airfryer schoon maken

airfryer schoonmaken

Een airfryer schoonmaken kan soms een lastig klusje zijn, zeker als je hem niet na ieder gebruik schoonmaakt. Vetten gaan daardoor steeds meer inbranden en t word steeds lastiger om de harde vetlaag te verwijderen. MAAR ik heb een paar oplossingen.

Maak de airfryer na ieder gebruik schoon

Na gebruik laat de airfryer even afkoelen, en zet er meteen heet water in met een beetje Dreft. Laat dit een 15 minuten inwerken, en daarna met een afwasborstel schoonmaken. Gebruik geen schuursponsjes want t mandje heeft een anti aanbak laag, en met een schuursponsje beschadig je deze. Je mag het mandje ook in de vaatwasser doen.

Groene zeep ammoniak

Heeft je airfryer al een harde aangekoekte laag? Smeer deze dan in met wat groene zeep uit de pot. Stop de mand in een vuilniszak en stop er een sponsje doordrenkt met ammoniak bij. Zet dit een nacht buiten, en maak t de andere ochtend buiten weer open. Dit voor de dampen van de ammoniak. Je ziet nu dat t vet helemaal opgelost is, en je kan t zo weg spoelen of er even met een afwasborstel over.

Ovenreiniger

Je kan een ovenreiniger gebruiken, maar laat deze niet te lang in werken. Ikzelf heb t getest met de Evergrill ovenreiniger en heb t een 5 tal minuutjes laten inwerken, Het vet word meteen opgelost.

HG airfryer reiniger

HG airfryer reiniger reinigt de airfryer op een veilige manier
HG airfryerreiniger is een unieke, gepatenteerde en uiterst krachtige reiniger voor airfryers. Hard voor de aanslag maar veilig voor de airfryer. Door het gebruik ontstaat in airfryers een hardnekkige aanslag van aangekoekt vet en voedselresten. Deze aanslag is zelfs met het allerbeste afwasmiddel, speciale ontvetters of in de vaatwasser niet te verwijderen. HG airfryer reiniger lost deze aanslag eenvoudig op

De binnenkant bovenkant van de airfryer

Ook in de binnenkant en bovenkant kan een vette aanslag komen, en vaak zit daar t verwarmings element. Beter is om daar niet met reinigers aan te komen. Zet een schaaltje met water en veel citroensap in de airfryer. Zet hem op hoogste stand 30 minuten, Laat t bakje staan de dampen lossen t vet op, en daarna kan je t met een doekje verwijderen.

Mand en opvangbak schoon houden

Natuurlijk kun je ook proberen te voorkomen dat het mandje en de pan vet worden Aluminium bereidingsbakjes zijn perfect om te voorkomen dat je Airfryer vies wordt. Action verkoopt deze aluminium bakjes en vooral fijn om vlees te bereiden, zo blijft t vlees in eigen vet liggen en blijft lekker mals

Gemaakt voor de frituurpan, maar ook geschikt voor het afdekken van de mandjes van de Airfryer zijn friteuse filters. Zorg er wel voor dat je het filter op maat knipt zodat het niet tegen het verwarmingselement komt.

Bakpapier of aluminium folie

Knip het bakpapier op maat zodat het in het mandje past en leg hierop je voedsel. Het bakpapier vangt kruimels en spetters op. Zorg er voor dat het bakpapier niet buiten het mandje steekt. Je kan ook aluminiumfolie gebruiken gebruik zo min mogelijk folie zodat de lucht langs het voedsel kan stromen. Deze oplossing kan er wel voor zorgen dat de luchtcirculatie in de Airfryer minder wordt. Zorg er daarom voor dat niet de hele bodem van het mandje bedekt word.

Plaats een reactie

Geef een reactie