Schoonmaken met glansspoelmiddel kalk en vuil

Schoonmaken met glansspoelmiddel

Wat je allemaal kan schoonmaken met glansspoelmiddel Behalve de glazen en servies in de vaatwasser kun je nog veel meer schoonmaken met glansspoelmiddel. Welk merk je neemt maakt niet uit, ikzelf verkies de witte, en niet de blauwe vloeistof. Probeer t gewoon eens een keer!

Witte waas op keramische tegels badkamer

Vaak heb je een kalkprobleem en door alle schoonmaak producten en zuren die je hebt gebruikt heb je een witte waas gekregen op je tegels. Neem een sprayflacon of emmer water, net wat je zelf t fijnste vind doe er een flinke scheut glansspoelmiddel in, spray of dweil dit in op je vloer of wandtegels, en de witte waas verdwijnt als sneeuw voor de zon. Het werkt ook preventief, door regelmatig in te sprayen hecht de kalk minder.

De glazen douchewand

Eerst verwijder je de kalkaanslag. Dit kan met schoonmaakazijn, of je gebruikt bijvoorbeeld de Superontkalker gel van Roveq, maar ook de Paarse Dasty ontkalker werkt goed. Neem een sprayflacon met water en een flinke scheut glansspoelmiddel spray in en ga er met een doek over, doordat je het niet spoelt helpt t om kalkaanslag te voorkomen, het water drupt zo van t glas af. Dus je hoeft minder schoon te maken en te ontkalken.

De ramen

Heel veel mensen doen een heel klein scheutje in het water om de ramen te wassen, je ramen vooral buiten blijven wel langer schoon, maar als de zon erop staat vind ik dat er toch een fijne waas te zien is, dus de keuze is aan jezelf!!

Geverfde deuren keukenkastjes met druipstrepen van schoonmaak producten

Heb je ooit je deuren ingesprayt met Dasty de gele, en kreeg je daarna vreselijke strepen op je deur, of keukenkastje? Je kan dit voor een groot deel maskeren. Neem een spons maak die vochtig sprenkel er wat glansspoelmiddel op, en ga hiermee over de deur of keukenkastje. De strepen/druipers zijn echt veel minder zichtbaar geworden.

RVS langer schoon houden

Na je RVS gootsteen te hebben schoongemaakt kun je er nog wat glansspoelmiddel overheen wrijven. Glansspoelmiddel laat een dun laagje achter waardoor vuil en kalk en waterdruppels minder snel hechten. Ook je RVS kraan laat je weer blinken met wat glansspoelmiddel. Ook je RVS afzuigkap of wand kan je vlekkeloos schoonmaken.

Laminaatvloer laten glimmen

Maak een sopje met een vloerreiniger en voeg hier een heel klein scheutje glansspoelmiddel aan toe. Je vloer droogt zonder strepen en gaat glanzen. Doe het niet te vaak. En niet als je niet van glans houd.

Auto wassen

Door een klein scheutje glansspoelmiddel aan het water toe te voegen gaat de auto glanzen, en blijft langer schoon.

Zweetvlekken kleding

Gele Zweetvlekken in kleding? spray op de vlek glansspoelmiddel, laat t een paar uurtjes inwerken, en spoel uit, of doe t in de wasmachine. Je kleding zal weer wit zijn.

Meer schoonmaaktips word lid van de grootste schoonmaakclub

 

Plaats een reactie

Geef een reactie