10 handige schoonmaaktips

10 handige schoonmaak tips

We hebben weer 10 ultieme schoonmaaktips, waar iedereen wel eens mee maken heeft. Van vlekken op de bank, tot het schoonmaken van luxaflex. Vaak is het met een simpel huishoudmiddeltje schoon te maken, en kost het je weinig moeite met deze tips en weetjes.

  1. Luxaflex
  1. Luxaflex zijn vaak moeilijk schoon te krijgen, vooral rookaanslag is snel zichtbaar. Wil je de luxaflex weer helemaal schoon en fris krijgen? Leg ze dan in een bad met Biotex groen en na een half uurtje kun je ze afspoelen met lauw warm water. Je moet ze er wel even afhalen, maar één keer per jaar is vaak genoeg. Wil je ze toch laten hangen, maak een sopje met biotex, en maak ze met een washandje schoon.

2. Vlekken op de bank

Zonder te beseffen word er nogal eens gemorst op de bank. Het wondermiddel tegen deze vlekken? Ossengalzeep! Het doet wonderen voor alle vlekken op de bank: melk, groente, fruit, chocola etc… Is je hele bank vie maak dan een sopje met biotex, of shampoo in het water, en maak je hele bank met een washandje schoon.

3. Vieze geur stofzuiger.

De stofzuiger geeft vaak een vieze geur af. Dit kun je heel makkelijk verhelpen door voor je gaat stofzuigen even een beetje waspoeder op te zuigen. De frisse geur wordt zo door heel je huis verspreid. Je kunt ook geurparels voor de was gebruiken.

4. Gordijnen wassen

Je gordijnen wassen is een hele klus, want niemand heeft zin om telkens al die haakjes eraf en erop te doen. Je kunt de haakjes ook gewoon aan laten zitten. Stop de haakjes bij elkaar in een waszak, en je kunt je gordijn daarna meteen weer ophangen.

5. Vieze luchtjes in vaatwasser

Je hebt er vast wel mee te maken dat er nare luchtjes in je vaatwasser blijven hangen. Maak na iedere wasbeurt je vaatwasser schoon, en leeg de filter gelijk mee. Je kunt bij iedere vaatbeurt een stukje citroen in het bestekbakje leggen, je vaatwasser heeft nadien geen nare luchtjes meer.

6. Gaspitten schoonmaken

Dit is vaak een intensief karweitje, wat vaak ook uitgesteld word. Zijn je gaspitten echt vies, maak een papje van baking soda met water, wrijf dit goed in, en laat gerust een nacht inweken. Leg ze nadien in een bak met water. Het overige vuil haal je eraf met een brillo sponsje. Ze zijn weer als nieuw.

7. Vies vloerkleed

Heb jij ook een vloerkleed waarvan je denkt dit heeft wel een wasbeurt nodig? Leg je kleed in de winter een kwartiertje op zijn kop in de sneeuw. Als je het er weer af haalt, is je kleed smetteloos schoon.

8. Frituurpan

Een perfecte schoonmaaktip om een frituurpan goed schoon te krijgen. Haal het vet eruit, veeg de pan schoon met keukenpapier en doe er water met een vaatwastablet in. Stekker in het stopcontact en een kwartier op honderd graden aan laten staan. Daarna de pan nog even afspoelen en hij is weer vetvrij.

9.Uiengeur

Na het snijden van een ui, stinken je handen er vaak de volgende dag nog naar. Je kunt dit voorkomen door wat zout op je handen te doen na het snijden en ze daarmee te ‘wassen’. Afspoelen onder de kraan en je hebt geen last van uiengeur. En voor tranede ogen, leg je uien van te voren in de koelkast, en je zult geen traantje meer laten.

10. Theeaanslag

Theeaanslag in glazen en thermoskannen is moeilijk schoon te krijgen. Gebruik je water en zout dan zijn je glazen snel weer schoon. De thermoskan kun je even schudden met het water en zout, laat het een uurtje intrekken.

 

 

Plaats een reactie

Geef een antwoord