Wat zijn de beste Microvezeldoeken en raamdoeken?

welke microvezeldoekjes zijn het beste

De belangrijkste schoonmaaktool in je arsenaal is geen cleaner het is jouw poetsdoek.

Als het om groen schoonmaken gaat, zijn microvezeldoeken misschien niet het eerste waar je aan denkt. Deze vodden zijn immers gemaakt van polyester en polyamide twee plastic producten die afkomstig zijn uit de petroleumindustrie. Maar het unieke vermogen van dit textiel om schoon te maken zonder toegevoegde chemicaliën of wasmiddelen, maakt ze vooral nuttig voor de groene keuken en het huishouden.
En als je bedenkt hoeveel oppervlakken microvezel kan reinigen allemaal zonder extra producten zijn ze echt milieuvriendelijk op hun eigen unieke manier.

Waarop te letten bij het kiezen van een microvezeldoek
Microvezeldoeken zijn er in verschillende soorten, van doeken met een superfijne dichtheid die worden gebruikt voor het schoonmaken van zonnebrillen en ramen tot dikke lappen met wafelpatroon die zijn gemaakt om te schrobben. Welk type het beste is, hangt grotendeels af van waar je de doek voor wilt gebruiken.

Materialen

Microdoeken gemaakt van een hogere verhouding nylon/polyamide tot polyester gaan waarschijnlijk langer mee. Ze hebben vaak ook fijnere vezels die kleine vuildeeltjes en microben beter kunnen opvangen. Zoek naar producten die maximaal 80% polyester bevatten, beter nog 70% en 30% polyamide.
Superdichte doeken met een dichtheid van meer dan 300 gram per vierkante meter (GSM), zijn ideaal voor  het schoonmaken van elektronische schermen en het afnemen van glas. doekjes van gemiddelde dichtheid (met een GSM van rond de 250) zijn geweldig voor dagelijkse schoonmaak, zoals het afvegen van gladde oppervlakken en het schoonmaken van de badkamer.
Microdoeken met een lage dichtheid (GSM minder dan 200) zijn meestal groffer en laten veel meer strepen achter.

Waarop te letten bij het kiezen van een microvezeldoek

Microvezeldoeken zijn er in verschillende soorten, van doeken met een superfijne dichtheid die worden gebruikt voor het schoonmaken van zonnebrillen tot dikke lappen met wafelpatroon die zijn gemaakt om te schrobben. Welk type het beste is, hangt grotendeels af van waar je de doek voor wilt gebruiken.

Top 3 allround microvezeldoekjes

Nanodoeken

De nieuwste technologie van schoonmaak doeken wordt geproduceerd onder de naam Nano! Deze nanotechnologie is 1000 x fijner dan een gewone microvezeldoek. Hierdoor wordt het oppervlak tot in de poriën gereinigd. Het grote verschil ten opzichte van een microvezeldoek zit hem in de tegendraadse weving. Daardoor blijft het veel langer en beter schoon bij een Nanodoekje!
Een nanodoekje kan je gebruiken voor de keuken, de badkamer, en de woonkamer. Ook Nanodoeken zijn er weer in verschillende GSM hoe hoger hoe beter de kwaliteit.

Top 3 Nanodoeken

Glasdoeken

Een goede glasdoek heeft een fijne weving gladde structuur en moet veel vocht opnemen.
Ook de glasdoeken zijn van polyesther met polyamide.
Er zijn ontzettend veel merken zoals de Izicleandoeken Pelladoeken waar je met enkel licht vochtige doek ramen en spiegels schoonmaakt zonder strepen, alleen moeten je ramen niet te groot zijn van oppervlak.

De Glaswonder reinigingsdoek is daarmee ideaal voor het reinigen van alle gladde glanzende oppervlakken volgens de spraymethode en voor het streeploos (na)drogen van glas, spiegels, (kleine)ramen, aanrechtbladen, roestvrij staal, natuursteen, kranen, tv- en laptopschermen, mobiele telefoons- en tablet-displays, horloges, brillenglazen, autoruiten etc…

Top 3 Glasdoeken

Microvezel dweil

Ook een dweil is erg belangrijk, een dweil moet vuil en water goed op kunnen nemen, hier geld ook weer hoe lager t aantal Gsm hoe slechter de dweil. Hoe hoger hoe meer water en vuil de dweil opneemt, dus een schoner resultaat. De Microvezel dweilen van Neweco zijn subliem van kwaliteit en maken streeploos schoon.

Droogdoeken

De meest goede droogdoeken zijn de microvezeldoeken en Nanodoeken. Kijk hoeveel GRM ze hebben hoe zwaarder hoe meer vocht de opnemen. Met een goede autodroogdoek droog je in 1 keer je hele auto, dus ook je douche en badkamer. Iziclean, Pella etc…. zijn raamdoeken die tbest werken licht vochtig, maar geen droogdoeken. Een voorbeeld van een goede droogdoek zijn deze.

 

Hoe je microvezel wassen.

De meeste microvezeldoekjes mogen op 60 graden worden gewassen, met een beetje waspoeder, maar gebruik nooit wasverzachter, en stopje doekjes niet in de droger.
In het wasverzachterbakje kan je een scheutje azijn doen, dit zorgt ervoor dat alle zeepresten verwijdert worden uit je wasgoed.

Wil je meer leuke schoonmaak tips word lid van de gezelligste schoonmaak groep

Plaats een reactie

Geef een reactie