Nare geur in koelkast

nare lucht in koelkast

Je kent t wel soms denk je waar komt deze vieze lucht vandaan in mijn koelkast? natuurlijk bewaar je veel levensmiddelen in je koelkast, en eten geeft geur af natuurlijk. Maar zeker ook achtergebleven vuil en etensresten
We geven je enkele tips om de checken wat de vieze geur is, en hoe je t verwijdert.

Koelkast Schoonmaken

Natuurlijk moet ook een koelkast regelmatig schoongemaakt worden, wekelijks kan je er met een microdoekje door met een reiniger, ik adviseer de hygiënische reiniger van Roveq, maar je kan je koelkast ook met soda schoonmaken, alleen de hygienische reiniger dood alle bacterieen,, Maar vergeet zeker niet regelmatig alle rekken er even uit halen want daar kruipt veel vuil onder, en alle hoekjes goed schoonmaken. vergeet ook de rubbers van de koelkast niet. t beste is om de koelkast even uit te zetten als je grondig gaat schoonmaken.
Vergeet zeker niet het waterafloopje te controleren of dit niet verstopt zit, normaal zit er bij je koelkast een klein raggertje om dit open te maken, en houd dit gaatje ook goed schoon.
ben je t raggertje kwijt? gebruik dan een rietje.
Sommige koelkasten hebben aan de achterzijde een bakje hangen waar overtollig water en vuil inkomt, vergeet dat ook niet regelmatig te controleren.

Nare lucht in koelkast

Je koelkast kan van heel veel dingen gaan stinken, denk maar eens aan een camembert die er in ligt, of andere kaas.
Daarom probeer alle verse vleeswaren en kaasjes in een afgesloten plastic doos te bewaren.
Heb je toch een nare lucht in de koelkast? zet er dan een bakje met baking soda in, of een schaaltje met koffiebonen, of een theezakje.
maar t belangrijkste is voorkomen.
heeft je koelkast even uitgestaan en heb je hem niet open gelaten, dan kan er ook een nare lucht in je koelkast komen. maak de koelkast even schoon met wat soda, en zet de koelkast dan aan, door de luchtcirculatie gaan de nare luchtjes vanzelf weg.
Sommige koelkasten hebben aan de achterzijde een opvangbak zitten voor vuil en water, vergeet dit ook niet te controleren want als er vuil en water inzit, kan dit erg gaan stinken. Je hebt ook leuke speciale eitjes die je in de koelkast kan zetten tegen nare geurtjes zo ruikt je koelkast altijd lekker fris. Of deze geurverwijderaars die absoluut voor een frisse koelkast zorgen.

Hoe levensmiddelen bewaren

Groenten bewaar je in de groentenlade  en je groenten blijven langer vers en gaan minder snel rotten als je er een krant inlegt of wat keukenrol.
Sowieso met alle groenten denk aan lenteuitjes, peterselie en andere kruiden, bewaar deze in een plastic bakje, en rol je kruiden in keukenrol, ze blijven langer mooi en vers.
Een groot probleem met koelkasten is dat mensen er vaak flessen in leggen tegen de achterwand van de koelkast, doe dit nooit dit zorgt voor condensvorming en aanvriezing in je koelkast, omdat de lucht niet meer kan circuleren.

Schimmel in de koelkast

vaak zie je dat de rubberen randen van je koelkast zwart zijn van de schimmel, dat is natuurlijk een vochtprobleem. kan zijn van flessen tegen de achterwand leggen, of doordat hij stil heeft gestaan met de deur dicht. deze schimmel kan je verwijderen met dikke bleek, of met de badkamer en keukenreiniger met bleek van de Lidle. laat t goed inwerken, en desnoods herhalen.
Wat ook goed helpt om je koelkast wat droger te houden is een bakje met een spons in de koelkast leggen, deze absorbeert t overtollige vocht en zo heb je minder kans op schimmelvorming.

 

Plaats een reactie

Geef een reactie