Vloer schoonmaken met vloeibaar wasmiddel

Schoonmaken-met-vloeibaar-wasmiddel
Iedereen heeft wasmiddel poeder of vloeibaar in huis, maar wist je dat het een perfect schoonmaakmiddel is? In wasmiddel zitten wasactieve stoffen en enzymen om het vuil te verwijderen. Oppervlakteactieve (wasactieve) stoffen. Oppervlakteactieve stoffen, ook wel wasactieve stoffen genoemd, weken het vuil in los en zorgen ervoor dat het vuil opgelost blijft in water, zodat het water het vuil makkelijk af kan voeren. 15-30% zuurstofbleekmiddel. 5-15% Anionogene oppervlakte-actieve stoffen, zeoliet en 5% niet-ionogene oppervlakte-actieve stoffen, fosfonaten, polycarboxylaten. Kortom wasmiddel maakt goed schoon, en kan voor heel veel dingen toegepast worden. Wat ik getest heb is het goedkoopste vloeibaar wasmiddel voor de witte was van de Aldi het merk Tandil.

Tegelvloer schoonmaken

Het gebeurde bij toeval, ik was werken en mijn man had per ongeluk in plaats van vloerreiniger, een half dopje vloeibaar wasmiddel in het water gedaan. Ik kwam thuis en zei “Wat ruikt het hier lekker” waarop mijn man zei, ja ik heb per ongeluk wasmiddel gebruikt voor de vloer. We hebben een grijze keramische tegelvloer die dagelijks gedweild moet worden omdat je er alles op ziet. Ook hebben we huisdieren vandaar dat het dagelijks gebeurd. Ik keek naar de vloer en hij was streeploos schoon. Ik dacht dan ga ikzelf eens even verder door het huis met dit wondermiddeltje en inderdaad het maakt de tegelvloer stralend mooi schoon. Nu dacht ik misschien is het omdat het éénmalig is gedaan, en misschien krijg ik strakjes wel een waas op de vloer? Maar nee hoor een hele week gedweild met vloeibaar wasmiddel, en de vloer is mooi mat en super schoon. Ik neem 5 liter warm water en 1 eetlepel vloeibaar wasmiddel.

Laminaatvloer schoonmaken

Zelf heb ik geen laminaatvloer, maar aangezien ik poetshulp ben al 45 jaar heb ik wat wasmiddel meegenomen in mijn tas. Heb er bij 7 klanten de laminaatvloer mee gedweilt, maar 1 eetlepel op 5 liter water. Bij alle klanten ziet de de vloer er super uit, geen waas geen strepen dus ook voor laminaatvloeren kan vloeibaar wasmiddel worden gebruikt.

Auto wassen

Wasmiddel is ook perfect om de binnen en buitenkant van je auto mee schoon te maken. Wasmiddelen verwijderen immers gemakkelijk vuil. Een eetlepel wasmiddel per emmer water is ruim genoeg. Denk zeker niet ik doe er meer in dan word het schoner, teveel kan je lak beschadigen. Ook voor de binnenkant van je auto kan je wasmiddel gebruiken, en het ruikt heerlijk.

Vlekken verwijderen

Wasmiddelen zijn er natuurlijk om vlekken te verwijderen in je was, dus ook voor je bank of tapijt kun je wasmiddel gebruiken om vlekken te verwijderen. Je kunt wat waspoeder op de vlek strooien, en met zachte draaiende bewegingen met een zachte spons inwassen, even laten intrekken, en daarna met een natte doek wegnemen.

Een badkamerreiniger maken

Zelf een badkamerreiniger maken met waspoeder Meng 80 ml bleekmiddel, 4,5 liter water en een eetlepel waspoeder door elkaar. Hiermee kun je perfect muren afwassen, en vooral ook de tegels en sanitair in de badkamer schoonmaken.

Waspoeder als schuurmiddel

Ook is waspoeder een perfect middel om je spoelbak te schuren en schoon te maken RVS gaat er weer prachtig door glanzen. Ook je bad word superschoon met waspoeder en is mild om te schrobben en schuren. En heb je nu veel nicotine aanslag op je deuren zitten? Neem dan een natte spons, doe er wat Biotex op, en maak hier de deur mee schoon, wel van onder naar boven toe werken.

Wil je nog meer leuke tips, word hier lid van Ultiemeschoonmaaktips

Of volg mij op instagram

Plaats een reactie

Geef een reactie