Gele zweetvlekken verwijderen uit shirts

Gele zwwetvlekken verwijderen

Wat veroorzaakt gele okselvlekken?

Hoewel we deze lelijke plekken vaak zweetvlekken noemen, worden ze niet altijd veroorzaakt door transpiratie zelf. In plaats daarvan kunnen gele okselvlekken het gevolg zijn van op aluminium gebaseerde deodorantresten die zich aan de stof hechten. Na verloop van tijd verkleuren de deeltjes van de zweet-aluminiumreactie de vezels van het shirt, wat leidt tot gele vlekken.Het aluminium in de Deodorant, vooral bij spuitflacons geven een chemische reactie met de zouten in het zweet.
Allemaal goed zal je denken maar wat moet ik dan gebruiken?
Beter om een deodorant roller of stick te gebruiken, dan heb je geen hardnekkige gele vlekken meer in je kleding.
Weten hoe gele okselvlekken daar komen is natuurlijk één ding, maar je moet weten hoe je gele okselvlekken uit witte overhemden kunt verwijderen. Gelukkig heb je verschillende thuis- en professionele opties voor het verwijderen van zweetvlekken om van deze doorn in het oog te komen.

Hoe voorkom je gele zweetvlekken onder je oksels?

Draag kleding van natuurlijke stoffen als katoen, linnen en wol. Deze zorgen ervoor dat je zweet gemakkelijker verdampt. Zorg dat je anti-transpirant of deodorant droog is voordat je je aankleedt of gebruik een sneldrogend product. Gebruik niet te veel anti-transpirant, dit kan gele vlekken veroorzaken.

Hoe kan ik deze zweetvlekken verwijderen.

Er zijn verschillende methoden om gele zweetvlekken te verwijderen. Je ziet ze vaak onder oksels, maar ook in kragen.
Er zijn verschillende producten te koop, maar ook een aantal huishoudmiddeltjes werken perfect.
Hier een aantal tips om zweetvlekken te verwijderen.

Glansspoelmiddel

Glansspoelmiddel wat je gebruikt voor je vaatwasser. doe een flinke hoeveelheid rechtsstreeks onder de oksel of kraag, borstel het een beetje in, laat een 20 minuutjes inwerken, en stopje shirt in de was.

Azijn

Ok azijn kan gele vlekken uit katoenen shirts halen. Meng azijn en water (verhouding: 1/4) en laat het overhemd er een half uur in weken. Was het overhemd daarna volgens de wasvoorschriften.

Baking Soda of zilversoda

Maak een papje van (baking) soda en water en smeer dit over de vlekken. Laat het een uur of drie weken en was uit.

Groene zeep

Ook groene zeep kan helpen, maak de vlek eerst nat, smeer in met groene zeep, inmasseren, en laat 2 uur inwerken, daarna wassen volgens wasvoorschrift.

Bleek

Krijg je de vlek echt niet meer weg, dan kan bleek een uitkomst bieden, maak een sopje met 1/4 bleek en leg daar het wasgoed in, let wel dit kan alleen bij witte katoenen shirts.

HG zweetvlekken

HG heeft ook een fantastische zweetvlekken verwijderaar, even insprayen en zweetvlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon. En is te gebruiken voor wit en gekleurd textiel.

Dr beckman zweet verwijderaar.

De Dr. Beckmann vlekken spray voor deodorant & zweetvlekken staat voor perfecte zuiverheid en verwijdert hardnekkige deodorant- en zweetresten op witte en gekleurde items. Deze vlekspray heeft een preventief effect bij regelmatig gebruik en verwijdert ook actief geurtjes.

Natrium Percarbonaat

Natrium Percarbonaat is een echt alleskunner, en in Percarbonaat zit een droge vorm van waterstof peroxide wat zweetvlekken perfect verwijdert.

Witte Dasty

Dasty heeft een speciale zweetvlekken verwijderaar, maar let op deze is ook alleen voor witte textiel, want er zit bleek in.

Wil je meer schoonmaaktips? Word lid van de gezelligste schoonmaakgroep

 

 

Plaats een reactie

Geef een reactie