keuken mat en hoogglans schoonmaken

Zwart-matte-keuken-schoonmaken

Hoe maak je nu het beste je matte of hoogglans keukenkastjes schoon?
Vaak komen de problemen voorbij dat er vette vingers blijven zitten, of vlekken en strepen op de deurtjes.
We geven je de ultieme tips hoe je het beste een keukenkast kunt schoonmaken.

Matte zwarte keukens.

Matte keukens zijn moeilijker schoon te maken als een hoogglans keuken, en vooral de mat zwarte keukens.
Vaak zodra de zon op je keuken staat zie je weer die vervelende strepen en vlekken.

1 Goed materiaal is het halve werk

Neem een autozeem, meestal kun je die verkrijgen online, of op de markt en bouwmarkt. Of een goede microveldoek, of een wonderdoek.

2. Neem het juiste schoonmaakmiddel

Gebruik geen allesreinigers, hierin zitten zepen, en deze laten strepen achter.
Gebruik als er veel vet opzit een spons, net als bij je ramen, en doe hier een paar drupjes Dreft op, en het vet is makkelijk te verwijderen, even nadrogen met een vochtige microdoek.

Ook kun je het makkelijk schoon krijgen met een autoshampoo, neem gewoon de goedkoopste van de Action bijvoorbeeld.
Ook nog een optie is water met Dreft en een scheutje ammoniak. 

Probeer ook eens  je mat zwarte keuken schoon te maken met gedemineraliseerd water, doe het water in een spuitflacon met een drupje Dreft, spray dit op je keukenkastje, en neem af met een microdoekje. Gedemineraliseerd water laat geen druppels en kringen en strepen achter.

Extra bonus tip

Een glasreiniger werkt ook goed voor vette vingers op keukens. Maar je kunt ook zelf een perfecte glasreiniger maken voor nog geen 50 cent een flesje. Vul een sprayflacon met gedemineraliseerd water  en doe daar 1 druppeltje HG geconcentreerde ruitenreiniger in. Spray dit op je deurtjes. Het verwijdert vet, en laat geen strepen achter, ook perfect voor je ramen en spiegels.

Wonderdoeken

Wil je je keuken schoonmaken zonder reinigingsmiddelen, dan raad ik de wonderdoeken aan. Deze doeken worden gebruikt om ramen, spiegels en gladde oppervlakken te reinigen zonder schoonmaakmiddelen. De  Ilbays wonderdoeken zijn hier ideaal voor.

Ilbays wonderdoeken

Hoogglans keuken

Een hoogglans keuken is vrij eenvoudig schoon te maken, maar ook hier geld weer neem geen allesreinigers. Hierin zitten zepen en die kunnen strepen en vlekken veroorzaken.
Ook voor hoogglans keukens is Dreft weer een goede reiniger, je kunt normaal water gebruiken, omdat een hoogglans keuken minder gevoelig is voor kalk wat achterblijft.
Ook kun je voor een hoogglans keuken weer een autoshampoo nemen, of water met een scheut ammoniak.
De meest makkelijke manier om een hoogglans keuken schoon te maken zijn de wonderdoeken van Ilbays, zonder schoonmaakmiddelen.

Gelakt houten/MDF keuken

Een gelakte keuken behandel je hetzelfde als je deuren, gebruik geen agressieve middelen zoals Gele Dasty, die tasten onherroepelijk de verflaag aan. Ook hier is Dreft weer een goede oplossing, of de wonderdoeken zonder schoonmaakmiddelen. Hoe meer zepen je gebruikt, hoe meer vlekken en strepen.

Hoe je de keuken ook gaat schoonmaken, gebruik geen zepen, zepen laten een residu achter. Of je moet eerst je keuken soppen, en later weer met schoon water na boenen. Waarom zou je? Dubbel werk dus. Sommige gebruiken keukenspray’s zoals een Dubro ontvetter, Ajax, Andy etc…. Maar ook bij deze middelen krijg je op matte keukens, en gelakte deuren strepen en vlekken. De meest veilige en streep-loze manier om een keukenkast schoon te maken zijn dus Dreft, autoshampoo, Ammoniak, HG ruitenreiniger.

Wil je meer schoonmaaktips? Word lid van de grootste schoonmaakgroep op facebook Ultieme schoonmaaktips

Of volg mij op instagram

Plaats een reactie

Geef een antwoord