Zonneluifel en zonnescherm schoonmaken

zonneluifel-zonnescherm-schoonmaken

Iedereen kent t wel het zonnetje gaat schijnen, je rolt t zonnescherm naar beneden en je zonnescherm is vies, groen, of er zit nog vogelpoep op van t jaar ervoor. Geen paniek ook je zonnescherm en luifel word weer helemaal schoon met deze tips.

Hoe je zonnescherm schoon maken

Om je zonnescherm goed schoon te maken heb je een zachte borstel nodig, en natuurlijk een schoonmaakmiddel. Maar voor je begint met schoonmaken en schoonmaakmiddelen, zorg er altijd voor dat je eerst alle stof van je zonnescherm afveegt, echt stofvrij maken. Daarna met de tuinslang schoonspoelen, zo word het zonnescherm stofvrij, en vooral ook nat. Op een nat zonnescherm werken producten beter als op een droog doek..
Nu je zonnescherm stofvrij en nat is kan je gaan schoonmaken. Je kan een sopje nemen van groene zeep uit de pot, of een sopje maken van Biotex groen, deze verwijderen groenaanslag vuil en vogelpoep snel. Neem een zachte borstel of microdoek en ga hiermee zachtjes over t doek heen. Laat t even inwerken en kijk of de vlekken weg zijn, en alles schoon is. Daarna spoel je hem schoon met de tuinslang.
Wil je toch graag een speciale zonneschermreiniger gebruiken neem dan de MPplus zonneschermreiniger, deze werkt zeer effectief.

Laat je zonnescherm weer goed drogen

Na de grondige schoonmaak beurt laat je het zonnescherm goed drogen. Daarom is het fijn als je een zonnige dag kiest. Nu het zonnescherm droog is kan je het opnieuw gaan impregneren tegen vuil, schimmel en groene aanslag, en waterdicht maken. Deze fantastische impregneerspray van Hucil maakt alle textiel vuil en waterafstotend. Daarnaast geeft dit impregneermiddel lange tijd bescherming tegen groene aanslag.
Doordat Hucil impregneer niet een afsluitende laag achterlaat, maar elke vezel afzonderlijk bedekt, blijft het ademend vermogen van de stof behouden! Je kan het met een sprayflacon aan brengen.

 

De profielen en metalen schoonmaken

Ook de kap van je zonnescherm is vaak groen, en de draagarmen, ook deze kan je schoonmaken met een milde reiniger zoals groene zeep, of met Blue wonder allesreiniger. Als je dit hele klusje hebt geklaard is je zonnescherm weer als nieuw en klaar voor de zomer.
Vergeet niet om het mechanisme nog wat in te smeren zodat alles op rolletjes loopt.

Voorkomen dat je vuil en schimmel krijgt?

Het belangrijkste om je zonnescherm in top conditie te houden is zorgen dat je zonnescherm altijd droog is als je het inklapt. Door vocht krijg je groene vlekken en schimmel. En Impregneren houd je zonnescherm vuilafstotend en waterdicht.

Wat niet gebruiken.

Gebruik nooit een hogedruk reiniger, hiermee kan je de stof beschadigen
Gebruik geen bleek
Gebruik geen agressieve middelen

Wil je meer schoonmaaktips? Word lid van Ultiemeschoonmaaktips

 

Plaats een reactie

Geef een reactie