Waarom naar de sauna?

Waarom een sauna zo goed is

Misschien heb je al gehoord dat een sauna heerlijk is na een sessie in de sportschool, en ontspannend en ontgiftend kan zijn voor je lichaam.
Al honderden jaren gebruiken Scandinavische landen sauna’s voor reiniging, ontspanning en gewichtsverlies. Bijvoorbeeld in Finland zijn er ongeveer 2 miljoen sauna’s voor 5,2 miljoen mensen in het land. Sauna gebruik begint in Scandinavische landen vroeg in de kindertijd.Sauna’s en stoombadjes

Misschien vraag je jezelf af wat het verschil is tussen een sauna en een stoombad. Beide typen kamers worden gebruikt om zweten te bevorderen, maar ze gebruiken verschillende soorten hitte om het te bereiken. Sauna’s gebruiken droge hitte die wordt geproduceerd uit een kachel of warme rotsen om de kamer tot 90 ° C te laten escaleren met een zeer lage luchtvochtigheid.
Aan de andere kant, stoomkamers betrekken vochtige hitte. Ze werken bij lagere temperaturen, meestal rond 110-120 ° F (43-49 ° C) en 100% relatieve luchtvochtigheid.

De voordelen van sauna’s

Wanneer u een sauna binnentreedt, stijgt uw huidtemperatuur, uw polsslag stijgt en uw bloedvaten worden meer verwijd. Dit gebeurt omdat je hart meer bloed pompt. Natuurlijk begin je ook te zweten. Er zijn een paar voordelen voor deze ervaring.

Waarom naar een sauna?

Ontspanning

De sauna’s zijn traditioneel gebruikt om een gevoel van ontspanning te produceren. Naarmate uw bloedvaten verwijden, is er een toename van de bloedstroom naar de huid. Sauna’s kunnen ook de bloedsomloop verbeteren.Uw zenuwstelsel wordt actiever om een temperatuurbalans in je lichaam te behouden. De reactie van je lichaam op de hitte kan je minder gevoelig maken voor pijn, meer alert en je een gevoel van ontspanning geven. De warmte ontspant je spieren, inclusief die in je gezicht en nek. Deze spieren zijn vaak gespannen na lange dag.
Dit ontspanningseffect is één van de grootste voordelen bij het gebruik van een sauna. Om iets toe te voegen aan het ontspanningseffect, oefen meditatie in de kamer. Als je je lichaam fysiek kalmert, volgen de gedachten en emoties vaak bij elkaar. Het effect is langdurig en u zelfs helpen om een betere nachtrust te krijgen.
Pijnstilling
Door een droge sauna te gebruiken, kunnen mensen zich verrijkt voelen. Aangezien de bloedvaten zich in een sauna ontspannen en vergroten, stijgt de bloedstroom en kan de ervaring de spanning in de gewrichten verminderen en de pijnlijke spieren verlichten.

Sauna en pijnstilling

Sauna’s kunnen ook mensen met chronische pijn en artritis helpen. Een studie bij mensen met chronische musculoskeletale aandoeningen, waaronder reuma artritis en ankyloserende spondylitis, ontdekte dat sauna sessies in de loop van vier weken pijn, stijfheid en vermoeidheid verbeterden.

Risico’s van het gebruik van sauna’s uitdroging

De gemiddelde persoon gaat een korte tijd in de sauna, maar zweet behoorlijk, dus zorg ervoor dat u veel water voor en na het gebruik van de saune veel water drinkt. Niet langdurig in de sauna doorbrengen, aangezien langere perioden uw risico op uitdroging verhogen. Ernstige uitdroging is een medisch noodgeval. U moet de sauna onmiddellijk verlaten als u duizelig / lichtkoppig voelt, hoofdpijn heeft of erg dorstig bent.

Waarom de sauna zo goed is.

Houd je gezondheid in stand

Hoewel de algehele levensverwachting de afgelopen jaren gestaag is gestegen, geldt dat ook voor de druk die uw lichaam dagelijks moet weerstaan. Luister je naar je innerlijke stem en doe je wat nodig is om je gezondheid te ondersteunen? Behandel je je lichaam met grote zorg en voorziet het in een pauze om zijn behoeften scherp te stellen? Met het juiste gezondheidsbewustzijn, is een levenslange goede gezondheid en veerkracht tot ver ouderdom haalbaar.

Gun uzelf eens een daje rust en bezoek eens een welness resort, na hectische tijden op het werk komt een moment om te ontspannen. Een overgang van de buitenwereld naar de binnenwereld. Van chaos naar stilte en rust. Waar kun je dit beter doen dan in een wellnessresort?

Overzicht van Welness sauna en thermen in Nederland en België

Sauna’s in Drenthe

Ontdek het mooiste beauty-, sauna en wellnessresort van het noorden! U vind hier tal van moderne sauna’s, baden en andere wellnessfaciliteiten

Krentebloesem: Dwingeloo

Sauna Anholts: Schoonebeek

Sauna Bad Hesselingen: Meppel

Sauna De Bron: Tynaarlo

Meer Drenthe

Sauna’s in Flevoland

Aphrodite’s Thermen: Dronten

Meer Flevoland

Sauna Friesland

De Leeuwerikhoeve: Burgum

Feeling Good Sauna : Drachten

Hot Stones: Vrouwenparochie

Sauna Franeker

Sauna State: Gorredijk

Sauna Terschelling West

Sauna Westenberg: leeuwarden

Meer Friesland

Kuuroorden

Arendshoeve: Bergambacht

Kuurcentrum: Heerenveen

Le Grand Esthétique: Heemskerk

Sauna/Massage

Lifestyle Massage

No stress Thermen

Praktijk Elan

Tropical Life

Infrarood sauna’s

Infrarood Wat is juist en wat niet?

Physiotherm: Valkenburg

Sauna Het Friese Woud: Boijl

Sauna’s in Gelderland

De Veluwse Bron is een ware droomplek voor rust en ontspanning. Het wellnessresort ligt op een 21 hectare groot landgoed en biedt meer dan 9.000 m2 aan de mooiste wellnessfaciliteiten. In 2016 is Veluwse Bron verkozen tot beste wellnessresort van Nederland. Jaarlijks komen meer dan 250.000 gasten voor een heerlijke dag vol ontspanning naar dit mooie resort.

De Sprenkelaar: Apeldoorn

De Thermen Nijmegen

De Veluwe: Lunteren

Easyfeeling: Doetinchem

Sauna De Bakenberg: Arnhem

Sauna Ryokan: Zutphen

Saunasport in Nunspeet

Meer Gelderland

Sauna’s in Groningen

De Waterlelie: Zevenhuizen

Sauna Farm Midwolda

Tropiqua Sauna in Veendam

Meer Groningen

Plaats een reactie

Geef een reactie