laminaat doffe waas strepen en voetafdrukken verwijderen

Doffe-waas-laminaat

Laminaatvloeren liggen bijna in iedere woning en is ook een ideale vloer die lang meegaat.
Maar steeds meer komen er vragen voorbij van help ik heb rare vlekken, een waas en voetsporen in mijn laminaat terwijl ik het net heb schoongemaakt.
We geven je de oplossing om een waas vetlaag vlekken en voetsporen te voorkomen.

Wat is Laminaat voor product

Laminaat bestaat uit een aantal lagen die op elkaar zijn gelijmd. De bovenste laag is een slijtvaste laag van kunststof, ook wel korund genoemd. Daaronder zit de decorlaag waar bedrukt papier in zit. De decorlaag geeft de laminaatvloer zijn unieke uiterlijk.
Nu we weten waar laminaat uit bestaat, kunnen we verdergaan met hoe we laminaat schoonmaken, en waarom we problemen ondervinden met schoonmaken.

Waarom komt die doffe waas en voetafdrukken

Laminaat heeft een kunststof toplaagje wat makkelijk schoon te maken, het hoeft ook niet gevoed te worden zoals een poreuse steensoort. Vuil en ook schoonmaakmiddelen blijven op de harde toplaag, en vooral zepen en allesreinigers die de vette waas gaan geven.
Het grootste probleem zijn de reinigers, en dan vooral reinigers waar zepen inzitten.
Zepen leggen op den duur een filmlaag over het laminaat heen laag na laag, waardoor je op een gegeven moment een ophoping krijgt van zepen en dus een doffe waas.
Gebruik geen allesreinigers en geen reinigers waar zepen inzitten en zeker geen groene zeep.Wel kan je een laminaatvloer zeer goed dweilen met St Marc.

Ook zogenaamde reinigers die zorgen voor een glanslaag hebben hetzelfde effect, je gaat weer kunstmatig een glanslaag op je laminaat leggen wat niet opgenomen kan worden door de kunststof laag, het blijft er namelijk op liggen. Van glansreiniger mag je verwachten dat je vloer er prachtig van gaat glanzen. Helaas is dat alleen het geval bij nieuwe vloeren die van zichzelf glanzen. Op termijn wordt je vloer juist doffer. In glansreiniger zit een stofje dat zorgt voor een beschermlaag. Op de lange duur gaat je vloer er slechter uitzien met zichtbare voetafdrukken en strepen.

Gebruik nooit een stoomreiniger voor je laminaat, je hebt kans dat er hete stoom tussen de naden van het laminaat wordt geblazen. De onderkant van de laminaatvloer kan door de stoom vochtig worden en de vloer gaat uitzetten en opbollen. Dit is een niet te herstellen beschadiging.

Hoe haal ik de doffe waas van mijn laminaatvloer?

De doffe waas zijn vetten, dus je moet het verwijderen met een ontvetter. Ammoniak is een goede ontvetter, maar ook St Marc.
Wil je niet met ammoniak werken omdat t stinkt, gebruik dan de James Basisreiniger het is een stripper, geschikt voor alle harde vloeren zoals laminaat, vinyl, PVC, linoleum, keramische tegel, epoxyvloer, rubber of natuur- en kunststeen vloer.
Dit product biedt de volgende eigenschappen:

  • Verwijdert hardnekkige vervuiling
  • Brengt de vloer terug naar de basis
  • Verwijdert moeiteloos oude waslagen.

Is je vloer vlekkerig / streperig? Gebruik James Basisreiniger en verwijder restanten van je oude reiniger (die vlekken en strepen veroorzaakt.

Hoe maak ik mijn laminaatvloer schoon

Voordat je gaat beginnen met dweilen altijd eerst grondig stofzuigen!
Neem een emmer met lauw water en doe er 1 dopje laminaatreiniger  ook een een goede laminaat reiniger is de Berdy Soft Clean, of een vloerreiniger zonder zepen, en dweil je vloer altijd na met schoon water of droog de vloer na met een goede microdweil of theedoek.

Dit zijn goede vloerreinigers allemaal zonder zepen.

De Zoppie vloerreiniger van Roveq

De vloerreiniger van Neweco

De Zepvloerreiniger

James snel en droog

St Marc reiniger

Gebruik nooit te heet water want in veel  laminaatreiniger zit ook alcohol, die door te heet water gaat verdampen en daardoor strepen geeft. Gouden regel voor alle schoonmaak klusjes en dweilen lauw water gebruiken.
Dweil zeker niet te nat, dus dweil je met een losse dweil moet deze zeer goed uitgewrongen worden.
Ben je klaar met dweilen droog je vloer na met een droge theedoek of vloerpad.

Met welk vloersysteem dweilen

Je kunt een vloertrekker en microdweil gebruiken, of een vloerwisser met pad, maar zeker ook een dweilsysteem.
Zorg ervoor als je een dweilsysteem koopt dit ook goed uitgewrongen kan worden.
Mijn ervaring is dat de Leifheit easy twist tot bijna droog uitgewrongen kan worden, en een fijn systeem waar je zelf niet hoeft te spoelen en wringen. De Vileda systemen blijven te nat voor een laminaatvloer.
Ook de Leifheit Profi blijft te nat na het wringen in de emmer, dus zal je met deze systemen altijd moeten nadrogen.

Met welke reiniger laminaat dweilen

Er zijn verschillende soorten goede reinigers voor laminaat. Toch moet je ook oppassen met laminaatreinigers, niet alle laminaatreinigers zijn goed, en sommige bevatten zepen en teveel alcohol. En pas zeker op met glansproducten voor laminaat, glans zorgt ook weer voor voetstappen en vlekken. Een goede laminaat reiniger is de Berdy Soft Clean, Berdy staat bekend om zijn goede vloerreinigers. Of dweil je laminaat met een scheutje St marc, of een scheutje ammoniak, zelfs een drupje Dreft geeft ook geen strepen of waas. Wil je meteen over je schone vloer lopen zonder voetafdruk?
Veeg je vloer dan na met een droge (thee)doek.

Om ook meteen een fabeltje uit de wereld te helpen! Je hoeft je laminaat beslist niet met koud water te dweilen, gewoon altijd standaard voor elk schoonmaak klusje lauw handwarm water gebruiken.

Dit zijn 1 voor 1 goede vloerreinigers voor Laminaat

De Zoppie vloerreiniger van Roveq

De vloerreiniger van Neweco

De Zepvloerreiniger

James snel en droog

St Marc 

Wil je meer ultieme schoonmaaktips? word lid van deze facebookgroep

Of volg mij op instagram

Plaats een reactie

Geef een reactie