urinevlekken in matras verwijderen

urine vlek matras verwijderen

Een ongelukje gebeurt regelmatig vooral met kleine kinderen, oudere etc… Het beste om urinevlekken te voorkomen is natuurlijk een beschermer op je matras gebruiken.
Maar als je urinevlekken hebt helpt dit natuurlijk niet meer. Zorg er altijd voor dat je zo snel mogelijk baking soda op de urinevlek strooit zodat de urine niet verder in t matras trekt, en wat je ook gaat gebruiken, na t schoonmaken altijd droge handdoeken op t matras leggen dat voorkomt kringen in je matras. We geven je hier enkele tips hoe je urinevlekken kan verwijderen.

Baking soda

Als de vlek nog vochtig is kan je er meteen baking soda op strooien zodat de baking soda de urine opneemt en niet verder in t matras dringt. Daarna maak je een mengsel van baking soda (drie eetlepels), vloeibaar afwasmiddel (twee druppels) en waterstofperoxide of witte natuurazijn (250 ml) Breng dit aan op t matras, en ga er met een doek, of zachte borstel over. Neem t weg met vochtige doeken, en leg er droge handdoeken op om kringen te voorkomen.

Scheerschuim

Spray het witte scheerschuim op de vlek en masseer t in, laat t een half uurtje inwerken en neem een vochtige doek en maak cirkelende bewegingen om de vlek weg te halen. Leg daarna droge handdoeken op de vlek die nemen t vocht weer op zodat je geen kringen krijgt.

Dasty

De Roze Dasty vlekverwijderaar haalt uitstekend urinevlekken uit een matras, even op de vlek sprayen, weer met een vochtige doek verwijderen, en daarna droge handdoeken erop tegen kringen.

Uri-Go Urinevlek en geur verwijderaar

Uri-Go Urinevlek en geur verwijderaar is een effectief middel om urine en geur te verwijderen uit je matras.

Natrium Percarbonaat

Natrium Percarbonaat is een vlekverwijderaar met een droge vorm van waterstofperoxide, het bleekt zonder te bleken, klinkt misschien raar, maar t verbleekt de vlekken, maar tast de kleur van je matras niet aan.

Borax Natriumtetraboraat

Met borax kun je al je textiel zeer diep reinigen en al het vuil tot op diepe lagen verwijderen. Het ideale schoonmaakmiddel! Het lijkt op soda of baking soda, maar is veel krachtiger. Borax werd vroeger al gebruikt door huisvrouwen voor hardnekkige vlekken in was.

Waterstof peroxide

Waterstofperoxide is 100 procent natuurlijk en je kunt er een geweldige vlekken-verwijderaar van maken. Meng Dreft vaatwasmiddel en twee delenwaterstofperoxide, smeer het mengsel vervolgens in de vuile kraag, oksel-plekken of andere vieze plekken op kleding.
Je kunt het mengsel in een spuitfles bewaren, zo kun j het steeds makkelijk gebruiken, en is een stuk goedkoper als Vanish. Nog een truc: combineer 1/2 kopje waterstofperoxide met 1/2 kopje zuiveringszout en 1 kopje water en spuit dat op vlekken.

Een mengsel wat ikzelf vaak gebruik.

Maak een mengsel van 50 gram wasmiddel, 20 gram borax, 50 ml afwasmiddel voor de vaatwasser, 75 ml chloorvrij bleekmiddel of 2 scheppen Natrium percarbonaat,

Extratiemachine

Met een extramachine tapijt reiniger haal je ook urinevlekken uit je matras, maar je moet er wel een vlekverwijderaar bij gebruiken, het voordeel van een tapijtreiniger is dat t vuile water opgezogen word.

 

 

 

Plaats een reactie

Geef een reactie