Glycerine schoonmaken en vlekken verwijderen

vlekken-verwijderen-glycerine

Heb je je ooit afgevraagd waar glycerine voor wordt gebruikt?
Ik ben aan het testen gegaan, en glycerine heeft echt heel veel schoonmaak mogelijkheden.Glycerine is geen bekend ingrediënt voor zelfgemaakte schoonmaakproducten, maar je kunt het voor verschillende schoonmaakklusjes gebruiken, en ieen goede vlekverwijderaar.Allereerst vragen sommigen van jullie zich misschien af wat glycerine is?

Glycerine is een natuurlijk bijproduct van het maken van zeep en is afkomstig van over het algemeen plantaardige of dierlijke bronnen.
Als we het over natuurlijke zepen hebben, hebben we meestal de neiging om plantaardige glycerine te gebruiken in plaats van glycerine die van dieren komt.
Een van de eerste toepassingen van glycerine was om nitroglycerine te maken, dat wordt gebruikt om dynamiet te maken. Om glycerine op deze manier te gebruiken, moeten er natuurlijk extra bewerkingen en chemische reacties plaatsvinden en de glycerine die je voor thuisgebruik koopt, is niet explosief en kan veilig thuis worden gebruikt.
Glycerine, in zijn pure vorm, wordt glycerol genoemd, wat betekent dat het een soort alcohol is. Het is een kleurloze dikke vloeistof.
Als een soort alcohol is het een zeer goed oplosmiddel, omdat veel dingen er makkelijker in oplossen dan in water of zelfs ontsmettingsalcohol.

Maar je vraagt je misschien nog steeds af waar kun je glycerine voor gebruiken?

Glycerine kun je gebruiken bij het verwijderen van vlekken
De kwaliteit van glycerine als oplosmiddel, samen met het feit dat het hygroscopisch is, maakt het goed voor verwijderen van heel veel soorten vlekken. Het maakt verharde en uitgeharde vlekken zachter, zodat zelfs oude vlekken makkelijker kunnen worden verwijderd.

Hier zijn enkele voorbeelden waar je Glycerine voor kunt inzetten

  • Koffievlekken uit kleding verwijderen
  • Bessenvlekken uit kleding verwijderen
  • Zelfbruinende lotion uit kleding verwijderen
  • Lippenstiftvlekken uit kleding verwijderen
  • Mosterdvlekken uit kleding verwijderen
  • Rode wijn vlekken
  • Grasvlekken
  • Latex en acrylverf uit tapijt en kleding halen, maar ook op een houten tafel. En nog heel veel meer moeilijke vlekken verdwijnen met glycerine.

Glycerine om schoon te maken

Door een paar druppels glycerine aan het schoonmaakwater toe te voegen, hecht vuil monder aan oppervlakken. Denk aan de badkamer waar je vaak veel kalk hebt, glycerine zorgt ervoor dat de kalk monder hecht aan het oppervlak. Ook voor ramen kun je 2 druppeltjes glycerine toevoegen aan het water, het vuil hecht zo minder en blijft langer schoon. En dit geld voor alle oppervlakken in huis, van keuken tot badkamer.

Glycerine wordt ook gebruikt in verschillende zelfgemaakte zepen.

Glycerine kan worden gebruikt om zelfgemaakte zeep te smelten en te gieten
Deze zelfgemaakte zepen, ook wel smelt en gietzepen genoemd, kunnen heel mooi zijn en ook heel hydraterend voor je huid.
Een van de meest voorkomende toepassingen van glycerine in commerciële producten is in lotions en andere schoonheidsproducten, omdat glycerine je huid helpt hydrateren en verzachten.
Glycerine is verkrijgbaar in reformwinkels, Etos, kruidvat etc…

Glycerine als smeermiddel

Zijn je rubbers broos, of je regenlaarzen lelijk, denk aan je koelkastdeur die moeilijk opengaat?
Smeer er een dun laagje glycerine op, en alles loopt weer soepel.
Denk aan rubbers voor een afdichting die uitgedroogd zijn, door er glycerine op te smeren gaan ze langer mee.

Hier kan je de glycerine bestellen

Wil je meer leuke schoonmaaktips? Word lid van de facebookgroep Ultieme schoonmaaktips

Of volg mij op instagram

Plaats een reactie

Geef een reactie