Kringen vetplekken in houten tafel verwijderen

vetplekken-kringen-houten-tafel

De meeste houten tafels zijn behandeld met een speciale vernis laag, zodat er geen vet vuil of kringen in komen. Toch komt regelmatig de vraag langs hoe haal ik kringen of vetplekken uit mijn houten tafel. We geven je enkele tips die gegarandeerd helpen met weinig inspanning.

Vetplekken verwijderen in hout

Een tafel die niet goed behandeld is zuigt dus alles op, zoals water, vet en vuil. Mocht je nu net een nieuwe tafel hebben, en er komt een vetplek in geen paniek, dit is makkelijk te fixen. Vet behandel je met vet, maar dan wel speciaal vet voor hout. Denk hierbij aan bijenwas of meubelolie. Je tafel gaat er niet echt vet of glanzend van worden, maar word wel vet en water afstotend. Er zijn ontzettend veel merken, de keuze is aan jou, ikzelf gebruik gewoon Pledge meubelolie Royal Greenfix,   Behandel je tafel hiermee 1 of 2 keer per jaar, en je zult geen last meer hebben van vlekken. Of neem een natuurlijke bijenwas, en boen je tafel hiermee.

Water kringen in houten tafel

Breng terpentine op de vlek aan.
Maak een hoekje van een schone doek nat met wat terpentine. Wrijf stevig met ronddraaiende bewegingen over de plek en behandel steeds een klein stukje tegelijk. Zorg dat je het hout niet kletsnat maakt. De terpentine zou lichte vlekken moeten kunnen verwijderen. Maar zoals gezegd helpt tip1 ook voor watervlekken. Of je neemt een doekje met natuurazijn met wat olijfolie, en ga hiermee over de vlek, dit zou waterkringen moete laten verwijderen.

Gebruik geen olijf of slaolie

Sommige mensen gebruiken olijfolie of slaolie voor hout, maar meubelolie heet niet voor niets meubelolie, slaolie en olijfolie zijn voor consumptie. Na verloop van tijd word je tafel plakkerig van deze olie, en krijg je doffe vieze plekken. Dus nooit slaolie of olijfolie gebruiken. En tot overmaat van ramp zijn er ook mensen die mayonaise gaan gebruiken!

Groene of vloeibare zeep met lijnolie

Wanneer er een vetvlek zit op een tuintafel gemaakt van teakhout of tropisch hardhout , dan kun je het beste met groene zeep aan de slag gaan. Teakhout is een tropische houtsoort die goed te behandelen is met groene zeep. Maak een sopje van groene zeep en maak hier regelmatig je tafel mee schoon. In groene zeep of vloeibare zeep zit ook een kleine hoeveelheid lijnolie. Dus het voed je tafel ook. Wel is het raadzaam je teak tafel regelmatig met teakolie te verzorgen, dat houd je tafel echt mooi.

Groene-zeep-houten-tafel

 

Word lid van Ultieme schoonmaaktips, iedere dag de beste schoonmaaktips.

Of volg mij op instagram

Plaats een reactie

Geef een reactie