15 essentieel schoonmaakgerei voor je huis

Dit shoonmaakgerei heeft ieder huishouden nodig
Goed materiaal is het halve werk, en begin je net met de intrek van je eerste woning dan zul je nog wat schoonmaakgerei aan moeten schaffen. Dit is het essentiele schoonmaakgerei wat je zeker nodig zult hebben

1. Een goede spons/schuurspons

Er is een enorme verscheidenheid aan sponzen. Het is fijn om een klassieke spons in huis tehebben maar vooral ook een spons met een schurende kant om vuil oppervlak aan te pakken. Je kunt natuurlijk de gewone groene schuursponsjes nemen, maar ik heb gekozen voor de Prowin Hurricane, hij gaat jaren mee, schrubt veilig alle oppervlakken, en werkt o super handig, je kunt ermee langs kranen, en ook voor het bad een fluitje van een cent. Of je kunt kiezen voor een Scrub Daddy die van textuur verandert op basis van temperatuur, of siliconensponzen die ook heel lang meegaan.

2. Theedoeken/droogdoeken

Ik heb altijd een hoop witte handdoeken bij de hand. Ze passen altijd bij elkaar, je weet wanneer ze vuil zijn, en ze kunnen gemakkelijk worden gewassen gebleekt en gedesinfecteerd zonder verpest te worden. Een milieuvriendelijk alternatief? Snijd oude t-shirts in stukken, of gebruik je oude hydrofiel luiers.

3. Microvezeldoeken

Net als de witte handdoeken, kun je niet zonder een goede microvezeldoek Microvezel kan oppervlakken vaak alleen of met een beetje water schoon krijgen, en ze mogen geen krassen of strepen achterlaten daarom zijn ze geweldig voor ramen en gladde oppervlakken. Nog fijner zijn de microvezelwonderdoeken zoals Ilbays doeken of Pelladoeken. Met deze doeken maak je echt streeploos schoon.

4. Een wisser

Deze kleine wissers zijn onmisbaar om doucheramen en tegels schoon en droog te maken Ze werken ook prima op ramen als dat een onderdeel is van je schoonmaakroutine. Als je wisser strepen achterlaat of gewoon niet zo goed presteert als voorheen, weet je dat het tijd is om een nieuwe te kopen. Een goede wisser is het halve werk, bezuinig niet op een goede wisser.

5. Een emmer

Een mooie emmer kan meer dan alleen je schoonmaakspullen opbergen je kunt het gebruiken om te dweilen en een groot aantal andere huishoudelijke taken, waardoor het zeker essentieel is.

6. Een spuitfles (of 6)

Houd spuitflessen bij de hand als je ooit iets met water moet afspoelen, of als je eens wilt proberen om je eigen reinigingsmiddelen te maken. Je kunt lege spuitflacons kopen bij de Action, maar ikzelf bewaar altijd de flacons waar eerdere reinigingsmiddelen in hebben gezeten, en plak er een nieuw etiket op.

7. Een schrobborstel

Een spons of doek zal niet altijd werken, dus houd een universele schrobborstel bij de hand voor gebruik op tegels, voegen, of en hardnekkige vlekken. Je kunt een oude afwasborstel gebruiken of een goede houten reinigingsschrobber kopen. Denk zeker ook aan een luiwagen, dat is een schrobborstel met steel voor de vloer.

8. Een tandenborstel/voegenborstel

Als je iets fijners nodig hebt dan een schrobborstel, is een tandenborstel een goede optie. Je kunt je oude tandenborstels bewaren om je voegen mee schoon te maken, gootsteenranden en alle andere hoeken en gaten in je huis. Je kunt zelfs oude tandenborstels in water koken om hun hoofd te buigen en ervoor te zorgen dat ze beter op moeilijk bereikbare plekken komen. Je hebt tegenwoordig ook speciale kleine reinigingsborstel en voegenborstels die hetzelfde werk doet (misschien zelfs beter!).

9. Een swiffer of vloerpad

Als je harde oppervlakken hebt, zoals hout, tegels, laminaat, kurk of linoleum, heb je gereedschap nodig om ze schoon te maken. Buiten dat je regelmatig stofzuigt en dweilt, is een Swiffer de ideale oplossing om tussendoor te gebruiken. Vooral als je huisdieren hebt.

10. Een stofzuiger

Of het nu een Miele of een Dyson is of een ander willekeurig merk , je hebt een stofzuiger nodig om vloeren schoon te houden en allergieën op afstand te houden.

11. een dweil of dweilsysteem

Of je nu wil dweilen met een makkelijk systeem zonder te bukken en te wringen of op de oude manier met een dweil en vloerwisser. Als je een harde vloer hebt, zal je regelmatig moeten dweilen. één van de fijne systemen hiervoor is de Leifheit easy twist. Dweilsysteem Leifheit

12. Ragerbol

In ieder huis komen spinnenwebben voor. Als je een normale stofzuiger hebt, kun je een klein borsteltje op de stofzuiger zetten en hiermee de spinnenwebben opzuigen. Maar met een steelstofzuiger lukt dit niet, dan zal je een ragerbol moeten hebben om in de hoge hoeken van het plafon te komen.

13. Een zachte bezem en stoffer en blik

Zeker met een harde vloer en kinderen kunnen er nogal een kruimels en andere voorwerpen op de vloer terecht komen. Je wilt ook niet steeds de stofzuiger uit de kast halen, dus een zachte veger en stoffer en blik bieden dan zeker uitkomst.

14. Plumeau

Al adviseer ik niet om te stoffen met een plumeau, soms heb je deze echt nodig. Denk aan porcelein hummeltjes van vroeger, stoffen lampenkappen, en andere tere en broze materialen waar je met de stofdoek niet over kunt. Ik adviseer een struisvogelplumeau te nemen, die neemt het stof beter op en is ook ideaal om luxaflex en houten lamellen stofvrij te maken.

15.Toiletborstel

Bij t kiezen van een toiletborstel kijk dan niet alleen of hij mooi is. Erg praktisch is een toiletborstel die onder de rand komt. Dit scheelt een hoop werk.

Met deze schoonmaakmiddelen maak je een goede start. Nu vraag je je misschien nog af welke schoonmaakproducten zeker in je schoonmaakkast moeten staan.

Huishoudazijn Groene zeep Dreft Zilversoda Baking-soda Flacon ruitenreiniger Toiletreiniger Vloerreiniger voor jouw type vloer Er zijn natuurlijk nog honderden andere schoonmaakproducten, maar met deze basis producten kom je een heel eind.

Wil je nog meer schoonmaaktips? Word lid van deze facebookgroep Ultieme schoonmaaktips

Of volg mij op instagram

Plaats een reactie

Geef een reactie