Luxaflex Jaloezieën makkelijk schoonmaken

houten-jaloezieen-woonkamer-houten-stoel-576x324-1

Luxaflex een prachtig aanzicht in je kamer, maar t schoonmaken is vaak nogal een klusje
Zeker als je zwarte houten luxaflex hebt, daar zie je het stof dagelijks op liggen.
Hierbij wat tips hoe je ze makkelijk schoon kunt maken, en stofvrij kan houden.

Houten/bamboe aluminium en kunststof Luxaflex

Om ze stofvrij te houden is t t beste om een paar keer in de week even met een Swiffer duster erover te gaan, of een struisvogel plumeau.
Je kan t ook met t borsteltje doen van de stofzuiger, maar dat is weer extra lang werk.
Ook bestaan er flexidusters, waarmee je het stof er makkelijk af haalt, maar zorg ervoor dat je het regelmatig doet, zodat t stof niet gaat vastkleven op de Jaloezieën .
Heb je t toch zover laten komen dat je t stof er niet meer af krijgt, of als je Jaloezieën in de keuken hangen waar vette aanslag komt? Maak dan een sopje ikzelf gebruik meestal een sopje van St Marc, het laat geen residu achter, en is de perfecte ontvetter.

Microvezel schoonmaak handschoentjes

De makkelijkste manier is met microvezel schoonmaak handschoentjes, je doet gewoon 2 handschoentjes aan, en pakt meteen de onder en bovenkant van de luxaflex in een keer.
En zeker als je aluminium luxaflex hebt, beschermt t je handen, want deze kunnen aan de randen vrij scherp zijn.
Er bestaan ook speciale jaloeziereinigers om luxaflex schoon te maken, waar je dan in 1 keer 4 of 5 lamellen tegelijk kan doen, maar het werkt minder fijn als een poetshandschoentje , en zeker niet als je tussen de touwtjes moet, dan werkt een handschoentje of microdoek beter. Je kan ook 2 washandjes nemen om schoon te maken, werkt ook goed ,maar met de microvezelhandschoentjes heb je meer grip en feeling in je handen, en je komt zeer gemakkelijk tussen de touwtjes.

Microvezel-poetshandschoentjes

Wil je toch met een jaloezie reiniger werken?

Wil je toch met een jaloezie reiniger werken, dan is deze fijn, maar je moet wel steeds friemelen om de luxaflex er tussen te doen, en zodra je bij de touwtjes komt, moet je t weer opnieuw plaatsen, en vaak moet je nog de overige vuil resten bij de touwtjes weg halen

In bad of douche schoonmaken.

Als je aluminium of kunststof Jaloezieën hebt, kan je ze in de douche schoonmaken of in de tuin met de tuinslang, maar zeker NIET als je houten of bamboe Jaloezieën hebt, deze gaan kromtrekken.

De witte bandjes schoonmaken

Bij witte Jaloezieën heb je meestal ook witte bandjes, die op den duur erg vies worden.
Je kan ze maken met een nagelborstel en wat Biotex.
Of je sprayt ze in met een bleekreiniger, pas wel op wat er achter je luxaflex zit dat je geen bleekvlekken op gordijnen of muren krijgt.
De W5 badkamer en keukenreiniger met bleek van de Lidle zit in een sprayflacon, en schuimt, dit kan je subtiel aanbrengen.

Plaats een reactie

Geef een reactie