Voegen makkelijk schoonmaken tips

Voegen-schoonmaken

Voegen snel en makkelijk schoonmaken

Voegen schoonmaken kan een intensief klusje zijn waar de meeste tegenop zien.
Toch zijn er verschillende manieren om je voegen snel en goed schoon te maken.
We geven je de ultieme tips voor het schoonmaken van alle soorten voegen.

Voegen van een tegelvloer schoonmaken

De voegen van een tegelvloer in de kamer of keuken zijn meestal vuil door opgehoopte schoonmaakproducten. Vaak word er met een vochtige dweil gedweild en doordat de voegen poreus zijn nemen deze het vuil op. Er is wel een groot verschil tussen cement voegen of gekleurde synthetische voegen en elastische voegen. Cementvoegen zijn makkelijker schoon te maken als de synthetische ( Vaak gekleurde voegen) en elastische. Om deze schoon te maken heb je nodig een luiwagen ( schrobborstel met steel) en een goede reiniger. Ikzelf gebruik het liefste een harde borstel.
Welke reiniger? Voordat je een reiniger op de voegen zet, maak altijd eerst de voegen nat, pas dan gaat je schoonmaakproduct zijn werk doen. Dikke bleek in een spuitflacon doen verdunt met wat water, spuit dit op de voegen, en ga er met de luiwagen over. Zorg wel dat je oude kleren aan hebt want chloor maakt vlekken in je kleding. Je ziet gelijk al het vuil los komen, maar laat het gewoon even inwerken voordat je het weer weg neemt met schoon water. 

Zep Vloerreiniger  is een zeer voegenreiniger die zeer krachtig is, en de voegen zeer snel schoon maakt ook elastische en synthetische. Wil je de voegen en tegels in één keer schoonmaken is de Zep Vloerreiniger ook een krachtige reiniger die de voegen fantastisch schoon maakt.. Zie hier verbluffende resultaten.

Voegen in keuken schoonmaken

Voegen in de keuken zijn vooral vaak vetten, denk aan de tegels boven je fornuis. Heb je cementvoegen in de keuken, dan zijn deze vaak snel schoon met een goede ontvetter. Heb je witte elastische voegen? die zijn vaak moeilijker schoon te maken, maar ook hier is een oplossing voor. Breng wat Pinkstuff aan op de voeg, met een natte borstel erover zodat het wat gaat schuimen daarna afspoelen met schoon water. Voor degene die al van alles geprobeerd hebben, maar toch gelige vuile voegen blijven houden is de oplossing  de Zep vloerreiniger  Spuit het rechtstreeks op de voegen en laat het een 10 minuten inwerken inwerken, daarna even schrobben met een borstel en afspoelen, je voegen zullen weer stralend wit zijn.

Badkamer voegen schoonmaken

Voegen in de badkamer kan een combinatie zijn van zeepresten met kalk. Ook in de badkamer kun je de voegen schoonmaken met dikke bleek. Doe de dikke bleek in een spuitflacon, en doe er een beetje water bij zodat de spray goed werkt. Spuit de voegen ermee in, even inborstelen en afspoelen. Ook voor de badkamer kun je Pinkstuff gebruiken, al werkt deze minder voor de badkamer. Ook de HG voegenreiniger is een perfecte reiniger voor de badkamer. Maak eerst de voegen ruim nat voordat je begint.Ook de ZEP vloerreiniger kan perfect ingezet worden om vuile voegen schoon te maken.

Schimmel in de voegen verwijderen

Heb je schimmel in de voegen van de badkamer dan kun je die verwijderen met dikke bleek in een spuitflacon. Inspuiten een paar uurtjes in laten werken, daarna met de borstel erover en afspoelen. Is de schimmel echt hardnekkig zal je het moeten herhalen. Wil je niet met dikke bleek werken, dan is de Bison schimmelreiniger een geweldige vervanger, deze verwijdert schimmel grondig. Heb je lichte schimmel in de badkamer dan kun je zilversoda oplossen in heet water, en de voegen schrobben, ook soda dood schimmels, maar is niet zo effectief als dikke bleek en Bison schimmelreiniger. Ook voordat je begint voegen eerst nat maken.

Voegen natuursteen schoonmaken.

Bij natuursteen is het altijd oppassen en geen bijtende producten gebruiken. Een veilige manier om voegen van natuursteen schoon te maken is de Lithofin vuiloplosser dit is een krachtige reiniger maar mild voor natuursteen.

Materiaal om schoon te maken

Om voegen schoon te maken van een vloer heb je een luiwagen ( schrobborstel met steel) nodig, op je knieen is namelijk tijdrovend en vermoeiend.
Om wandtegels schoon te maken heb je ook een goede borstel nodig, dit kan een smalle schrobborstel zijn, een nagelborstel, of een voegenborstel. Of als je een makkelijke manier verkiest een elektrische schrobborstel.

Elektrische schrobborstel

Wil je meer leuke schoonmaaktips, word lid van deze facebookgroep Ultieme schoonmaaktips!

Of volg mij op instagram

Plaats een reactie

Geef een reactie