Witte waas kalk badkamer vloer

Kalkaanslag witte waas vloer badkamer wijderen

Een witte waas  wat lijkt op kalk op je zwarte of gekleurde badkamervloer? Je hebt je badkamer schoon gemaakt met azijn of andere zuurhoudende producten zoals kalkreiniger of azijn, en je vloer blijft maar wit uitslaan? Dan hebben we hier de oplossing.

Hoe komt de witte waas?

De witte waas komt vaak omdat je tegel iets poreus is, en iedere tegel bevat van zichzelf kalksteen. Door zure producten te gebruiken komt de kalk uit de tegel zelf steeds omhoog, of je hebt zoveel zuren gebruikt dat je tegel schraal is geworden, Dus heb je een witte gloed/waas over je tegel. ook kan t kristallisatie zijn van zouten en vocht onder de tegel van cement of voegsel.

Hoe te verhelpen

Heb je een witte waas, dan kan glansspoelmiddel voor de vaatwasser helpen, ik zeg kan, want het lukt niet altijd, heeft ook weer met t soort steen/tegel te maken.
Neem een emmer water of een sprayflacon, net wat je zelf makkelijk vind, en voeg hier een flinke scheut glansspoelmiddel aan toe, Giet of spray t op de vloer en dweil t in. Als t goed is en opdroogt zal de witte waas verdwenen zijn. Zelfs driehoek zeep kan wit uitslaan op deze vloeren, gebruik daarom een caroline vloerzeep met lijnolie, of een andere zachte edelzeep met lijnolie. Driehoek groene zeep is agressiever meer ontvettend, en bevat geen lijnolie maar palmolie.

Vaatwasmachine reiniger

Een middeltje wat ook kan helpen, en voor ook bij een witte waas in de voegen of kalk in je voegen is vaatwasmachinereiniger. Doe een flesje vaatwasmachine reiniger in een sprayflacon en spray dit op de witte vlek of voeg, je ziet dan de kalk of waas verdwijnen. Test t wel altijd uit op een klein onzichtbaar stukje.

Wat als glansspoelmiddel niet werkt

Ook als glansspoelmiddel niet werkt zijn er nog oplossingen. HG heeft hier een perfect middel voor wat echt werkt en t kost je weinig moeite.
HG tegel impregnerende beschermer is ontwikkeld om het intrekken van vet en vuil tegen te gaan zonder de tegels aan te tasten. Maar niet alleen vet en vuil, je krijgt een beschermfilter over de tegels, waardoor ook de kalk niet meer naar boven komt. Het is geschikt voor binnen en buiten, dus ook voor natte ruimtes.

Met de HMK ontkalker grondreiniger

De HMK R155. Met dit product verwijder je kalkaanslag, vuil, urinesteen en lichte vervuiling van zeepresten. Vuile tegelvoegen worden ook weer schoon. Het is een heel krachtig schoonmaakmiddel en ontkalker. Als het eenmaal weg is dan de HMK 315 porcenalato gaan gebruiken, dan blijven je tegels mooi. De onderhoudsreiniger HMK 315 zorgt voor streepvrije reiniging en bouwt geen lagen op. Bovendien
loogt de reiniger de tegels niet uit, zodat de tegels mooi
in vorm blijven. Door regelmatig gebruik krijgen de tegels
een mooier en voller uiterlijk in kleur en structuur. En na het douchen altijd nadrogen heel belangrijk.
 

Schapen vet om witte waas tegen te gaan.

Prolan
Is gemaakt van wolvet en goed voor natuursteen en witte waas op tegels, het haalt direct de witte waas weg, en beschermt tegen kalkaanslag
https://www.prolan-benelux.com/webshop/product-category/prolan-grease   
 

Zo gebruik je de HG impregnerende beschermer

De HG tegel beschermer moet puur door middel van een verfroller gelijkmatig in één richting worden aangebracht.
Na 10 minuten hoort alles ingetrokken te zijn. Als dit niet het geval is, dient dit gelijk met een droge en niet pluizende doek verwijderd te worden. Na ongeveer 3 uur is de vloer weer normaal beloopbaar. Na 12 uur is de vloer volledig beschermd.

Als je vloer hiermee beschermd is schoonmaken een koud kunstje, gewoon met een sopje met een milde reiniger, of enkel met water volstaat al.

Lithofin Vlekstop.

Lithofin MN vlekstop doordringt in het oppervlak en vormt een film onzichtbaar en zeer fijn in de haarvaten. Dit voorkomt dat de penetratie van olie, vet en water en hen dwingen om te blijven aan de oppervlakte, 12 tot 36 uur voor  marmer en kalksteen en tot 48 uur voor graniet, gneiss en dergelijke. Tijdens deze periode kan olie worden weggeveegd zonder eventuele vlekken. De efficiëntie is ook afhankelijk van de coating-base en de hoeveelheid product geabsorbeerd. Het uiterlijk van het oppervlak is niet veranderd. Op sommige donkere stenen, kan de tint licht worden verhoogd. De penetratie van water is sterk verminderd, maar de permeabiliteit aan waterdamp wordt gehouden voor een groot deel. De stoffen zijn UV-bestendig .Toepassingsgebieden: Onzichtbare krachtige anti-vlek bescherming. Geschikt voor bijna alle soorten oppervlak gepolijst, zachte of ruwe steen. Ook steenstrips en composieten. Met name ook geschikt voor keramische tegels5

Plaats een reactie

Dit bericht heeft één reactie

  1. Karin

    Top bij mij heeft de HG geholpen, mijn badkamervloer is weer als nieuw

Geef een reactie