schoonmaken met stoomreiniger

schoonmaken-met-stoom

Waarom is schoonmaken met stoom beter als met schoonmaakmiddelen?
Je gebruikt geen zepen en schoonmaakmiddelen daardoor krijg je ook nooit een residu. Je gebruikt stoom door middel van schoon water met hogedruk.
Vooral voor tegels is de stoomreiniger ideaal, ook voor de tegels in de badkamer, voor laminaat en verlijmde PVC niet.
De karcher SC3 werkt met hogedruk stoom, hierdoor kan je makkelijk tussen richels van je schuifpui stomen, roosters in de raam schoonmaken,  verluchtingen, en tussen de radiator schoonblazen, dit omdat de stoom met hogedruk is. Met stoom doodt je maar liefst 99,99% van alle bacteriën in huis! En t bespaart zeer veel tijd in schoonmaken. Ik gebruik mijn karcher Sc3 al meer dan 5 jaar met volle tevredenheid. Je koopt deze Karcher al voor 137€.

Wat maak ik er mee schoon.

 • Alle tegelvloeren in huis.
 • Badkamer
 • Toilet
 • Ramen
 • Spiegels
 • Tussen verwarming en verwarming zelf
 • Roosters in de ramen
 • kookplaten
 • Afzuigkap
 • Behang losweken
 • Richels in schuifpui en badkamer

Hulpstukken van de karcher sc3

De karcher Sc3 heeft een aantal hulpstukken, en nog 1 speciaal hulpstuk wat je erbij kan kopen namelijk de raamtrekker.

De raamsproeier/wisser

Met deze ruitensproeier/wisser stoom je de ramen schoon, en ze drogen streeploos op. je hebt in zeer korte tijd je ramen klaar zonder enige inspanning. En als je wil kan je voor je ramen gedemineraliseerd water in de stoomreiniger doen, voor een nog beter resultaat.

stoomreiniger-ramen

Het kleine hogestuk spraykop, met een opzetborstel

Hiermee maak je makkelijk je voegen schoon doordat je er een bijgeleverd hard borsteltje op klikt. Ga je mee over hardnekkige vlekken, en blaas je vuil uit tussen de richels van je ramen of badkamer

karcher-hulpstuk-stoomreiniger

De borstel met omslagdoek

Hiermee ga je over wandtegels in toilet en badkamer en haal je makkelijk zeepresten en vuil weg zonder na te boenen, de stoom doet t werk. Er word een microomslagdoek bij geleverd, die je er makkelijk om doet

Borstel-karcher-stoomreiniger

De vloerdoek met houder

Hiermee maak je alle harde watervaste vloeren streeploos mee  schoon. De micro vloerdoek word erbij geleverd, en kunnen altijd los bijgekocht worden

vloerwisser-karcher-stoom

Al deze hulpstukken, behalve de raamsproeier worden bij de SC3  bijgeleverd

 

Waarvoor gebruik je geen stoom

Een stoomreiniger is niet geschikt om stoffen mee schoon te maken, hiervoor heb je een tapijtreiniger nodig die het vuile water er gelijk uitzuigt.

Het is aangeraden op laminaat en verlijmde PVC geen stoomreiniger te gebruiken. De stoom komt in de naden van t laminaat waardoor het kan opzwellen, of de filmlaag los gaat. gebruik t NIET op gefineerde keukenkasten of andere kasten, de fineer kan door de warmte loslaten.

Op pvc die verlijmd is kan de verlijming losgaan Het kan enkel als je watervaste PVC of laminaat hebt.

Plaats een reactie

Geef een reactie