Zchoon heeft een makkelijke spray, en is een super-ontvetter.

Wonderdoeken

Met een wonderdoek, zoals de Pella, Prowin, Hara, Iziclean etc…. kun je je hoogglans keuken zonder schoonmaakmiddelen perfect laten glanzen. Maak de doek nat onder de kraan, goed uitwringen, en je keuken is streeploos schoon. Deze doeken zijn wel prijzig, maar t spaart je veel tijd uit. Gebruik wonderdoeken samen met gedemineraliseerd water in een spuitflacon, dit voorkomt strepen.

Autoshampoo

Ook autoshampoo maakt een hoogglans keuken perfect schoon! Neem de goedkope van de Action van nog geen euro. Neem ook de set autozemen van 2 euro, en je hooggland keuken en andere hoogglans meubels worden er super schoon mee!

Wil je meer ultieme schoonmaaktips, meld je aan op deze facebookgroep

Of volg mij op instagram

Plaats een reactie

Geef een reactie