Kalk verwijderen op natuursteen

kalk-verwijderen-natuursteen

Een mooie zwarte natuursteen wasbak? Maar dan komt de kalk, en zoals je weet mag je natuursteen niet ontkalken met azijn of andere ontkalkers.
Het beste is natuurlijk altijd nadrogen dat zorgt ervoor dat je geen kalkophoping krijg.
Ook regelmatig schoonmaken met een zachte zeep, en ieder jaar je wasbak een behandeling geven met een vlekstop. Maar hoe verwijder je de kalk op natuursteen?

Hoe kalk verwijderen op natuursteen.

Is de kalk niet echt hardnekkig dan kan je t vaak nog verwijderen met een schuursponsje en wat groene zeep of cif creme zonder citroen.
Heb je echt al een opgebouwde laag van kalk, dan zijn er gelukkig nog een paar middeltjes te verkrijgen. Je kunt hiervoor HG kalk en cementsluier verwijderaar voor natuursteen gebruiken, deze werkt zeer effectief voor kalk en cementsluier.

Lithofin MN

Of de Lithofin MN Cementsluier verwijderaar kan op natuursteen. Deze Reiniger is voor zuurbestendige steensoorten – verwijdert voegselresten en roestvlekken maar ook kalk.
Reinigt graniet, kwartsiet, gneis, zandsteen, leisteen en andere steensoorten, alsook fijn tegelwerk.
Verwijdert cementsluiers, aangekoekte vuilresten, verweringen, roest en roestverkleuringen.
Werkt ook roestwerend bij hard ijzerhoudend gesteente.
Niet gebruiken op gepolijst marmer, witsteen, kalksteen en andere zuurgevoelige steensoorten.

Granowash ontkalken en schoonmaken

Naar ook de GranoWash deze reinigt, ontkalkt en beschermd graniet, marmer, blauwsteen, Jura, leisteen, onyx en andere natuurstenen. En is een fijne pasta die zeer efficient werkt. REINIGT – ONTKALKT – BESCHERMT graniet, marmer, blauwsteen, Jura, leisteen, onyx en andere natuurstenen

GRANO-Wash werd speciaal ontwikkeld voor het grondig, efficiënt en makkelijk reinigen van oppervlakken in natuursteen. Het product verwijdert ook groene of bruine sporen van planten op grafstenen. GRANO-Wash reinigt snel en moeiteloos de meest diverse oppervlakken zonder ze aan te tasten …
– Grano-Wash is niet giftig en biologisch afbreekbaar. 100% NATUURLIJK

Deze 3 zijn allen zuurvrij en veilig te gebruiken op natuursteen.

Je wasbak impregneren

Je wasbak staat altijd bloot aan water, zepen en tandpasta, deze zorgen er vaak voor dat je witte uitgebeten vlekken krijgt in je wasbak.
Dit kan je voorkomen door er een vlekstop op te zetten. Lithofin MN Fleckstop doordringt in het oppervlak en vormt een onzichtbare film en dringt in de haarvaten van de steen. Dit voorkomt het indringen van olie, vet en water dit blijft op t oppervlak liggen, het is een onzichtbare krachtige anti-vlek bescherming. Geschikt voor bijna alle soorten oppervlak gepolijst, zachte of ruwe steen en composiet.

 

Plaats een reactie

Geef een reactie