Mijn wasgoed stinkt

stinkend-wasgoed

Steeds hoor ik voorbij komen van verschillende mensen dat ze last hebben van een muffe stinkende was. Ze proberen van allerlei wasverzachters of parfums bij hun was te doen. Maar vergeten vaak de oorzaak. Wasverzachter en vloeibaar wasmiddel laat juist vet achter, wasgoed laat vuil achter, hierdoor ontstaat er vetluis. Vetluis kan zelfs donkere plekken geven op wasgoed, maar vooral een niet fris ruikende was. Ook wassen mensen tegenwoordig op lagere temperaturen, was daarom minimaal ééns per maand een kookwasprogramma op 95 of 90 gr. Doe je wasmachine vooral niet te vol, geef de was de kans om te draaien in de trommel. Waspoeder is beter als wascapsules of vloeibaar. Door het gebruik van een wasparfum of wasverzachter ruik je de muffe was misschien niet meer, maar het probleem is er niet mee opgelost. Door azijn toe te voegen is je was net zo zacht, en ruikt hij heerlijk fris.
We geven je de ultieme tips hoe je was schoon en reukloos te houden. Begin als eerste met een wasmachinereiniger te kopen, doe dit in je wasmachine en laat hem draaien zonder wasgoed op 90 graden. Gebruik hierna deze tips

1. Soda

Soda een goedkope alles kunner. Een handvol soda bij de witte was op 60 of 90 graden doet wonderen. Het maakt je was lekker zacht, en is een goede ontvetter. Het maakt je wasmachine schoon, en houd ook je leidingen schoon. Je zult merken als je dit steeds bij iedere witte was doet, je een heerlijk frisse was hebt, zonder wasverzachter of geurparfums of boosters bij je was te hoeven doen. Soda maakt je was ook witter en zachter. Een zak soda kost gemiddeld 75 cent.

soda-muffe-was

2. Azijn.

Azijn is een ontkalker, dus goed voor je wasmachine. Het houd je wasgoed ook zacht, maar ook azijn haalt muffe luchtjes uit je was. Doe een half kopje azijn in het vakje van je wasverzachter, en je nare luchtjes verdwijnen als sneeuw voor de zon. Je was ruikt ook niet naar azijn, maar gewoon heerlijk fris. Azijn houd de kleuren ook langer mooi, dus ook goed voor je bonte was.3. Baking soda

Baking soda is een van de meest gebruikte producten om op een milieuvriendelijke manier schoon te maken. Baking soda is zeer absorberend, en helpt om nare luchtjes uit kleding te krijgen.
Ook kun je baking soda direct op kleding aanbrengen als je plekken hebt zoals zweetvlekken, bloedvlekken, urinevlekken etc. Strooi baking soda op de vlek, doe in een plantenspuit wat azijn, en spuit dit over de baking soda. het gaat bruisen, borstel het wat in, doe het in de was, en de vlek is verdwenen. Ook word je witte was mooi wit door een lepel baking soda toe te voegen aan je was. Het haalt de kleuren juist weer op voor de bonte was. Je kunt dus bij iedere wasbeurt een lepel baking soda toevoegen. Lees hier wat je nog meer kunt doen met baking soda

Baking-soda-bij-was

4 Tea tree olie

Tea tree olie word al jarenlang gebruikt het desinfecteert, maar maskeert ook luchtjes. In het geval van kleding kan tea tree olie gebruikt worden om vies ruikende luchtjes te neutraliseren. Doe een paar druppeltjes in het wasverzachter bakje.

Tee-tree-olie-was

5. Citroensap

Iedereen kent de frisheid wel van citroen, vele leggen een citroen in de koelkast om nare luchtjes te laten verdwijnen, zoals je ook een stukje citroen in je vaatwasser kunt leggen bij elke wasbeurt. Koop een flesje citroensap, en doe dit bij de was. Luchtjes verdwijnen, en je was word er mooi wit van.

Wil je meer ultieme schoonmaaktips, meld je aan op deze facebookgroep

Heb jij een goede tip voor een frisse was? Laat ze achter in een reactie.

Plaats een reactie

Dit bericht heeft 2 reacties.

  1. Marian

    Zeker goede tips, ga het snel proberen met soda, baat het niet schaad het niet toch!

  2. Martha

    Hallo Marian, nee schaad zeker niet.

Geef een antwoord