Witte waas kalk badkamer vloer

Kalkaanslag witte waas vloer badkamer wijderen

Een witte waas  wat lijkt op kalk op je zwarte of gekleurde badkamervloer? Je hebt je badkamer schoon gemaakt met azijn of andere zuurhoudende producten zoals kalkreiniger of azijn, en je vloer blijft maar wit uitslaan? Dan hebben we hier de oplossing.

Hoe komt de witte waas?

De witte waas komt vaak omdat je tegel iets poreus is, en iedere tegel bevat van zichzelf kalksteen. Door zure producten te gebruiken komt de kalk uit de tegel zelf steeds omhoog, of je hebt zoveel zuren gebruikt dat je tegel schraal is geworden, Dus heb je een witte gloed/waas over je tegel.

Hoe te verhelpen

Heb je een witte waas, dan kan glansspoelmiddel voor de vaatwasser helpen, ik zeg kan, want het lukt niet altijd, heeft ook weer met t soort steen/tegel te maken.
Neem een emmer water of een sprayflacon, net wat je zelf makkelijk vind, en voeg hier een flinke scheut glansspoelmiddel aan toe, Giet of spray t op de vloer en dweil t in. Als t goed is en opdroogt zal de witte waas verdwenen zijn. Zelfs driehoek zeep kan wit uitslaan op deze vloeren, gebruik daarom een caroline vloerzeep met lijnolie, of een andere zachte edelzeep met lijnolie. Driehoek groene zeep is agressiever meer ontvettend, en bevat geen lijnolie maar palmolie.

Vaatwasmachine reiniger

Een middeltje wat ook kan helpen, en voor ook bij een witte waas in de voegen of kalk in je voegen is vaatwasmachinereiniger. Doe een flesje vaatwasmachine reiniger in een sprayflacon en spray dit op de witte vlek of voeg, je ziet dan de kalk of waas verdwijnen. Test t wel altijd uit op een klein onzichtbaar stukje.

Wat als glansspoelmiddel niet werkt

Ook als glansspoelmiddel niet werkt zijn er nog oplossingen. HG heeft hier een perfect middel voor wat echt werkt en t kost je weinig moeite.
HG tegel impregnerende beschermer is ontwikkeld om het intrekken van vet en vuil tegen te gaan zonder de tegels aan te tasten. Maar niet alleen vet en vuil, je krijgt een beschermfilter over de tegels, waardoor ook de kalk niet meer naar boven komt. Het is geschikt voor binnen en buiten, dus ook voor natte ruimtes

Zo gebruik je de HG impregnerende beschermer

De tegel beschermer moet puur door middel van een verfroller gelijkmatig in één richting worden aangebracht.
Na 10 minuten hoort alles ingetrokken te zijn. Als dit niet het geval is, dient dit gelijk met een droge en niet pluizende doek verwijderd te worden. Na ongeveer 3 uur is de vloer weer normaal beloopbaar. Na 12 uur is de vloer volledig beschermd.

Als je vloer hiermee beschermd is schoonmaken een koud kunstje, gewoon met een sopje met een milde reiniger, of enkel met water volstaat al.

Plaats een reactie

Dit bericht heeft één reactie

  1. Karin

    Top bij mij heeft de HG geholpen, mijn badkamervloer is weer als nieuw

Geef een reactie