15 tips schoonmaken met Dreft afwasmiddel

Schoonmaken met afwasmiddel Dreft
Hoeveel schoonmaakmiddelen komen we niet tegen in de supermarkt? De ene beloofd nog meer te ontvetten als de ander! Maar wist je dat afwasmiddel, en dan vooral Dreft een perfecte allesreiniger en ontvetter is waar je het hele huis mee kunt schoonmaken? Maar waarom kopen we dan al die dure schoonmaakmiddelen? Meestal om de lekker geurtjes, maar die zijn na een half uurtje ook weer vervlogen tijd toch! We geven je 15 tips wat je allemaal kunt schoonmaken met afwasmiddel.

1. Ramen schoonmaken met afwasmiddel

Ramen hebben geen agressieve middelen nodig om schoon te maken, neem gewoon een emmer lauw water, en doe hier 2 druppels Dreft in, niet meer want hoe meer product je gebruikt hoe meer kans op strepen. Sop er lekker je raam mee schoon, de trekker erover, en je ramen glanzen.

2. Badkamer schoonmaken

80% van het vuil in de badkamer zijn zeepresten, dus vetten 20% is kalk. Alvorens je kalkresten wil weghalen moet je eerst ontvetten, en dat doe je met een vochtig sponsje met een drupje Dreft erop. Sop daar de tegels mee af, het bad, de douchecabine, en zelfs de vloer word heerlijk schoon met Dreft.

3. Doucheraam

Vul een spuitflacon met gedemineraliseerd water, doe er 2 druppeltjes Dreft in, en een scheutje glansspoelmiddel van de vaatwasser. Spuit dit op je doucheraam en ga er met een spons of microdoek over. Daarna met een trekkertje en je douchedeur glanst.

4. Vloer dweilen

Vooral laminaat en kunststof vloeren zijn harde materialen die ook niet gevoed hoeven worden zoals natuursteen of houten vloeren. Gebruik geen allesreinigers op laminaat, PVC, en vinyl, hierdoor krijg je een waas op je vloer omdat er in allesreinigers etherische olieën zitten. Ook voor je Laminaat, PVC, vinyl en ook keramische tegels kun je een sopje maken van lauw water met enkele druppeltjes Dreft. Het ontvet de vloer, en laat geen wass achter.

5. Vlekken verwijderen

Heb je een vlek in je bank, tapijt of kleding? Doe wat pure Dreft op de vlek, en wrijf dit zachtjes in, je zult zien dat de meeste vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon. Daarna schoonspoelen of schoon deppen met schoon water.

6. Plexiglas schoonmaken

Plexiglas is zeer delicaat en mag nooit schoongemaakt worden met agressieve middelen zoals azijn en zuren. Dreft is een perfect middel om Plexiglas weer helemaal schoon te krijgen. Gewoon een paar druppels Dreft op de spons en soppen maar.

7. Brillen glazen schoonmaken

Vaak maken mensen een bril schoon me een brilendoekje, maar deze kunnen meer krassen veroorzaken dan je denkt. Doe een paar druppels dreft op je vinger, houd de bril onder de kraan en maak hem zo met je hand schoon. Droog hem na met een katoenen theedoek.

8. Groene aanslag op tuinmeubels

Groene aanslag zijn ook vetten, en deze zijn perfect schoon te maken met Dreft. Vul een emmer met warm water doe er een paar druppeltjes Dreft in en nog een scheutje azijn. Sop er je tuinmeubels mee in, laat het even inwerken en daarna veeg je ze schoon met een microdoek.

9. Keukenkastjes

Op keukenkastjes zitten meestal vette vingers, of voedselresten. Je hebt echt geen special middel nodig om dit schoon te krijgen. Vul een spuitflacon met water en doe er enkele druppeltjes Dreft in en je hebt een krachtig schoonmaakmiddel om je keukenkastjes te ontvetten. Neem een goede microvezeldoek en zeg vaarwel tegen vette vingers op je keuken.

10. Aluminium roosters afzuigkap

Aluminium roosters zijn vrij delicaat en mogen niet in de vaatwasser, en ook mag je geen soda, of producten gebruiken waar soda inzit. Laat je wasbak vol lopen met heet water, doe er een scheutje Dreft bij, en leg je roosters hier in. Het vet komt zo uit je roosters lopen, ga er nog even met een afwasborstel overheen. Zo voorkom je dat je aluminium roosters gaan verkleuren.

11.Deuren schoonmaken

Ook deuren kunnen behoorlijk wat vette vingers hebben en vuil. Meestal is dit vet. Doordat een deur geschilderd is moet je oppassen dat je niet te agressieve middelen gebruikt. Je kunt een emmer me een paar druppels Dreft gebruiken, of je neemt een spuitflacon met een paar druppels Dreft. Mijn advies is wel om een deur altijd van beneden naar boven schoon te maken, zo voorkom je druipers op de deuren.

12. Auto wassen

Ook een auto kun je veilig wassen met een paar druppeltjes Dreft. Vuile velgen mag je zelf met pure Dreft doen en ook de ramen van de auto glanzen met Dreft.

13. Zilver schoonmaken

Maak een badje met lauw water en een paar druppeltjes Dreft en doe hier je zilveren sieraden in. Neem een zacht borsteltje tandenborstel bijvoorbeeld, en maak hier de sieraden mee schoon.

14. Afvoer schoonmaken

Giet een half kopje Dreft in de afvoer en spoel na met heet water, vetten in de afvoer lossen hier mee op en zo kun je verstoppingen voorkomen.

15. Luxaflex schoonmaken

Luxaflex zijn vaak vet en stoffig en vaak een klusje om ze weer mooi schoon te krijgen. Neem 2 washandjes, of speciale handschoentjes om luxaflex schoon te maken. Maak een sopje met een paar druppeltjes Dreft en maak hiermee de luxaflex schoon. Werk van de touwtjes naar het midden toe, anders kruipt het vuil weer tussen de touwtjes. Ook een Nanodoek is zeer geschikt om luxaflex schoon te maken, deze neemt veel vuil op en daardoor streeploos en is als handschoen te verkrijgen.

Afwasmiddel de perfecte allesreiniger

Je kunt het hele huis schoonmaken met een emmer sop en een paar druppeltjes Dreft. Denk aan de eettafel, de kasten, lampen, slaapkamer, verwarming, deuren. Te veel om op te noemen. Het is een krachtig reinigingsmiddel wat veilig gebruikt kan worden op alle materialen.

Wil je meer leuke schoonmaaktips word lid van onze facebookgroep

Of volg mij op instagram

Plaats een reactie

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Dirk & Ingrid Lemahieu - Meeuwis

    waww, veel bijgeleerd; groetjes

  2. An

    Je hebt het specifiek over Dreft. Gaat het dan specifiek over dat, of om afwasmiddel in het algemeen?

Geef een reactie