Schoonmaken met bleekwater en dikke bleek.

schoonmaken met bleek en dikke bleek

Vaak hoor ik bleek heeft geen nut, doet niets alleen bleken. Niets is minder waar. Bleek is niet het meest milieuvriendelijke product, maar voor bepaalde schoonmaakklusjes is bleek ontzettend handig en soms zelfs noodzakelijk. Maak je oppervlak eens schoon met bleek of dikke bleek, en zet er daarna een uv lamp op, je zal zien dat t brandschoon is. Dus bleek maakt niet schoon is een fabel. Bleekwater is hetzelfde product als javel of eau de javel het is een oplossing van natriumhypochloriet in water. Natriumhypochloriet is een scheikundige stof met een ontsmettende werking, het doodt bacteriën, virussen en schimmels. Wanneer bleek wordt gebruikt als desinfectant is dit enkel voor het gebruik op harde oppervlakken.

Wat kun je schoonmaken met bleekwater

Je kunt er oneindig veel mee schoonmaken, en vooral harde materialen. Zoals

 • kunststof snijplanken mee desinfecteren en terug wit maken
 • Bloemenvaas mee schoonmaken
 • Groene aanslag tuin, en klinkers schoonmaken
 • Je RVS wasbak mee schoonmaken
 • Witte kunststof en emaille wasbakken, bad, tegels Toiletbril
 • Schimmel verwijderen
 • Tegelvloer schoon maken
 • Vlekken in wit marmer verwijderen

Kortom het maakt gewoon heel veel oppervlakken goed schoon.

Was bleken en vlekken verwijderen

Witte katoenen en linnen kleding kun je met water en bleek vlekken uitbleken, echter niet voor synthetische kleding, die gaat juist vergelen van bleek. Het mag ook niet gebruikt worden voor wol en zijde.  Wil je echt een stralende witte katoenen was, gebruik dan bleekpastilles, doe er 1 in je wasmachine, en je was is stralend wit. En het desinfecteert je wasmachine.  Eres Bleek Javel Tabletten.

Bleekwater tegen eczeem

Bleekwater heeft een gunstig effect op eczeem. In bad gaan en douchen is niet slecht voor patiënten met atopisch eczeem, als de huid maar direct na het baden of douchen wordt ingevet. Een chloorbad wordt gemaakt door een bekertje gewone dunne bleek toe te voegen aan het badwater. Door 100 ml dunne bleek toe te voegen aan 100 liter badwater. Of 120 ml aan 120 liter badwater. Een gemiddeld ligbad in Nederland bevat 100-120 liter water.
Gebruik geen onbetrouwbare maten als ‘een half kopje’ maar koop een maatbeker en voeg precies 120 ml chloor toe aan een bad van 120 liter.

En soms hoor ik zeggen bleek doet niets voor je toilet?

Inderdaad gewone bleek ontkalkt niet, is wel antibacterieel, en houd je witte pot mooi wit. Daarintegen Dikke bleek als voorbeeld Glorix WC reiniger met bleek en ontkalking heeft wel een ontkalkende en witmakende werking en is antibacterieel. Nu hoor ik sommige roepen, ja maar het is zo slecht voor het milieu! Ja het is niet een van de milieubewuste toiletreinigers, maar dat is WC eend, of een ander merk toiletreiniger ook niet. Of het moet aangegeven staan dat t veilig is voor een septic put, en voor organisme. Dus wil je milieubewust zijn, let daar op!

Badkamer en keukenreinigers met bleek.

Lidle heeft een badkamer en keukenreiniger met bleek erin. Ik vind dit één van de beste schoonmaakmiddelen die ik in mijn schoonmaaktas heb zitten. Ik kom vaak als poetshulp badkamers tegen met schimmel. Ik adviseer mijn clienten dan ook om W5 3in1 badkamer en keukenreiniger te kopen en de schimmel er mee in te spuiten. Binnen 30 minuten is de schimmel verdwenen zelfs op kitranden.
Deze badkamer en keukenreiniger is voor vet/vuil en vlekken. Hij kost maar 1,99. Het mag niet gebruikt worden op laminaat, aluminium, zilver en hout. Verder kun je hem voor alle harde oppervlakken gebruiken, ook fijn voor een wit kunststof aanrechtblad. Pas wel op met kleding, want het heefteen blekende werking.

Badkamerreiniger met bleek

Bleek Glorix O2

Glorix O2 actieve zuurstof formule is een krachtige hygienische reiniger, speciaal voor al het sanitair in uw badkamer en toilet. Plus verwijdert vlekken in kleding zonder te bleken. Het is dus een bleek zonder blekende werking, beter voor t mileu, en de geur is zachter.

 • Reinigt hygienisch, zonder chloorbleek
 • Met actieve zuurstof
 • Geen bleekvlekken, geen bleekgeur
 • Krachtige reiniging

Maar wat is chloor precies?

Chloor is gasvormig en daar valt nou eenmaal lastig mee schoon te maken. Bleekwater wordt gemaakt door chloorgas door water te leiden, waar natriumhydroxide in is opgelost. Bleek noemt men in de volksmond ook wel chloor, maar er word bleek bedoelt. Bleek is vloeibaar en doorgaans verpakt in een Plastic fles, of sprayflacon. Bleek is te koop in verschillende samenstellingen. Zo bestaat er dikke bleek, dikbleek, wc-reiniger met (dikke) bleek, bleekspray en wc-gel met javel.

il je meer schoonmaaktips? Word lid van facebookgroep Ultieme schoonmaaktips.

Of volg mij op instagram

Plaats een reactie

Geef een reactie