Streeploos ramen wassen met gedemineraliseerd water

Streeploos-ramen-wassen-gedemineraliseerd water

schoonmaken met gedemineraliseerd water

Wat is gedemineraliseerd water? Gedemineraliseerd water is water waar alle mineralen, zouten en kalk uit is gehaald, dus heel schoon water, zo schoon dat je het niet mag drinken. De meeste kennen het voor de stoomgenerator, stoomstrijkijzer, en voor de accu van de auto bij te vullen. Maar wist je ook dat dit het perfecte schoonmaakmiddel is? Tegenwoordig gebruikt bijna iedere glazenwasser gedemineraliseerd water, of ook wel Osmose water genoemd. We geven je enkele tips waarvoor je het kunt gebruiken.


 

Ramen streeploos wassen

Iedereen kent wel het probleem van ramen wassen in de zon, vaak heb je strepen of een waas, maar die strepen en waas komen van het water en de schoonmaakproducten. Ik geef je nu een tip waarbij strepen en waas verleden tijd zijn, en je de ramen rustig kunt wassen ook als de zon schijnt.
Neem een lege spuitflacon en vul deze met gedemineraliseerd water en doe er 1 druppeltje HG geconcentreerde ruitenreiniger bij. Neem een speciale glasdoek wonderdoek en  sproei het water op de raam, en ga erover met een glasdoek. Voor grotere ramen gebruik gewoon een spons en trekker, of als je geen wonderdoek hebt of wil gebruiken kan de ouderwetse spons en trekker perfect. Ikzelf gebruik een vacht met trekker, maar het kan op allerlei manieren. Zorg er altijd voor dat je rechts in de hoek het water weghaalt, en de 2e baan oud je de tkker rechtsonder iets naar beneden, zo krijg je geen strepen en achtergebleven water.
Ook al zie je nog wat overgebleven water op de raam, geen nood, dit trekt vanzelf streeploos weg. Nu zal je misschien denken wat kost dit water wel niet?
Het is spotgoedkoop, vaak kun je het kopen bij autowasserette, tankstation, bouwmarkt, en ben je voor 5 liter 2 euro kwijt, dus voor de prijs hoef je het niet te laten, en je wast je ramen milieubewust en spaart uit op schoonmaakmiddelen. Heb je geen wonderdoek of raamdoek? Was het in met een microveldoek, en ga er daarna met een raamtrekker over, gegarandeerd streeploos

Matte en mat zwarte keukens

Vaak hoor ik wat een problemen er zijn met matte keukens, en dan vooral mat zwarte keukens.
Ook hier heb ik weer de ultieme tip!
Neem een zachte microvezeldoek of wonderdoek spray wat gedemineraliseerd water met 1 druppel ruitenreiniger op de oppervlakken om alle vetten weg te halen. Vaak zie je nog strepen op de keuken als je een allereiniger gebruikt. Ook hier spuit wat gedemineraliseerd water op het deurtje, ga erover met een droge doek, en je kastjes zijn weer als nieuw. Of gebruik het als net als bij de ramen in een spuitflacon met een drupje HG ruitenreiniger, en spray daar de deuren of kastjes mee in. Droge doek erover die niet in de wasverzachter is geweest en ze zijn streeploos schoon.

Spiegels

De meeste van ons nemen een glasreiniger voor spiegels, maar niet meer nodig, ook hier komt het gedemineraliseerd water weer van pas. Spray wat op de spiegel glasdoekje erover, en niks geen strepen meer.

Wat kun je er nog meer mee doen?

Tegels, mat of hoogglans worden streeploos schoon
Deuren
Kookplaat
RVS
Glaswerk, glazen tafels
Kortom alles wat een glad oppervlak heeft word streeploos schoon met gedemineraliseerd water.

Kan ik ook het water gebruiken van mijn condens-droger?

Gedemineraliseerd water en osmosewater zijn in de volksmond vrijwel hetzelfde. Feitelijk is osmosewater nog puurder dan gedemineraliseerd water. Water uit een condens-droger is echter geen van beide. Het is bijna gedemineraliseerd water de meeste mineralen zijn er dus uit, maar is niet zo schoon als Demi-water

Wat is het verschil tussen gedestilleerd en gedemineraliseerd water?

Gedestilleerd water wordt verkregen door het water te koken en de condens op te vangen. Dit is een intensief proces wat veel energie kost. Gedemineraliseerd water wordt gefilterd, waarbij kalk, zouten en mineralen worden verwijderd. Demiwater is veel goedkoper omdat er minder energie gebruikt wordt voor de productie ervan.

Waar kun je gedemineraliseerd water kopen.

De meeste supermarkten en drogisten verkopen het, maar vaak in flessen van 1 liter. Bij bouwmarkten zoals Hubo verkopen ze kannen van 5 liter. Maar vraag eens even bij een autowasserette, schaf een jerrycan aan van 5 liter, en vul deze bij t tankstation of wasserette, het kost je vaak nog geen euro.

Wil je nog meer leuke schoonmaaktips? Word hier lid van Ultieme schoonmaaktips

Of volg mij op instagram

Plaats een reactie

Geef een reactie