Katten en hondenurine verwijderen

katten en honden urine verwijderen

Deze vraag komt bijna dagelijks voorbij in de schoonmaakgroep. Ja onze beestjes plassen natuurlijk ook, en vaak op plaatsen waar we t niet willen.
Zoals in bekleding, tapijten, op een houten vloer, op t bed etc….
Vooral katten urine is een erg doordringende stank, en die wil je t liefst zo snel mogelijk weg hebben.

Hoe katten en honden urine te verwijderen.

Als je kat of hond geplast heeft op de bank of op bed, of op een tapijt strooi er dan als eerste baking soda op, zodat de urnine niet verder erin trekt, maar de baking soda de urine op kan nemen. Maar dan ben je er nog niet want de overige urine die in de stof zit gaat behoorlijk stinken. Het beste is om meteen een tapijt reiniger te nemen, kan je huren voor een halve dag bij de bouwmarkt, deze maakt schoon, en haalt ook t vuile water en vocht uit de stof van bijvoorbeeld je bank, tapijt of matras. Heb je de bank, matras, of tapijt goed gereinigd met een tapijtreiniger, en is de stof weer droog spray er dan UF2000 4Pets – Urinegeur Verwijderaar op , dat haalt alle laatste restjes lucht weg, en t ruikt weer fris. En je kat gaat niet meer terug naar dat plekje om te plassen, gebruik je azijn, dat vinden katten een heerlijke lucht, dus gaan ze er hoogstwaarschijnlijk voor een 2e keer plassen. Heeft de plas er te lang opgelegen dan is t in je matras of vulling van de bank getrokken, en krijf je de geur nog moeilijk weg, binnen in de vulling van t kussen kom je niet, dus snelheid met schoonmaken is een must.

Ook Biotex is een goed schoonmaakmiddel voor urine. In Biotex zitten enzymen die de geur en eiwitten in de urine afbreken.

Kattenurine of hondenurine op houten vloer

Dit moet je zo snel mogelijk verwijderen, en weer meteen baking soda of zout erop strooien, zodat t niet helemaal in t hout trekt. Daarna kan je het schoonmaken met een sopje met wat Biotex. Vaak zie je dat je hout een donkere tot zelfs zwarte verkleuring krijgt, dat kan je weer verwijderen met de Rubio Monocoat Tannin Remover,

Katten of hondenurine op tegels, laminaat, of PVC

Ga tzelfde te werk als hierboven voor een houten vloer, vooral ook bij laminaat kan t in de v-groeven lopen, dus baking soda strooien. Daarna kan je het schoonmaken met een sopje van Biotex, mocht je vinden dat t toch blijft ruiken spray dan met UF2000 4Pets – Urinegeur Verwijderaar en de luchtjes verdwijnen. Dit is de meest effectieve urinelucht verwijderaar.

Wil je nog meer leuke schoonmaaktips, word dan lid van deze gezellige schoonmaakgroep

Plaats een reactie

Geef een reactie