Wasmachine schoonmaken

wasmachine-schoonmaken

Ook je wasmachine moet regelmatig schoon gemaakt worden, en zeker als je vaak wast op lage temperaturen en korte wasjes. Ook vloeibaar wasmiddel en waspods laten vuil achter in je machine. Maar het klusje is zo geklaard met deze tips!

Je wasmachine schoonmaken met deze tips.

Het zeep bakje

Haal zeep bakje uit de machine en stop deze in heet water met wat zilversoda, zo kan het lekker losweken. Laat t gerust een uurtje of zelfs langer staan, tot je ziet dat alle aanslag weg is. Is het bakje een beetje vergeeld mag je ook wat bleek gebruiken. Kijk ook goed in de wasmachine boven het zeepbakje de binnenkant hier zit ook vaak aangekoekt wasmiddel/wasverzachter en vuil.

De Filter

Maak de filter open van je wasmachine, leg wel even een handdoek of een dweil onder je wasmachine want er komt ook water mee uit. Maak t filter schoon haal alle vuil en pluisjes weg, en ga er even met een doekje met wat sop doorheen.

De Rubbers

Ook de rubbers en vooral tussen de rubbers kan nogal eens wat vuil achter blijven. Neem een doekje met wat reiniger, dat kan bleek zijn, of een andere allesreiniger of soda, net wat j zelf graag wil gebruiken, en maak de rubbers goed schoon. Kijk ook goed tussen de rubbers. Kan je er niet bij tussen de rubbers giet er dan even wat water met bleek in, het vuil komt vanzelf los.

De wasmachine zelf

Nu je alles goed hebt schoon gemaakt gaan we de wasmachine zelf schoonmaken. De nieuwste wasmachine hebben al een reinigingsprogramma, heb je dat niet kies dan voor katoenstand 90 graden. Koop een flesje wasmachine reiniger, of gooi 2 vaatwastabletten in de machine. Je kan ook een kopje zilversoda nemen, alleen op passen met teveel gebruik van Soda, omdat je wasmachine aluminium onderdelen kan bevatten, en aluminium kan slecht tegen soda.

Hoe vaak je wasmachine reinigen

Hoe vaak je de wasmachine moet reinigen hangt af van je was gedrag. Als je regelmatig wekelijks een kookwas draait 9- graden, zal je wasmachine niet zo snel vies worden, als dat je altijd oplage temperaturen wast en korte wasjes draait.
Ook vloeibaar wasmiddel en voor waspods laten meer vuil achter als waspoeder.

Azijn

Vaak word er geadviseerd om azijn te gebruiken om schoon te maken, maar azijn heeft weinig nut, azijn is een zuur dus een ontkalker en geen ontvetter. En je raad t al het vuil wat in je wasmachine en leidingen achter blijft zijn vetten.

Waar is azijn dan wel goed voor?

Azijn kan je gebruiken ipv wasverzachter, azijn haalt de laatste zeepresten uit je was, en daardoor voelt je was zachter aan.

Bleek

Kan ik bleek gebruiken in mijn wasmachine?
Ja je mag bleek gebruiken in je wasmachine, bleek haalt vaak nare luchtjes weg en schimmel. Doe 2 kopjes bleek in je wasmachine, en laat je wasmachine draaien op 60 of 90 graden.

Mag ik soda/baking soda gebruiken?

Vroeger werd er altijd soda gebruikt bij de was, maar de wasmachines van nu, zijn niet hetzelfde als de wasmachines van vroeger. De moer die de trommel vasthoud is vaak gemaakt van aluminium en soda en aluminium gaan niet goed samen. Zeker als je regelmatig soda gebruikt kan je kruismoer van je trommel erdoor aangetast worden en kan je trommel afbreken.
Dus een enkele keer soda is niet erg, maar gebruik het zeker niet regelmatig. Ook baking soda is in principe hetzelfde als zilversoda, ze doen beide hetzelfde, alleen baking soda is milder als zilversoda.

Wil je meer leuke schoonmaak tips word lid van Ultieme schoonmaaktips

Plaats een reactie

Geef een reactie