Zweetvlekken en zweetgeur verwijderen

zweetvlekken en zweetgeur verwijderen

Nare gele zweetvlekken onder de oksels? Of ruikt je gewassen kleding nog steeds naar zweet? Hier de tips hoe je deze vlekken en zweetgeur kan verwijderen.

Waarom krijg ik gele vlekken onder oksels?

Zweet kan een kleur hebben door de stoffen in de bloedbaan. Maar de zichtbare gele vlekken ontstaan meestal door de menging van zweet met het aluminium in de deodorant. Vooral sprayflacons die erg sterk zijn gebruiken vaak aluminium. Bij gebruik van een mildere deodorant of een stick of roller heb je dit probleem niet.

Waarom blijft er een zweetlucht in mijn kleding zitten

Donkere kleuren en vooral synthetische stoffen houden geuren langer vast. Vaak wassen we donkere synthetische was op een kort en lage temperatuur programma waardoor t wasgoed niet de kans krijg goed gewassen te worden. Vooral de nieuw generatie wasmachines geven minder water.
Kies voor donkere synthetische was een langer wasprogramma en liefst op katoenstand minimaal 2 uur, Neem een bloemengieter en gier extra water in je wasmachine zodat je was in ruim water wast. Probeer zoveel mogelijk stamd 40 graden te nemen, dat kan voor de meeste synthetische stoffen. Een voorwas met Biotex blauw doet wonderen de Enzumen breken geuren af.
Is je probleem nog niet opgelost neem dan de HG tegen zweetgeur.

Waarom blijft de geur

Kleding was je op lage temperatuur, 30 of 40 graden.
Temperatuur beneden de 60 graden heeft echter niet de kracht om bacteriën te doden. De zweetgeur blijft dus hangen, omdat de bacteriën die in zweet zitten jouw wasbeurt overleefd hebben.

Daarom kan je als je toch op 40 graden moet wassen een Desinfecterend middel gebruik zoals Dettol voor de was, of HG zweetgeur verwijderaar, Deze middelen neutraliseren de stank die bacteriën in zweet veroorzaken, ook als je op lage temperatuur wast.

Gele vlekken verwijderen onder oksels

Soms heb je zeer hardnekkige gele vlekken die je zeer moeilijk kan verwijderen en vooral in witte shirts. Om deze te verwijderen maak je de vlek nat en smeert t in met glansspoelmiddel van de vaatwasser, laat t een uurtje inwerken, en doe t in de was.

Of maak een wasmiddel met deze ingredienten

De ingrediënten zijn: 200 gram wasmiddel, 80 gram borax, 250 ml afwasmiddel voor de vaatwasser, 250 ml chloorvrij bleekmiddel of 2 scheppen Natrium percarbonaat, warm water. Als je klaar bent met wassen laat t in de zon drogen

OF

Citroen en waterstofperoxide. Vul hiervoor een bak met heet water en giet er 125 ml citroensap en 250 ml waterstofperoxide 3% in. laat de witte was een uur liggen, en was ze vervolgens in de wasmachine. Ook in dit geval is het aan te raden om ze in de zon te laten drogen.

Dasty zweetvlekken verwijderaar.

De dasty zweetvlekken verwijderen werkt zeer effectief op gele zweetvlekken, maar gebruik t alleen op witte textiel, er zit bleek in.

HG zweetvlekken verwijderaar

Deze zweetvlekken verwijderaar werkt zeer effectief en kan zonder problemen op witte en gekleurde textiel gebruikt worden.

Bleek

Zijn je shirts van 100% katoen, dan kan je ze in een badje van water met bleek leggen, de vlek word er zo uitgebleekt.

De zon

Ook de zon is een goede vlekverwijderaar leg je textiel plat in de zon op t gras, dan doet de zon t verdere werk.

Paracetamol

Ook Paracetamol kan zeer goed helpen tegen gele vlekken , doe 4 paracetamols bij de was.

Natuurazijn

Natuurazijn kan helpen de zweetlucht te verminderen,

Plaats een reactie

Geef een reactie