Natuursteen werkblad en wasbak hoe onderhouden

Onderhoud natuursteen werkblad en aanrecht

Een natuurstenen werkblad en aanrecht kan een heel leven meegaan, en heeft een prachtige uitstraling mits je het goed behandelt. De meeste aanrechtbladen hebben vooraf een vlekstop behandeling gehad, maar je moet er zelf voor zorgen dat je t blijft onderhouden natuurlijk. ook een natuurstenen werkblad word door gebruik en slijtage dof en vlekkerig, maar gelukkig is dat simpel op te lossen!

Waarmee oppassen

Natuursteen kan niet tegen zuren, dus zorg ervoor je geen zuren morst zoals priklimonade, azijn, citroen, fruitsappen, heb je het toch gemorst, geen probleem als je het meteen met een doekje en water schoonspoelt, maar laat t geen nacht liggen dan bijten de zuren in. Gebruik bij natuursteen ook altijd een snijplank.

Waarmee schoonmaken

Voor t dagelijks schoonmaken neem de Lithofin MN Easy Clean,  Verwijdert vettig oppervlaktevuil, steunt de werking van de impregnering en verhindert vlekken. en geeft een mooie glans. Graniet en hardsteen mag je zeker ook eens een keer goed boenen, neem dan een sponsje met wat boenzeep, of een beetje Cif cream original. Driehoek Groene zeep is een vrij sterke ontvetter en er zit geen lijnolie maar palmolie in, daarom kan je beter een goede boenzeep of zachte zeep Do’r met lijnolie, of een caroline met lijnoliegebruiken. Voor Graniet gebruik dan regelmatig deze Moeller HMK P319 Marmer en Granietpolish om weer mooi te laten glanzen.

Kringvormige vlekken

Dit kan je schoonmaken met een goede zeep waar lijnolie inzit. Driehoek Groene zeep is vrij agressief, en er zit palmolie in. Beter om de Do’r zeep te gebruiken of Caroline daar zit nog lijnolie in of een boenzeep. Groene zeep heeft een sterke ontvettende werking en is daarom minder geschikt voor graniet en hardsteen. Ook kan je kringvormige vlekken met een sponsje met Cif cream original verwijderen.

Hardnekkige vet vlekken vetvlekken

Neem een sponsje met Cif cream original en ga hiermee over de vlekken, vetvlekken verdwijnen er makkelijk mee.

Onderhoud natuursteen werkblad

Ook natuursteen heeft een regelmatig onderhoud nodig als t net nieuw geplaatst is heeft t werkblad al een vlekstop gekregen. Maar deze blijft er niet levenslang opzitten. Het is daarom raadzaam om ieder jaar je natuurstenen aanrecht en zeker hardsteen opnieuw te behandelen met de Lithofin vlekstop plus. Je aanrecht glanst weer mooi, doffe vlekken verdwijnen, en t is beschermt tegen vlekken. Een hardstenen aanrechtblad is veel gevoeliger voor zuur dan graniet. Daarom adviseer ik om hardstenen bladen te impregneren vóór het in gebruik wordt genomen, en jaarlijks te herhalen.

natuursteen wasbak

een natuursteen wasbak heeft vaak veel te verduren, deze moet dan ook regelmatig behandeld worden en gevoed. Hiervoor neem je t beste een hardsteenolie zoals deze. Of je beschermt je wasbak met de Lithofin vlekstop.

Hoe breng je de Lithofin vlekstop aan?

Je zal denken dat t een hele klus is, maar t is een fluitje van een cent. In deze video kan je zien hoe Lithofin vlekstop aangebracht word.

Plaats een reactie

Geef een reactie