Bank en tapijt reinigen met een tapijtreiniger extratiemachine

Schoonmaken-tapijtreiniger

Het is bijna een hype aan t worden dat iedereen plots een tapijtreiniger extractiemachine aan wil schaffen en niet voor niets natuurlijk. Het dringt diep in de vezels van het tapijt door en verwijdert  hardnekkig vuil, vlekken en allergenen. Met een tapijtreinigers kan je er zeker van zijn dat je tapijten en banken en stoelen grondig worden gereinigd en weer hun oorspronkelijke frisheid en uitstraling krijgen.
Er komen steeds meer merken met goede tapijtreinigers en tussen de 100€ en 200€ heb je een prima extratie tapijtreiniger.

Wat kan je schoonmaken met een extratie/tapijtreiniger

Deze machines zijn vooral bedoelt om stoffen schoon te maken, denk aan je bankstel, tapijt. autobekleding, matras met vlekken etc…
Door middel van een sproeitechniek met water en reiniger spray je t oppervlak in en zuig je t vuile water weg.
In tegenstelling met een bank schoonmaken met een doek, maak je t enkel oppervlakkig schoon en blijft t vuil in de vezel zitten.
Je vult de machine met warm water, let op t water word niet warm je moet er zelf warm water indoen tenminste bij de meeste tapijtreinigers, er zijn enkele reinigers die t water verwarmen tot 60 graden.

Wat voor schoonmaak middel gebruik je

Bij de Bissel en karcher word er een schoonmaakmiddel bijgeleverd, maar als je t nadien los wil gaan kopen zijn ze vrij prijzig.
Wil je dus een andere reiniger kopen let er dan altijd op dat je een laagschuimend product koopt wat in een machine gebruikt mag worden.
Een erg goede en niet dure reiniger is de Hucil reiniger, deze koop je voordelig in een kan van 5 liter voor circa 20€ inclusief bezorgkosten en heeft een frisse geur.
Ook Hg heeft een tapijtreiniger alleen vinden de meeste de geur niet fris ruiken.

Sommige tapijtreinigers gaat geen schoonmaakmiddel in, maar moet je eerst de bank bevochtigen met de sproeikop, en je bank of tapijt inzetten met een tapijtreiniger en zachte borstel, en daarna zuig je alles met de machine uit de bank.

Let wel op als je bank geimpregneerd is, dat je daarna je bank opnieuw moet impregneren tegen vuil en vocht. Hiervoor kan je de ROYAL gebruiken.

De Bissel

Bissel heeft een aantal tapijtreinigers, waarvan de Bissel Spotclean Pro een van de populairste is met een vermogen van 1000 watt.
Het nadeel is dat als je een tapijt wil schoonmaken, je het gebukt door de knieën met doen. Deze kost 179€

Bissel-tapijtreiniger

De karcher tapijtreiniger

De Kärcher SE 4001 Tapijtreiniger – 1400w – 4L – met sproeiertechnologie is een krachtige tapijtreiniger van 1400 watt.
Hij is krachtiger als de Bisell, en het grote voordeel van deze is dat je niet hoeft te bukken als je een tapijt schoon maakt.
Deze is in prijs niet veel duurder als een Bissel, ikzelf zou eerder voor deze karcher kiezen . De prijs is 195€

karcher tapijtreiniger

Ryer tapijtreiniger

Ook dit merk heeft diverse tapijtreinigers en de fijnste is de RYER Tapijtreiniger 2-1 Pro Vlekkenreiniger – Afneembare steel
Ook weer t grote voordeel dat t een lange steel heeft, en je deze korter kan maken voor als je een bank of stoel schoonmaakt, of hem in de auto gaat gebruiken.
Deze is 800 watt en heeft een zeer goede zuigkracht en de prijs is 159€

Ryer-tapijtreiniger

Samen een tapijtreiniger kopen.

Je zal niet wekelijks of maandelijks je bank of tapijt schoon hoeven maken, en het is toch even een investering natuurlijk. Kijk eens ofdat je niet samen met vrienden of familie gezamelijk een tapijtreiniger koopt, scheelt je in de kosten en zo hebben meerdere mensen er plezier van.

Tapijtreiniger huren

Een tapijtreiniger kan je ook huren in bijna iedere bouwmarkt voor ongeveer 40€ per dag, je moet er dan wel een reiniger bij kopen.

Meer schoonmaaktips? word lid van de leukste facebookgroep ultieme schoonmaaktips

Plaats een reactie

Geef een reactie