Zwart sanitair schoonmaken en ontkalken

zwart-toilet

Zwart sanitair is steeds meer in opkomst en staat natuurlijk geweldig stoer in je nieuwe badkamer. Alleen op zwart zie je natuurlijk sneller vuil en vooral kalk, We geven je tips met betrekking tot t schoonmaken van je zwarte wasbak, toilet en zwarte kranen.

Zwart Toilet

Je zwarte toilet is meestal van porselein net als een wit toilet, alleen zijn de meeste zwarte toiletten mat en op matte ondergronden hecht vuil en kalk meer vooral omdat de meeste zwarte toiletten een poedercoating hebben.
Op zwart zie je natuurlijk meer stof en vingerafdrukken maar als je dagelijks even met een vochtige doek met een milde reiniger over t toilet gaat is t ook weg. Kalk daarintegen bouwt zich op en word steeds erger en je toilet nadrogen kan natuurlijk niet daarom moet je ervoor zorgen dat je altijd een ontkalker gebruikt als toiletreiniger. Doe dit 2 x per week, je kan hiervoor de Sanitairreiniger Glorix Pro Formula Toilet Gel zonder bleek nemen. Of maak zelf een toilet reiniger van citroenzuur. Vul een sprayflacon met water doe er 5 eetlepels citroenzuur in en 1 drupje Dreft, en spray dit regelmatig in t toilet en ga er met een borstel door, je kan dit ook gebruiken voor je zwarte wasbak, en ook voor zwart gecoate kranen.
Ook heeft HG een sanitairreiniger voor zwart sanitair. Maar ook mag je voor zwart sanitair gewoon natuurazijn gebruiken leg wat toilet papier in je toilet en doordrenk deze met natuurazijn en laat t enkele uurtjes inwerken. Heb je al hardnekkige kalk in je toilet neem dan de Roveq superontkalker gel.
Wat ook helpt tegen een witte waas is af en toe wat glansspoel middel sprayen in je toilet, de kalk hecht dan minder aan t oppervlak, neem gewoon een oude sprayflacon en doe daar glasspoelmiddel in.
In een zwart toilet kan je gewoon een toiletborstel gebruiken, maar pas op dat je niet te hard schrobt op sanitair met een poedercoating ontstaan namelijk al gauw krassen.
Het schoonmaken van een zwart toilet vergt wat meer aandacht, maar dan krijg je er wel een stoere en moderne look voor terug.

Zwart matte wasbak

Je wasbak kalkvrij houden kan je voorkomen door na gebruik altijd na te drogen, zo krijgt kalk geen kans. Maar heb je echt hard water en vergeet je wel eens na te drogen dan zie je binnen no-time kalk. Maar gelukkig kan je ook hiervoor de oplossing nemen van citroenzuur zoals ik in vorig alinia aangaf. Ook de Roveq superontkalker gel werkt goed op zwart sanitair.
Door regelmatig je wasbak (wekelijks) schoon te maken met een goede sanitairreiniger voorkom je ook kalk. Verder mag je ook in je wasbak dezelfde producten gebruiken als voor de toilet het zijn dezelfde materialen.

Zwarte gecoate kranen

Zwart gecoate kranen is GEEN porselein maar een met verf gecoat oppervlak. Hier moet je zeer voorzichtig zijn met azijn en ontkalkers ze kunnen de coating aantasten.
Wel mag je op een zwarte kraan citroenzuur gebruiken in een sprayflacon met water en een drupje Dreft. Ook de Roveq superontkalker gel werkt goed.  Ook heeft Hg een ontkalker voor zwarte kranen. Maar de gouden regel is weer na gebruik nadrogen. Ook kan t helpen om je kraan met wat olie of bijenwas in te vetten zo hecht de kalk ook minder aan je kraan.

Plaats een reactie

Geef een reactie