Inox en roestvrij staal vlekken verwijderen en onderhouden

Vlekken verwijderen uit Inox en RVS

Inox en roestvrij staal is niet weg te denken uit ons dagelijks leven, koelkasten, apparatuur, afzuigkappen, en zelfs in de badkamer en boven het fornuis zien we Inox en roestvrij staal.
Prachtig, tot het vet word en er vlekken opkomen, met schoonmaakmiddelen word het vaak nog erger, je kunt uren boenen en poetsen met vezeldoekjes, maar de glans is eraf, en zodra je klaar bent zijn ook de vette vlekken meteen terug. Denk aan je roestvrij stalen afwasmachine, waar je constant vingerafdrukken op hebt, of de koelkast. Met deze tips verdwijnen vlekken uit inox en roestvrij staal als sneeuw voor de zon.

De oplossing is simpelweg babyolie.

Koop een willekeurig goedkoop flesje babyolie, maakt niet uit van welk merk, ikzelf gebruik de babyolie van de Action shop.
Begin met het schoonmaken van het inox oppervlak, dit doe je met een zacht sponsje met een beetje Dreft.
Neem daarna een schoon sponsje en spoel het na met zuiver water.
Laat het opdrogen, je ziet nu vlagen en vlekken.
Neem een zachte doek, of sponsje, doe hier wat babyolie op, en wrijf het oppervlak ermee in. En je al je vlagen en vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon. Je inox oppervlak of RVS blijft zo weken tot maanden schoon zonder nare vlekken. Door de lichte vet film die achterblijft krijgt nieuw vuil ook minder kans op het materiaal. En vet verwijder je meestal met vet. Maar ook met deze  RVS spray maak je je afzuigkap en alle andere rvs oppervlakken stralend schoon.

Niet alleen voor inox en roestvrij staal

Deze middeltjes werken niet alleen voor inox, maar ook voor geborstelde stalen oppervlakken, en zelf voor koper en messing. Heb je een ingebouwde allesbrander in huis waarvan de zwarte randen dof en vies zijn geworden, behandel dit ook met babyolie, en ze zijn weer mooi donkerzwart. In plaats van babyolie kun je ook babydoekjes kopen, moet wel olie inzitten en niet op waterbasis. Ook deze RVS spray helpt perfect voor deze probleem oppervlakken.

Na enkele weken

Als je na enkele dagen of zelfs weken opnieuw moet schoonmaken, neem je een zacht vochtig microvezeldoekje en wrijf het oppervlak schoon., meestal hoef je geen babyolie meer te gebruiken omdat er nog opzit van de vorige keer. Pas als de vlekken weer terug komen, herhaal je het bovenstaande.

Professionele inox en RVS schoonmaakmiddelen.

In iedere winkel vindt je wel een schoonmaakmiddel voor inox, en ook de prijzen kunnen flink oplopen. Maar ook met deze schoonmaakmiddelen krijg je vaak strepen en vlekken, en zeker op grote oppervlakken zoals een afzuigkap, of een inox wand boven een wasbak. Wil je toch geen babyolie gebruiken, maar een spray? Deze RVS spray spray werkt wel goed, en is een echte aanrader.

Word ook facebook lid van Ultieme Schoonmaaktips

Of volg mij op instagram

Plaats een reactie

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Daniëlle ter Linden

    Bedankt voor de tip met de baby-olie. Het werkt goed! ?

Geef een reactie