Wat is het perfecte dweilsysteem?

welk dweilsysteem

Dweilen is nog steeds een van de meest intensieve klusjes. Maar met een goed dweilsysteem word dweilen een stuk makkelijker.
Maar voor je een dweilsysteem aanschaft kijk eerst wat voor vloer je hebt? Een houten vloer vraagt een ander dweilsysteem als een tegelvloer of laminaatvloer.
Ik laat je kennis maken met dweilsystemen die ikzelf heb gebruikt.

Laten we t eerst eens hebben over hoe te dweilen ?

Niet iedere vloer is hetzelfde, dus ook de schoonmaakmiddelen en dweilsystemen moeten aangepast worden aan je vloer.
Over t algemeen is t altijd t beste om te dweilen met een vloerreiniger zonder zepen behalve natuursteen en hout.
Zepen laten een residu achter op je vloer waardoor je na enige tijd een waas kan krijgen een residu vetlaagje op je vloer, ook van allesreinigers kan je een residu op je vloer krijgen.
En dan geld wat voor goed dweilsysteem je ook gebruikt, als je de verkeerde reiniger neemt blijf je dweilen met de kraan open.

Laminaat dweilen

Laminaat is een hard materiaal die geen zepen opneemt, dus de zeep blijft op de vloer liggen, kies daarom voor laminaat voor een vloerreiniger zonder zepen.
Het dweilsysteem voor een laminaatvloer moet goed droog gewrongen kunnen worden, laminaat dweil je niet nat, maar licht klammig.
Voor een laminaatvloer is dan ook aan te raden om een vlakmop van microvezel te nemen die je goed kan uitwingen liefste nog met katoenen vezels erin verwerkt.
Ook is t raadzaam om een laminaatvloer na te drogen, dit kan met een goede microvezeldweil, een oude badhanddoek, of met een theedoek. Zorg ervoor dat je dweilen nooit met wasverzachter gewassen worden, en niet in de droger gaan.
Een goed dweilsysteem voor je laminaatvloer is deze vlakmop met uitwring systeem en emmer.

PVC dweilen

PVS is een vrij makkelijke vloer om schoon te maken, maar ook bij een PVC vloer gebruik nooit zepen.
James heeft een perfecte reiniger voor PVC vloeren de snel en droog, of neem een andere vloerreiniger zonder zepen.
Voor een PVC kan je best wat dweilsystemen gebruiken, ook een mop zoals Leifheit en Vileda hebben, en zeker als je nerven hebt in je PVC maakt deze mop je vloer goed schoon.
Ook bij PVC geld als je de vloer nadroogd heb je altijd een beter resultaat.
Mijn voorkeur gaat uit naar de leifheit Clean Twist Disc Mop, maar ook de vlakmop kan heel goed.

Tegels dweilen

Voor een tegelvloer heb je meerdere keuzes in dweilsystemen, maar ook geld hier weer heb je een matte poreuze vloer, of juist een harde hoogglans vloer.
Voor een matte poreuze vloer heb je een systeem nodig wat beter glijd over je vloer, dan kan je t beste kiezen voor een vlakmop van microvezel. Heb je een hoogglansvloer deze kan je t beste dweilen met een dweilsysteem wat goed droogt dus niet te nat, en ook voor hoogglans vloeren geld weer als je nadroogd heb je een beter resultaat, bij een matte poreuze vloer hoef je niet na te drogen.
Ga voor een hoogglansvloer voor t systeem in 1e topic zoals laminaat, en ga voor een matte poreuze vloer voor de Leifheit easy twist.
Heb je een normale gladde tegelvloer kan je voor beide systemen kiezen.
Ook de Bissel spinwave en Bissel Crosswave zijn zeer geschikt voor een tegelvloer.

Een geoliede houten vloer

Voor een houten vloer die geolied is heb je een dweilsysteem nodig wat glijd over de vloer, het meest geschikt is een vlakmop met slide eigenschappen, de mop mag zeker niet stroef gaan.
Ook mag de dweil zeker niet te nat zijn, een houten vloer dweil je licht vochtige, dus de dweil moet een goede wringfunctie hebben.
Je kan hiervoor de leifheit profi xl gebruiken, of de eerste dweil genoemd bij laminaat.

Een stoomreiniger

Een stoomreiniger is ideaal voor tegelvloeren, een stoomreiniger zou ik zeker niet gebruiken op laminaat en PVC.
De stoom kan in de naden van je laminaat trekken, en daardoor bol gaan staan, ook kan de filmlaag van je laminaat eraf gaan. Bij PVC kan de verlijming door de hitte oplossen.
Maar voor alle tegelvloeren is een stoomreiniger ideaal. Plus als je de Karcher sc3 aanschaft kan je met deze nog veel meer klusjes doen zoals ramen zemen, badkamer schoonmaken, toilet etc….

Een dweilmachine met zuigfunctie

Een elektrische dweil met borstels en zuigfunctie werkt zeer makkelijk en maakt je vloer ook droog, en je vloer is 100% schoon.
Deze machines zijn zeer fijn voor tegelvloeren betonvloeren en gietvloeren.

Plaats een reactie

Geef een reactie