10 manieren om je was mooi wit te houden

Zo krijg je een mooie witte was

Vergeet grauwe met zweet besmeurde kleding. We hebben 10 eenvoudige tips om je witte was er als nieuw uit te laten zien! Witter dan wit! 
Ooit iemand gezien die een fris wit T-shirt of een glanzende witte broek draagt en je zou willen dat jouw kleding er ook zo uit zou kunnen zien? Idem geld voor je lakens en handdoeken. Welnu, je wasgoed kan er echt spectaculair uitzien met deze tips, deze tips houden niet alleen het wit wit, maar kunnen grauwe kleding er als nieuw uit laten zien.1 Scheid de kleuren

De grootste fout die mensen maken, is dat ze hun was niet echt scheiden. Zelfs lichte kleuren kunnen op wit overgaan, dus maak een stapel voor kleding die alleen wit is, geen uitzonderingen, en was vervolgens lichte kleding alleen met lichte kleuren.

2 Gebruik niet te veel wasmiddel

We denken allemaal dat hoe meer wasmiddel we gebruiken, hoe schoner het de kleding word. Maar dat is zeker niet het geval. Te veel wasmiddel en wasverzachter werkt als het ware als een magneet en het blijft aan het vuil plakken.
Je leest het goed: te veel wasmiddel en wasverzachter kan kleding zelfs vuiler maken. En hoeveel wasmiddel je ook gebruikt, zorg ervoor dat de lading altijd goed wordt gespoeld. Het beste is wassen met waspoeder!!! Waspods laten een vettig laagje achter, ook wasverzachter. Doe bij de witte was op 60 of 90 graden, een handvol soda, en in het wasverzachterbakje een half kopje natuur azijn. Dit houd je wasmachine schoon, en je witte was is witter zachter en schoner.

3 Overweeg optische witmakers

Ook wel “blauwmiddelen” genoemd, deze producten voegen een spoor van blauw toe aan vergeelde of grauwe kledingstukken Omdat geel en blauw complementaire kleuren zijn, dragen de producten bij aan het creëren van een witter wit.
Je kunt de zakjes of flessen Reckitt blauw gebruiken die fantastisch werken, maar volg de aanwijzingen. Je kunt het niet rechtstreeks op kleding gieten. Maar dankzij de handige Reckitt doekjes is het eenvoudig om in je machine te gebruiken. Bij mijn oma die een stomerij had, was er geen enkele was zonder Reckitt blauw.

4 Droog kleding op een lage stand

Warmte kan stoffen verschroeien waardoor ze er geel uitzien. Volg altijd de drooginstructies op het etiket. Overweeg ook om een lagere stand te gebruiken en haal de kleding uit de droger terwijl ze nog een beetje vochtig zijn. Gebruik je de waslijn nog, dit is de beste optie, zelfs de zon kan plekken uit kleding halen. Maar laat je was ook niet te lang buiten in de zon hangen, dan kan het weer vergelen, Dus haal je was op tijd binnen.

5 Gebruik bleekmiddel alleen op katoen

Chloorbleekmiddel kan zeer schadelijk zijn voor sommige stoffen. Ook al denk je dat het wit wordt, het kan wit of geel worden. Bleekmiddel is prima voor katoenen sokken en ondergoed en handdoeken, maar is niet geweldig voor polyester stoffen, deze worden geel van bleek. ebruik liever ook geen vloeibare bleek, maar neem chloortabletjes speciaal voor de was.

6 Probeer citroensap

Citroensap is een natuurlijk bleekmiddel en werkt geweldig op witte kleding en kan ook op polyester gebruikt worden. Neem het heetste water zoals meestal 30 of 40 graden, dat veilig is voor de stof, en een half kopje citroensap. Laat de kleding dan een uur of een nacht weken en was de volgende dag zoals gewoonlijk.
Nog een huishoudelijk item om te proberen: witte azijn , voeg 1/4 tot 1/2 kopje witte azijn toe aan een lading wasgoed en vervolgens zoals gewoonlijk wassen.

7 Borax ( Natriumtetraboraa) toevoegen

Borax verzacht hard water, verwijdert resten en verbetert de kwaliteit van wasmiddel. Het is volledig natuurlijk en veilig in gebruik en het werkt geweldig bij het bleken van witte stoffen. Volg de instructies op de verpakking

8 Probeer een vaatwasmiddel

Ja, je leest het goed: vaatwasmiddel. “Het bevat witmakers en zeer goede reinigingsmiddelen, waardoor het goed is voor zaken als kindersokken en ondergoed. Maak je niet al te veel zorgen over welk merk, elk merk is prima. Voeg een paar eetlepels toe aan een paar liter water en was kleding. Of doe een tablet in de wasmachine.

9 Waterstof peroxide

Waterstofperoxide is 100 procent natuurlijk en je kunt er een geweldige vlekken-verwijderaar van maken. Meng Dreft vaatwasmiddel en twee delenwaterstofperoxide, smeer het mengsel vervolgens in de vuile kraag, oksel-plekken of andere vieze plekken op kleding.
Je kunt het mengsel in een spuitfles bewaren, zo kun j het steeds makkelijk gebruiken, en is een stuk goedkoper als Vanish. Nog een truc: combineer 1/2 kopje waterstofperoxide met 1/2 kopje zuiveringszout en 1 kopje water en spuit dat op vlekken.

10 Baking soda

Voor gele transpiratie plekken of zelf vieze vlekken in een matras kun je een papje maken van Baking soda. Laat het enkele uren intrekken, en was het dan zoals gewoonlijk. Je matras stofzuig je nadien, alle baking soda is dan weg, en je plekken ook! Ook gewone soda is een goed middel om bij alle was te doen, het haalt geurtjes en vet weg uit de wasmachine, je was is witter, en je leidingen en wasmachine blijft schoon.

Heb je last van een was die stinkt? Lees dan dit artikel.

Word ook facebook lid van Ultiemee Schoonmaaktips

Weet jij nog een goede tip?

Plaats een reactie

Geef een antwoord