Last van vliegen? zo houd je ze buiten de deur

Zo houd je vliegen buiten de deur

De tijd is weer aangebroken, de boeren zijn aan t mesten, en de vliegenplaag is begonnen. Ook het mooie weer speelt een grote rol, waar zon is, zijn vliegen.
In een gemeente waar veel kippenboeren zitten, en veel landerijen heb je sowieso meer last van vliegen. We kampen er al ons hele leven lang mee en heb nu alle middeltjes wel geprobeerd.

Ja het allerbeste is een hordeur, maar nog weten deze intelligente beestjes hoe hier doorheen te komen. Hij hoeft maar even open en dicht te gaan. Het lijkt erop of ze om de hoek zitten te wachten tot de deur opengaat.

Nu hebben we nog geen tijd gehad om in ons nieuwe huis hordeuren te plaatsen, dus ben ik op zoek gegaan naar een andere oplossing. En tot mijn grote verbazing het werkt.

Hoe houd je vliegen uit huis

Enkele dagen geleden de ventilator uit de kelder gehaald en voor de schuifdeur gezet, in de richting blazend naar buiten toe.
Normaal tegen 15.00 als de zon vol op de deur staat ging de deur dicht, want binnen no time zaten er tientallen vliegen binnen.
Spannend! Uren voor de deur gezeten, en ik zag de vliegen aankomen en weer terug vliegen, ze komen niet binnen.
Het werkt echt! Er komt nog wel sporadisch een vlieg binnen, maar niet ze erg dat je binnen 1 uur wel 20 vliegen binnen had.

Natuurlijk zorg ervoor dat je geen vuilresten op je aanrecht laat staan, want daar zijn vliegen dol op. Zoals ze ook gek zijn op druppeltjes water.

Geurdispender

Geurdispender

Wat ook helpt is een geurdispenser met etherische olie van lavendel, vliegen hebben een hekel aan lavendel lucht. Maar wij vinden de lucht heerlijk, en deze dispender helpt ook tegen nare luchtjes. Het werkt perfect tegen tabakslucht en andere nare geurtjes. De dispender werkt op water, waardoor je ook een goede luchtvochtigheid in huis krijgt. Het ioniseert de lucht, en haalt vet en stofdeeltjes uit de lucht. Je kunt ook een diffuser gebruiken met lavendel olie. Dus nu heb je 2 vliegen in 1 klap om uit te proberen. Je hebt ze in alle soorten van simpel tot heel luxe.

De ionizer

De ionizer helpt perfect tegen nare luchtjes, en je doet er eucapypthus olie in of lavendelolie, vliegen hebben hier een hekel aan, Ik heb zelf dexze witte op de foto, maar die is niet meer te verkrijgen, maar deze werkt ook perfect.

Fruitvliegjes

Fruitvliegjes hou je buiten de deur door wat Balsilicum planten neer te zetten. Zet geen val of lokkers met appelazijn, dat ruiken ze daar houden ze van, dus daar krijg je ze ook door binnen, en je wil ze graag buiten houden toch!
 

Word ook facebook lid van Ultieme Schoonmaaktips

Of volg mij op instagram

Plaats een reactie

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Linda

    Heb al jaren een grote dispender met geur, ook lavendel en sandelwood, het helpt inderdaad erg goed voor nare luchtjes. Als ik smorgens in de huiskamer kom ruikt alles heerlijk fris. En de ventilator ga ik zeker eens uitproberen. Leuke post heb je, volg ze met veel plezier! Groeten Linda.

  2. Annemiek

    De ventilator geprobeerd, en inderdaad het helpt echt, ze vliegen terug, wel grappig heb een uur op een stoel gezeten en in de gaten gehouden

Geef een reactie