Tegelvloer keramisch dweilen zonder vlekken en strepen

Tegelvloer dweilen zonder strepen

Een tegelvloer dweilen het lijkt allemaal zo makkelijk, maar toch is dweilen vaak een van de minst makkelijke klusjes.
We gaan het hebben over een keramische vloer dweilen, dus geen natuursteen.
Met welk schoonmaakgerei? en met welke reiniger je het beste resultaat krijgt.

Het schoonmaakgerei

Het schoonmaakgerei is vaak iets heel persoonlijks, de een kiest voor simpel en makkelijk, de ander vind het niet fijn een vloerwisser met dweil te gebruiken.
Het kan beide, maar als je een dweilsysteem koopt let er dan op dat je er een koopt waar de vezels veel vocht opnemen, en een die echt goed droog wringt.
Hetzelfde met een dweil, kies een goede dweil met een hoog absorptie vermogen, je hebt er van 1 euro bij de Action, maar ook dweilen die 10 € kosten, en je zal t verschil zeker merken.
Als je eenmaal een goede duurdere dweil gewend bent wil je echt niet anders meer. Let er vooral ook op of je een gladde vloer hebt, of een ongelijke vloer met dieper liggende voegen, dan kan je t beste met een mopsysteem of groffe vlakmop werken.

Het schoonmaak product

Het product waar je mee schoon maakt is het allerbelangrijkste, neem voor een keramische vloer geen allesreiniger maar een goede vloerreiniger. De ene vloer is gebaat met natuurlijke zepen, maar er zijn ook vloeren die geen zepen verdragen, waar de zeep letterlijk op blijft liggen. Dus kijk zelf een beetje aan welke reiniger t goed doet op jouw vloer. Een Caroline savon noir met natuurlijke zepen en glycerine kan je vloer mooi schoonmaken, en ook zorgen voor een mooie glans, maar niet geschikt voor iedere vloer. Wissel ook niet van reiniger als je reiniger goed presteert.
Het hoeft echt niet duur te zijn, een fles St Marc is een perfecte vloerreiniger en heeft een goede ontvettende werking, Blue wonder heeft ook een goede professionele vloerreiniger. Neem nooit teveel, beter te weinig als teveel product gebruiken.
Er is vaak een discussie over koud of warm water, als je geen zepen gebruikt mag je gewoon warm water gebruiken, ikzelf neem voor alle schoonmaak klusjes lauw water.
Ook hoor ik nogal eens azijn in het water, ik zelf vind t geen fijne vloerreiniger voor een keramische vloer, veel vloeren krijgen er ook vlekken van, en t is geen ontvetter maar een zuur, alleen een Base product ontvet.

Hoe je vloer dweilen

Als je een keramische tegel hebt, heb je natuurlijk ook voegen die vuil worden, en waarom worden die voegen vaak vuil, omdat er te weinig water gebruikt word, en vaak niet goed gestofzuigd word van te voren.
Als je te droog dweilt dweil je het vuil in de voegen.
Heb je een dweilsysteem met wringer zoals een Leifheit easy twist, of een Neweco turbodweil of leifheit dweilsysteem, dweil je vloer dan nat.
Eerst de vloer aanzetten met flink water en product, daarna met schoon water droog dweilen. Je zal zien dat je veel meer vuil van je vloer haalt , als dat je enkel licht vochtig dweilt, en je voegen blijven schoner,
Ook als je dweilt met een vlakmop/overtrekwisser, of dweil,  altijd eerst goed nat, dan pas met schoon water het vuil op dweilen. Dweil altijd met een vorm van achtjes maken 8.

vlakmop

Ikzelf heb diverse systemen thuis, de Neweco turbodweil, de Leifheit easy twist, en verschillende wisserovertreks met houder die ik meeneem naar mijn werk.
Om met een vloerpad/wisserovertrek te dweilen kies ik voor een brede grote vloerpad die iets schrubbend werkt, en veel water vasthoud,  die laat ik lekker nat, ik spray er mijn vloerreiniger op, en dweil de hele kamer in een keer, de vloerpad van Neweco kan je tot 50m2 in een keer mee aanzetten, daarna met schoon water met een dweil en trekker schoon/droog dweilen. Ik gebruik hiervoor een uitgewrongen microdweil van Neweco voor die slurpt meteen al t water op. Misschien denk je dat t veel of extra werk is, maar met goed schoonmaakgerei ben je zo klaar.
Zo heb je altijd een schone streeploze vloer en voegen.

Neweco turbomop

 

Strepen en vlekken op je vloer

Sommige vloeren zijn vrij poreus en krijgen na verloop van tijd een waas, vlekken. residu op de vloer. De oorzaak hiervan is meestal t gebruik van allesreinigers, heb je dit probleem, lees dan hier verder

Wil je meer leuke schoonmaaktips, word dan lid van Ultieme schoonmaaktips

 

 

 

 

Plaats een reactie

Geef een reactie